6 Ekim 2020 Salı

Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi

 

Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli et (dana eti)
  • 3 adet defne yaprağı
  • Su
  • 4-5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Kekik

Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı

  1. Kemikli etleri yarım saat suda bekletin kanı çıksın.
  2. Sonra iyice yıkayıp süzün.
  3. Düdüklü tencereye alın üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su ilave edip defne yaprağı ekleyin .
  4. Kapağını kapatıp düdüğü çaldıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat pişirin.
  5. Pişen kemikli etleri kevgirle sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
  6. El yakmayacak soğukluğa geldiğinde kemikleri yağları ayıklayın büyük olan etleri küçültüp ayırın.
  7. Bizim evde kemikleri ayırmayı ve yağını seven yok ondan ayırıyorum dilerseniz siz direk kemikli bir şekilde yapabilirsiniz.
  8. Sonra patatesleri soyup küp küp doğrayın yemeği yapacağınız tencereye alın üzerine etleri başladığınız suyu süzüp bir tane soğanı soyup bütün bir şekilde koyup ocağa alın.
  9. Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  10. Patatesler pişince soğanı içinden alin.
  11. Ayıklanmış etleri ve sarımsağı ezip tencereye ilave edin.
  12. Tuzu ve baharatları da ekleyip karıştırın 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  13. Sıcak servis yapın. Yanında mısır ekmeği ile harika olur.

Peynirli Patila Tarifi

 

Peynirli Patila Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kuru maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için;

  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • 100 gr kaşar
  • Bir tutam maydanoz
  • Yada istenilen herhangi bir iç

Üzerine sürmek için;

  • Tereyağı

Peynirli Patila Tarifi Yapılışı

  1. Ilık suya ,maya ,yumurta, tuzu atıp iyice karıştırıyoruz .
  2. Daha sonra kontrollü şekilde un ekliyoruz.
  3. Hamur ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olacak.
  4. Daha sonra hamuru bezelere ayırıyoruz.
  5. Servis tabağı genişliğinde açıyoruz.
  6. İç malzememizin hepsini karıştırıp açtığımız hamurun kenarına koyuyoruz diğer tarafını üzerine kapatıyoruz .
  7. Hazır olan patilayı tavaya atıyoruz pişiriyoruz.
  8. Pişen tarafına tereyağı sürüyoruz.
  9. Hepsine aynı işlemi uyguluyoruz ve patilamız yemeye hazır.

Afiyet olsun 🤗.

Mercimekli Pilav Tarifi

 

Mercimekli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase kahverengi mercimek
  • 1 dolu yemeklik tabak bulgur
  • 1 yemek kaşığı tuz

Piştikten sonra eklemek için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Mercimekli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce mercimeği bir tencereye koyup suda yıkayıp suyunu süzelim.
  2. Tencerenin içine 4/3 u kadar su ekleyip ocağa alalım.
  3. Mercimekler hafif yumuşayınca bulguru ve tuzunu ekleyelim.
  4. Karıştırıp pişirelim. Suyunu çekip pisince ocaktan alalım.
  5. Bir tavaya zeytinyağı koyup ocağa alalım.
  6. Buharı çıkınca ocaktan alıp pilavın içine aktaralım.

İyice karıştırıp servis edebilirsiniz.

Bulgurlu Patates Topları Tarifi

 

Bulgurlu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 orta boy patates
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Salça
  • Yağ

Bulgurlu Patates Topları Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesimizi haşlıyoruz sonrasında bulguru bir su bardağı sıcak su ile ıslatıp şişmesi için 10 dk bekletiyoruz.
  2. Patates haşlandıktan sonra bulgurun olduğu kaba koyuyoruz .
  3. Ardından baharatları ekleyip yoğurduktan sonra küçük bilyeler halinde yuvarlıyoruz .
  4. Kaynamış suyun içerisine attıktan sonra pişen köftelerimizi süzüp tabağa koyuyoruz üzerine sarımsaklı yoğurdu ve sosu döküp servis ediyoruz.

Afiyet olsun :).

Enfes Börülce Salatası Tarifi

 

Enfes Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış börülce
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 8 dal maydanoz
  • 1 kuru soğan

Sosu için;

  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber az
  • Kırmızı toz biber az
  • Acı seviyorsanız az pul biber

Enfes Börülce Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Hazırlanışı börülce ve mısır geniş bir kaba alınır.
  2. Sos malzemesi üzerine dökülür iyice karıştırılır .
  3. Soğan halka doğranır közlenmiş biber ince uzun doğranır maydanoz ince ince kıyılır hepsi karıştırılır servis yapılır

Tam Kışa Girerken Pırasa Yemeği Tarifi

 

Tam Kışa Girerken Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bağ pırasa
  • 1 adet havuç(küçükse 2 tane)
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Tam Kışa Girerken Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Pırasaları doğruyoruz yıkıyoruz.
  2. Havuçları ve soğanı doğruyoruz ,tencereye atıyoruz .
  3. Sıvı yağı ekleyip kavuruyoruz.
  4. Salçayı ekliyoruz ,biraz daha kavuruyoruz.
  5. Çok az bir su ekliyoruz salçamız pütürleşmesin.
  6. Artık pırasaları ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz ara ara kontrol edip su ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun💕.

Yeşil Mercimek Kebabı Tarifi

 

Yeşil Mercimek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı tuz tuz
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Bayat ekmek ( fırında kurutulacak)

Yeşil Mercimek Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yeşil mercimeği 5 dakika kaynatıp süzelim karasuyu çıksın.
  2. Daha sonra tencereye küp küp doğranmış olduğumuz soğanları ve sıvı yağını ekleyip kavuralım.
  3. Soğanlar diriliğini kaybedince salça ekleyelim karıştıralım.
  4. Yeşil mercimeğide ekleyip biraz kavurup yüzeyini geçecek kadar su ekleyelim.
  5. Yeşil mercimekler pişince altını kapatalım.
  6. Diğer yandan bayat ekmekleri küp küp doğrayıp fırında kurutalım.
  7. Sarımsaklı yoğurt yapalım.
  8. Tozbiber ve tereyağından sos hazırlayalım.
  9. Çukur servis tabağının en altına kurutulmuş ekmek ,üzerine yeşil mercimek ,onun üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üstüne tozbiberli sosumuzu dökelim afiyet olsun.

Kereviz Salatası Tarifi

 

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 adet limon suyu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 diş sarımsak

Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kerevizin kabuğunu soyun. Rendenin kalın tarafıyla rendeleyin ve kararmaması için limon suyu eklediğiniz su dolu kase koyalım.
  2. Başka bir kasede yoğurt, tuz, sarımsak rendesi mayonezi güzelce karıştıralım.
  3. Kerevizleri sudan çıkarıp süzelim ve yoğurtlu karışıma ekliyelim ve karıştıralım. Ve dövülmüş cevizleri de ekliyelim ve karıştıralım.
  4. Servis tabağına alalım ceviz ile süsleyelim. Üzerine zeytinyağ gezdirelim. Afiyet olsun☺️.

Harika Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

 

Harika Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1-2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt veya 200 ml sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam taze maydanoz
  • 3.5 su bardağı oda sıcaklığında su

Harika Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım.
  2. Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşince, doğradığımız mantarları da ilave edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  3. Daha sonra, unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, 1.5 su bardağı sütü👉(arzu eden paket kremada kullanabilir ama ben sütle yapıyorum gayet güzel oluyor) suyunu da ekleyip orta hararetli ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
  4. Altını kısıp 10 dk kadar kaynatın,
  5. Ateşten almadan tuz ve karabiberini ve ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyip bir taşım daha kaynatın çorbamiz hazırdır. Afiyet olsun😊

Harem Güveci Tarifi

 

Harem Güveci Tarifi İçin Malzemeler

ETİ İÇİN;

  • 500 gr kuzu veya dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Pulbiber, karabiber, tuz

PİLAVI İÇİN;

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

BEŞAMEL SOSU İÇİN ;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN :

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Harem Güveci Tarifi Yapılışı

Osmanlılardan kalma arpa şehriye ile etin birbirine bu kadar yakışan bu yemek özel günlerinizde hem besleyici bir o kadar da doyurucu bir yemektir. 😋👍👌

🔽Öncelikle kuzu eti ile yapacakcanız kuzu eti yumuşak olduğu için direk pişirilir.
Şayet dana kuşbaşı ile yapılacaksa dana kuşbaşı sert olduğundan düdüklü tencerede susuz kendi suyu ile çok az haşladıktan sonra tavada pişirilir. 🔼
Gelelim tarife ben kuzu eti kullandım.

ETİ İÇİN;
Önce tavaya kuşbaşı etimizi koyup suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ve sıvı yağ ekledikten sonra soğanları ve biberleri koyup iyice kavurun üzerine kabuğu soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ekleyip karabiber, pulbiber ve tuz ekledikten sonra pişmesini sağlayın yarım çay bardağı kadar su koyup biraz daha suyunu çekene kadar pişirin.
PİLAVI İÇİN; Önce Tencereye sıvı yağ ve tereyağımızı koyup şehriyelerimizi de ekledikten sonra rengi değişinceye kadar kavurun tuz ve suyunu ekleyip yumuşayıp suyu çekene kadar pişirip demlenmesi için kenara alın.
BEŞAMEL SOSU İÇİN; Tavaya tereyağımızı koyup erittikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve sütünü yavaş yavaş ekleyip boza kıvamına getirin şayet koyu olursa süt ekleme yapabilirsiniz tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın.
Demlenen ve pişen etlerimizi bir kabın içinde karıştırın. Sonra küçük güveç kaplarımıza eşit şekilde paylaştıralım.
Üzerlerine Beşamel sosdan paylaştırıp rendelenmiş kaşar peyniri döktükten sonra 180°fırında üzeri kızarana kadar pişirin sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN 😋 👍 👌


Paçanga Böreği Tarifi

 

Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket böreklik yufka
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Pastırma ( 100 gram kadar )

Kızartmak için;

  • 2 su bardağı galeta unu
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Paçanga Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Biber ve domatesleri küp küp doğruyoruz.
  2. Böreklik yufkaları önce azıcık fırçayla ıslatıyoruz.
  3. İçine önce bir dilim pastırma üzerine domates ve biber, en son kaşar peyniri koyuyoruz.
  4. Kenarlarından kapatıp sarıyoruz.
  5. Kızartmak için tavaya yağımızı koyup ısıtıyoruz .
  6. Yufkaları önce yumurtaya ,sonra galeta ununa bulayıp tavada kızartıyoruz.

Kahvaltılarda çok lezzetli oluyor 👌🏻 servis tabağına alıp servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨✨.

5 Ekim 2020 Pazartesi

Fırında Donmuş Mezgit Fileto Tarifi

 

Fırında Donmuş Mezgit Fileto Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 parça mezgit fileto
  • 2 küçük domates
  • 1 küçük soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Sıvıyağ
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak

Fırında Donmuş Mezgit Fileto Tarifi Yapılışı

  1. Mezgit filetoları pişirme kabına alalım.
  2. İçine yarım halka şeklinde doğradığımız soğanları ve domatesleri ekleyelim.
  3. Üzerine dilimlediğimiz limonları da yerleştirelim.
  4. Bir kapta ezdiğimiz sarımsakları, sıvı yağı ve baharatları karıştırarak üzerine dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına pişirme kağıdı ile kapalı, 15 dk sonra üzeri açık 30-40 dk kontrol ederek pişirelim. Son 5 dakika fırınınızın üst pişirme ayarı açık pişirebilirsiniz. Kızarınca pişmişler demektir. Afiyet olsun. 

Şeftali Parçacıklı Cevizli Kek Tarifi

 

Şeftali Parçacıklı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao

İç malzemeleri:

  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 adet küçük doğranmış tüysüz şeftali

Üzeri için:

  • Çikolatalı puding (İsteğe bağlı)
  • Veya
  • Pudra şekeri (İsteğe bağlı)

Şeftali Parçacıklı Cevizli Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şeker ve yumurtamızı iyice mikser yardımı ile karıştırıyoruz.
  2. Şekerin eridiğine emin olduktan sonra yağ ile sütümüzü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Ardından un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ekledikten sonra iyice mikserleyelim.
  4. Ardından ceviz ve şeftali parçalarını içerisine koyup kaşık yardımı ile karıştıralım.
  5. Kek kalıbımızı sanayağı ile yağlayıp alt tabanına şeftali dilimi ekleyelim ve keki kalıbına koyduktan sonra üzerine de şeftali dilimi koyup 150 derecelik fırınımıza atıyoruz.
  6. İçi pişene kadar pişirelim arada kürdan yardımı ile kontrol edelim. İçi de piştiğinden emin olalım ve piştikten sonra isteğe göre üzerine ister çikolatalı puding veya pudra şekeri ekleyebiliriz.Şimdiden afiyet olsun🥰.