4 Ekim 2020 Pazar

Çorbanın Yanına Kıtır Ekmek Tarifi

 

Çorbanın Yanına Kıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • Varsa 4-5 dilim bayat ekmek
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • İsteğe bağlı kekik

Çorbanın Yanına Kıtır Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Bayat ekmeği önce ince dilimler elde edip sonra küp küp doğruyoruz.
  2. Yağlı kağıt koyduğumuz tepsinin üzerine dağıtıyoruz üzerine zeytin yağı ve baharatları gezdiriyoruz.
  3. Fırına 250 derede 5-10 dk kızarıyor dikkat edin yanmasın. İşte hazır.

Soslu Patlıcan Tarifi

 

Soslu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy kemer patlıcan
  • 4 adet orta boy biber
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için ;

  • 3 adet iri domates
  • 1 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için ;

  • Kekik

Soslu Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğruyoruz ve tuzlu suda bir süre 10 dk. Bekletiyoruz acısı gitsin diye.
  2. Biberleri, domatesleri, soğanı küçük olacak şekilde küp doğruyoruz. Sarımsakları da çok küçük doğruyoruz. Doğrama işlemi bitikten sonra;.
  3. Tavaya 1 çay bardağı sıvı yağın 3/4 ünü ( yarısından fazlasını) döküyoruz.
  4. İlk önce biberleri 5 dk kadar kızartıyoruz ardından patlıcanları ilave edip yaklaşık 15-20 dakika biberle birlikte rengi dönünceye kadar kızartıyoruz.
  5. Kızaran patlıcanlara 1 yemek kaşığı tereyağını da ilave edip bir kaç kez karıştırıyoruz kızaran patlıcanlarımızı soğuması için ayrı bir kaba döküyoruz.
  6. Sosu için ince doğranmış soğanları kalan sıvı yağ ile karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  7. Doğradığımız domatesleri da ilave ettikten sonra küçük doğranmış sarımsakları da ekleyip karabiber, kimyon ve tuzunu da atarak domates suyunu hafif salıp çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz.
  8. Kızarttığımız patlıcanları servis tabağına alarak sosumuzu her tarafına gezdiriyoruz.
  9. Üzerine arzu ederseniz kekik serpiştirebilirsiniz. Yemeğimiz servise hazır.

Muzlu Kek Tarifi

 

Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane olgun muz
  • 2 tane yumurta
  • 120 gram tereyağı (Yumuşak)
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 tatlı tarçın
  • İstediğiniz kadar damla çikolata

Muzlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Muzları çatalla iyice ezin🍌
  2. Tereyağını ve şekeri mikserle iyce karıştırın🍌
  3. Yumurtayı ve muzları ekleyip karıştırın🍌
  4. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatulayla karıştırın🍌
  5. Ceviz, çikolata ve tarçını ekleyerek yavaş yavaş karıştırıp kalıba dökün🍌
  6. Önceden ısıtılmış 180° pişirin🍌

Afiyet şifa olsun😊💐

Nefis Portakallı Kurabiye Tarifi

 

Nefis Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket tereyağ ya da margarin (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 portakal rendesi
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Alabildiği kadar un (Ele yapışmayacak kıvama gelen bir hamur olmalı)

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi

Nefis Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize suyu ve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırdım sonra portakal suyunu ekleyip ocağı kapatın.
  2. Şeker erirken suyun kaynamasına gerek yok oağa almamızın nedeni suyu biraz ısıtmak ve şekeri daha kolay eritmek.
  3. Hamuru hazırlayıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım 180 derecede pişirelim.
  4. Biraz soğuyunca şerbete koyup 1 dakikaya yakın ıslatalım.
  5. Sonra çıkarıp hindistan bulayalım.
  6. Kurabiyeler hazır. Deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık😍

Kaşık Salatası Tarifi

 

Kaşık Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı kamber biber
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 adet salatalık
  • 7-8 sap maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Kaşık Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Genişçe bir kaba domatesi rendeliyoruz.
  2. Kamber biberi, yeşil sivri biber, salatalık maydanozu çok ince doğruyoruz ve domatesle birleştiriyoruz.
  3. İçerisine salçayı ,yağı, nar ekşisini ve baharatlarıda katıp karıştırıyoruz.

Afiyet olsun 😋.


Barbunya Pilaki Tarifi

 

Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi barbunya
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu

Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

  1. Barbunyayı bir gece önceden ıslatıyoruz.
  2. Haşlayıp suyunu süzüyoruz.
  3. Zeytinyağını tencereye alıp içerisine kabukları soyup küçük küçük doğradığımız havuçları ilave ediyoruz.
  4. 5 dakika kadar soteliyoruz.
  5. Ezilmiş sarımsağı ve salçayı da katıp biraz daha kavuruyoruz.
  6. Barbunyayı küçük bir şekilde doğradığımız patatesi ve baharatları da katıp üzerini geçinceye kadar soğuk su ilave ediyoruz.
  7. Pişip kıvamını alınca pilakimiz hazır, üzerine arzuya göre limon suyu ve 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdiriyoruz.
  8. Tencerenin ağzı kapalı olarak soğumaya bırakıyoruz.

Domatesli Şehriye Çorbası (Tavuk Suyu İle) Tarifi

 

Domatesli Şehriye Çorbası (Tavuk Suyu İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağından iki parmak eksik arpa şehriye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı sıcak su

Domatesli Şehriye Çorbası (Tavuk Suyu İle) Tarifi Yapılışı

  1. Çorba tencerenize tereyağını alın ve eritin.
  2. İçerisine soğanı ve sarımsağı koyup kavurun.
  3. Arpayı ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
  4. Rendelenmiş domatesi ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Ardından tavuk suyunu ve sıcak suyu ilave edip karıştırın.
  6. Tuzu ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın.
  7. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın ve arpa şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.Çorbamız servise hazırdır afiyet olsun 

Fırında Palamut Tarifi

 

Fırında Palamut Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet palamut
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3-4 adet domates
  • 5-6 dal maydanoz sapı
  • Tuz
  • İstenilen baharatlar
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Balığı Soslamak İçin;

  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Fırında Palamut Tarifi Yapılışı

Bizim evde balık çok sevilir. Malum balık sezonu açıldı, bizde palamutla yaptık açılışı bende tarifi paylaşmak istedim.

  1. Balıkçılar palamutu temizleyip doğradığı için bize güzelce yıkamak kalıyor. Öncelikle yıkayıp suyunu sürdürdüğümüz balığı bir kasenin içerisine alarak üzerine tuz, karabiber, pul biber, kekik, limon suyu ve zeytin yağını ekleyerek ezilmeyecek şekilde karıştırıyoruz ve diğer malzemeleri hazırlayana kadar bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Bu arada soğan ve domatesleri halka halka doğrayarak fırın tepsimizin tabanına diziyoruz biraz tuz ve istediğimiz baharatları da ekerek üzerine balıkları diziyoruz, aralara yeşil biberleri, 5-6 dal maydanoz sapını ve tereyağını aralara yerleştirerek üzerine küçük bir çay bardağı kadar su ekleyerek ( benim başka bir yemek yaparken ayırdığım domates suyu vardı onu kullandım) üzerini yağlı kağıt yada alüminyum folyoyla kapatarak 200 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz.
  3. 15 dakika kadar piştikten sonra üzerini açarak 15-20 dakika kadar daha pişirerek üzeri kızarınca fırından alıyoruz ve servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.😃😃

3 Ekim 2020 Cumartesi

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg süt
  • 1 buçuk çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 buçuk Su bardağı su

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri 2 su bardağı suda haşlıyoruz.
  2. Haşlanan pirinçlerin üzerine yarım su bardağı su döküp ardından süt ve nişastayı ekliyoruz.
  3. Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edip kıvam alana kadar kaynatıyoruz.
  4. Kıvam aldıktan sonra vanilyayı döküp porsiyonluyoruz afiyet olsun.

Muhteşem Magnolia Tarifi

 

Muhteşem Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema (yoksa krem şanti ve yarım su bardağı süt )

Muhteşem Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Vanilya, tereyağı, ve krema hariç bütün malzemeler derin bir tencereye alınarak iyice karıştırılır.
  2. Ardından ocağa alınarak orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
  3. Vanilya ve tereyağ eklenerek karıştırılır.
  4. Ilıdıktan sonra krema eklenir tekrar karıştırılır.
  5. Krem şanti eklerseniz içerisine yarım su bardağı da süt ekleyerek iyice karıştırıp bir kaba alının (daha çabuk soğuması için) üzeri streçlenerek dolaba kaldırılır.
  6. Kıvamı biraz cıvık oluyor bu sizi korkutmasın sorduktan sonra kıvamı oturuyor.
  7. ☆☆bu şekilde istediğiniz kadar bekletebilirsiniz sunum yapacağınız zaman çıkarır kuplara koyarsınız☆☆.
  8. İlk olarak kuplara ufalanmış bisküvi, ardından magnolia muhallebisi üzerine istediğiniz bir meyve ardından tekrar bisküvi ve magnolia muhallebi koyarak dolaba kaldırıyoruz.
  9. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • Yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. İlk olarak sıvı yağını tencereye alalım ,doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Ardından un ilave edelim ve kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
  3. Salça kullanmak istiyorsanız eğer salça ilave edelim.
  4. Kavurduktan sonra küp küp doğranmış havucu güzelce yıkayıp suyu süzdüğümüz mercimeklere ilave edelim.
  5. Üzerine 1 lt su ekleyip karıştıralım.
  6. Tencerenin kapağını kapatalım ve mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
  7. Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezelim.
  8. Karabiber, tuz ve istiyorsanız eğer kimyon ekleyelim. Afiyet olsun😊💕

Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi

 

Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1,5 yemek kaşığı bulgur veya pirinç
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı kıyma
  • 1 tane soğan
  • Pulbiber
  • Tuz

Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklar yıkanır doğranır .
  2. Tencereye tereyağı konur ,soğan ,kıyma ,salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur .
  3. Pulbiber eklenir karıştırılır .
  4. Ardından doğranmış ıspanaklar eklenir tencerenin kapağı 5 dk kadar kapalı kalır.
  5. Ardından yıkanmış bulgur eklenir karıştırılır ,sıcak su eklenir tuzu ayarlanır.
  6. Bulgurlar piştikten sonra ocağın altı kapatılır.

Şimdiden afiyet olsun.

Islak Browni Kurabiye Tarifi

 

Islak Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao(ben dark kullandım)
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • 2 buçuk su bardağı un (kontrollü koyalım)

Şerbeti için ;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağından biraz fazla su

Islak Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım.Şeker ve suyu tenceremize koyalım.
  2. Kaynadıktan sonra 15 dk daha kaynatalım.
  3. Altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  4. Un hariç diğer malzemeleri kabımıza aktarıyoruz.
  5. Spatula veya kaşıkla karıştırıp unu ekliyoruz.
  6. Tamamen elinize yapışmayan kıvamda olunca yuvarlak yapıp tepsiye diziyoruz.
  7. Yağlı bir hamur olduğu için tepsiyi yağlamaya veya yağlı kağıt kullanmaya gerek yok.
  8. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
  9. Fırından çıkan tatlımızı ilk sıcağı çıkınca şerbete batırıp çıkarıyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤️.