Louisiana Usulü Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet tavuk but
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- Pane
Blue Cheese sosu için;
- 1 adet yumurta
- 100 gram ekşi krema
- 120 gram rokfor peyniri
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı sirke
- Soğan tozu
- Sarımsak tozu
- Kimyon
Louisiana Usulü Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kabın içerisine salça ve suyu alarak karıştırın.
- Tavuk butlarını bu sosa ekleyerek iyice marine edin. Tavuk butlarını sosu çekmesi için 30 dakika salçalı suyun içerisinde bekletin.
- Zamanınız varsa, sosu buzdolabı poşetine koyun. Tavukları da içerisine ekleyerek kilidini kapatın.
- Elinizle tavukları harmanlayın. Daha lezzetli olması için, buzdolabında 4 saat bekletin.
- Tavuklar sosu çektiğinde, pane harcının içerisine atın.
- Bu esnada tencerenin içerisine yağ ekleyin. Tavukları elekten geçirerek derin yağın içerisine atın.
- Tavukları 3-4 dakika kızarttıktan sonra çıkartın ve kağıt havluda bekletin.
- Louisiana usulü çıtır tavuk yapmanın en önemli püf noktası, tavukları 7-8 saat soğuttuktan sonra kızgın yağda tekrar pişirmektir.
- Vaktiniz yoksa, tavukları oda sıcaklığında soğutarak tekrar yağda kızartabilirsiniz.
- Blue cheese dip sosu için; rokfor peyniri, krema, sirke, soğan tozu, sarımsak tozu ve kimyonu mutfak robotundan geçirin.
- Koyu bir kıvama gelen sosu başka bir kaba alarak içine mayonez ekleyin ve karıştırın.
- Sosun kıvamını tutturmak için, bir adet yumurta ilave edin ve malzemeleri güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız çıtır tavukları, blue cheese sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.