Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kemikli et (dana eti)
- 3 adet defne yaprağı
- Su
- 4-5 adet patates
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Kekik
Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı
- Kemikli etleri yarım saat suda bekletin kanı çıksın.
- Sonra iyice yıkayıp süzün.
- Düdüklü tencereye alın üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su ilave edip defne yaprağı ekleyin .
- Kapağını kapatıp düdüğü çaldıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat pişirin.
- Pişen kemikli etleri kevgirle sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
- El yakmayacak soğukluğa geldiğinde kemikleri yağları ayıklayın büyük olan etleri küçültüp ayırın.
- Bizim evde kemikleri ayırmayı ve yağını seven yok ondan ayırıyorum dilerseniz siz direk kemikli bir şekilde yapabilirsiniz.
- Sonra patatesleri soyup küp küp doğrayın yemeği yapacağınız tencereye alın üzerine etleri başladığınız suyu süzüp bir tane soğanı soyup bütün bir şekilde koyup ocağa alın.
- Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Patatesler pişince soğanı içinden alin.
- Ayıklanmış etleri ve sarımsağı ezip tencereye ilave edin.
- Tuzu ve baharatları da ekleyip karıştırın 10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Sıcak servis yapın. Yanında mısır ekmeği ile harika olur.