6 Ekim 2020 Salı

Yumuşacık Sünger Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Sünger Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (Kontrollü)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • İçerisine dilerseniz peynir veya istediğiniz iç harcı katabilirsiniz

Yumuşacık Sünger Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. 2 adet yumurtanın beyazını bir kaba alıyoruz köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra ılık sütümüzü ilave ediyoruz bir süre çıktıktan sonra ılık suyumuzun ve sıvı yağımızı ekliyoruz
  3. 4 yemek kaşığı kenara ayırdığımız şekeri ilave ediyoruz. Bir güzel karıştırdıktan sonra 1 adet instand mayamızı ekliyoruz.
  4. Üzerine kontrollü bir şekilde önce 5 su bardağı unumuzu daha sonra hamurumuzun kıvamına göre 6 su bardağı unumuzu ilave ediyoruz.
  5. Bir güzel hamuru yoğurduktan sonra bir kaba alıyor ağzını streç film ile kapatıp mayalanması için bir saat kadar bekletiyoruz. Dilerseniz 50 derecelik fırında ağzı kapalı bir şekilde mayalanması için 10 dakika bırakıyoruz.
  6. Daha sonra çıkarttığımız hamurumuzu beze haline getirip arasına peynir koyabilirsiniz veya direkt boş olarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye güzelce yerleştirin.
  7. Tekrar bir saat kadar mayalanması ve kabarması için dinlenmeye bırakıyoruz.
  8. Son olarak beyazla eklediğimiz yumurtamızın sarısına biraz dilerseniz bir tatlı kaşığı kadar pekmez ekleyip üzerine sürüyoruz. Ben bezelerimi büyük yaptım büyük daha çok seviyorum ama sız küçük bezeler alırsanız da aynı sonucu alacaksınız🤭
  9. Son olarak üzerine çörekotu dökerek fırına veriyoruz.
  10. Fırınınızın ayarına göre benimki altüst programında 185 derecede 15 ila 17 dakika arası pişmektedir siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz ve terzi hazır afiyet olsun.

Kızarmış Sağlıklı Ekmek Tarifi

 

Kızarmış Sağlıklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük tutam dereotu
  • 1 dilim kaşar peyniri (25 gr)
  • 1 dilim tam buğday veya çavdarlı ekmek

Kızarmış Sağlıklı Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Dereotunu doğrayalım isterseniz sadece yapraklarını da çıkarabilirsiniz. Kaşarı rendeleyelim.
  2. Ekmeğimizin üzerine önce kaşarı serpelim üzerine de dereotunu.
  3. Tost makinesinin arasına yağlı kağıt ikiye katlanacak şekilde koyalım.
  4. Arasına ekmeğimizi koyup üstüne bastıralım ve kızarana kadar pişirelim. Bu kadar basit afiyet olsun :-).

Arpa Şehriye Salatası Tarifi

 

Arpa Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 küçük konserve mısır
  • 1 küçük boy kapya biber (Közlenmiş)
  • Bir tutam dereotu
  • 5-6 orta boy salatalık turşusu
  • Bir fıske tuz
  • Yarım tane tavuk knorr
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Arpa Şehriye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ alıp kızdırıp sonrasında şehriyeyi ekleyip rengi dönene kadar karıştırıyoruz.
  2. Ardından üzerini biraz geçecek kadar sıcak su, yarım knorr ve tuz ekleyip kapağını kapatıp pişmesini bekliyoruz.
  3. Pilav pişirir gibi pişiriyoruz daha sonra soğuması için kenara bırakıyoruz.
  4. Soğuduktan sonra üzerine küçük küçük doğradığınız kornişon turşu ve dereotunun ekliyoruz.
  5. Közlenmiş kapya biberi de küçük doğrayıp konserve mısır ile ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  6. Servise hazırdır afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ/margarin
  • 1 adet yumurta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu

Elmalı harcı için:

  • 3 adet orta boy elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle iç harcı hazırlamakla başlıyoruz.Bir tavaya şekeri alıp orta ateşte şekerin karamel olmasını bekliyoruz.
  2. Şeker eridiğinde tereyağını ekleyip erimesini bekliyoruz.
  3. Daha sonra rendelediğimiz elmaları ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Elmalar suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz. Elmalar pişince tarçın ve cevizi ekleyip iç harcın soğumasını bekliyoruz.
  5. Bu sırada hamurun yapımına başlıyoruz.
  6. Hamur için tereyağı, yoğurt, yumurta ve şekeri karıştırıyoruz.
  7. Daha sonra nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda hamur elde ediyoruz.
  9. Hamurdan bezeler koparıp bir merdane yardımıyla açıp ve bardak ile kesiyoruz. Kestiğimiz hamurun üstüne elmalı harçtan koyuyoruz.
  10. Hamurdan bir beze daha açıp kafes kesici ile çok bastırmadan üzerinden geçiyoruz.
  11. Hamuru kafes şeklinde açarak elmalı harç koyduğumuz hamurun üzerine kapatıyoruz ve bardak ile tekrar kenarlarında kalan fazlalıkları kesiyoruz.
  12. Bütün hamur şekillendirildikten sonra kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk pişiriyoruz.
  13. Kurabiyeler hafif pembeleşince fırından alıyoruz.
  14. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.

Sultan Tatlısı Tarifi

 

Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Un (Yumuşak hamur olsun yavaş yavaş ekleyin lütfen)

Dışı için

  • Süt
  • Mavi haşhaş
  • Bütün ceviz

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su

Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Dövülmüş ceviz hariç tüm malzemeyi yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  2. En son dövülmüş cevizi ekleyelim kısa süreli toparlayalım ve yuvarlak şekiller verelim.
  3. Önce süte sonra mavi haşhaşa bulayıp tepsiye dizelim.
  4. 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.
  5. Şerbeti için ise su ve şekeri kaynatalım. Şeker eriyene kadar karıştırmayı unutmayalım.
  6. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10-15 dk kaynatalım ve ocaktan alıp ılıklaştıralım. Soğuğa yakın olsun.
  7. Fırından aldığımızın tatlıların üzerine ılık şerbeti dökelim zaten hemen çekecektir. Afiyet olsun.

Muzlu Pasta Tarifi

 

Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • Bolca muz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Muzlu Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Bir kapta 2 adet yumurta ile 1, 5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpılır.
  2. Kalan malzemeleri de üzerine ekleyerek kekin hamurunu oluşturalım.
  3. Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye ya da kalıba dökelim.
  4. Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  5. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakalım ve bu arada kremasını hazırlayalım.
  6. Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  7. Krema hazır olduğunda kekinizi bir ip veya bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölelim.
  8. Keklerin arasına kremanın yarısını dökelim ve eşit olarak yayıp üzerine dilimlenmiş muzlarımızı dizerek kalan kremayı da üstüne dökerek yine yayalım.
  9. Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne tamamen soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim. Aynı tarifi üzerine çikolata sos dökerek de denemiştim. Harika oluyor. Tercih sizinnnn.Afiyet olsun.

Beyran Çorbası (Gaziantep) Tarifi

 

Beyran Çorbası (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu incik
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 5~6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 8 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Beyran Çorbası (Gaziantep) Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle düdüklü tencereye kuzu etini, kabuklarını soyduğunuz bütün sarımsakları ve suyu ekleyip haşlayın.
  • Haşladığınız eti küçük parçalar halinde didikleyin. Et suyunu ve yıkadığınız pirinci ekleyip pirinci haşlayın.
  • Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Etleri ilave edip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Beyran Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorbanın lezzetini arttırmak için et suyu ile haşlayabilirsiniz.
  • Pirinci ilave etmeden önce sudan geçirip süzün. Bu sayede nişasta miktarını azaltabilirsiniz.
  • Kullanacağınız sarımsakları ezin ve suyunu çorbaya ilave edin. 
  • Kırmızı et sevmeyenler, standart tarifi tavuk eti ile hazırlayabilir.
  • Çorbayı servis ederken üzerini baharatlar ile tatlandırın ve limon suyu ekleyin.

1 Porsiyon Beyran Çorbası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan beyran çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 360 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerinde küçük porsiyonlarla tüketebilirsiniz. Dilerseniz, düşük kalorili işkembe çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Şakşuka Tarifi

 

Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 5 patlıcan
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 sivribiber

Domates sosu için

  • 6 domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Üzeri için

  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Şakşuka Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanların uç kısımlarını kesip alacalı bir şekilde soyun ve küp küp doğrayın. 10 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Ardından süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Biberleri temizleyip eşit büyüklükte şeritlere kesin.
  • Domates sosu için, domatesleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp domatesi soteleyin. Salçayı ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.Suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ayçiçek yağını tavada ısıtıp sırasıyla patlıcanları ve biberleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Kızaran sebzeleri servis tabağına alın.
  • Ortasına sosun üçte ikisini döküp üzerine ezilmiş sarımsakla karıştırdığınız süzme yoğurdu ilave edin.
  • Şakşukayı, klasik köfte veya mutancana ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Şakşukanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarif için gerekli olan patlıcanların, körpe ve çekirdeksiz olmasına özen gösterin.
  • Tarife başlamadan önce patlıcanları suda bekletmeyi ihmal etmeyin. Bu sayede acılıkları daha çabuk gidecektir.
  • Dilerseniz şakşukanın içerisine patates de ilave edebilirsiniz. Patatesleri kızartıp sosu dökmeden önce patlıcanlarla harmanlamak yeterli olacaktır.
  • Servis tabağına mutlaka kağıt havlu koyun ve sebzelerin yağını salmasını bekleyin.

1 Porsiyon Şakşuka Kaç Kaloridir?

  • Sebzelerle harmanlanan şakşukanın bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. Yağ miktarını azaltarak diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

Starbucks Kurabiyesi Tarifi

 

Starbucks Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 10 yemek kaşığı tereyağı (150 gram)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 100 gram ceviz içi
  • 50 gram damla çikolata

Starbucks Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine şeker ve yumurta sarılarını ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine vanilya, su ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyin.
  • Kabartma tozu ve tarçını da ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
  • Unu eleyerek azar azar ekleyin ve hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Hamur şekli bozulmayacak bir kıvama geldiğinde ceviz ve damla çikolatayı ekleyerek yoğurun. Ancak yoğurma işlemi 1-2 dakikayı geçmesin.
  • Hamuru iki parçaya ayırdıktan sonra silindir şekli verin.
  • Kurabiye hamurunu buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, kurabiyelere şekil vererek dizin.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında (fanlı) 12 dakika pişirin.
  • Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacaktır. Soğuduktan sonra ise dışı çıtır, içi yumuşak kalır.
  • Starbucks kurabiyesini menengiç kahvesi ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Starbucks Kurabiyesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kurabiye hamurunu buzdolabında daha uzun bekletebilirsiniz.
  • Hamura çikolataları ekledikten sonra çok fazla yoğurmayın. Aksi takdirde çikolatalar eriyecektir.
  • Pişirme işlemi, oldukça önemlidir. Pişirme süresinin 12 dakikayı geçmemesine özen gösterin.
  • Hamurda kullanacağınız tereyağını oda sıcaklığında bekletin.

1 Porsiyon Starbucks Kurabiyesi Kaç Kalori?

  • Starbucks kurabiyesinin bir porsiyonu, yaklaşık 310 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Levrek Buğulama Tarifi

 

Levrek Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg levrek fileto
  • 12 kültür mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dal maydanoz
  • 2 rendelenmiş domates
  • 2 defne yaprağı
  • 2 sivri biber
  • 6~8 arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tane karabiber
  • Tuz

Levrek Buğulama Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak buğulamanın içerisinde kullanacağınız biber, sarımsak ve soğanları ince ince dilimleyin.
  • Ardından tereyağını tencereye alarak önceden dilimlediğiniz malzemeleri soteleyin.
  • Tencerenin içerisine dilimlenmiş mantar, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurun. Üzerine 2 su bardağı su ekleyin.
  • Fileto levrek, karabiber, defne yaprağı ve tuzu ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.
  • Levrek buğulamayı, balıkların yanında meze olarak sunulan acılı ezmehaydari ve humus ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Levrek Buğulamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yılın her döneminde pişirilen levrek, özellikle bahar başında ve kış aylarında daha lezzetlidir. Kullanacağınız levreğin taze olmasına dikkat edin.
  • Levreği pişirirken tencerenin kızmış olmasına özen gösterin. Bu sayede balığın dağılmasını ve yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • İsteğe göre levrek buğulama fırında da pişirilebilir. Sevdiğiniz baharatları ilave ederek tatlandırmayı unutmayın.
  • Levreğin fazla yağlı olmasını önlemek için, ayçiçek yerine zeytinyağı kullanılabilir.

1 Porsiyon Levrek Buğulama Kaç Kaloridir?

  • Kemik gelişimini destekleyen levrek buğulamanın 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 95 kaloridir. Yağsız bir et olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Tavuk Döner Tarifi

 

Tavuk Döner Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü (fileto)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/4 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı hardal (arzuya göre)

Tavuk Döner Nasıl Yapılır?

  • Fileto tavuk göğüslerine yaprak gibi ince bir şekilde dilimleyin.
  • Kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin ve suyuyla birlikte bir kaba aktarın.
  • Soğan suyunu, biber salçası, zeytinyağı, yoğurt, karabiber, tuz, kişniş, kimyon, hardal ve kekikle karıştırın.
  • Hazırladığınız sosa tavuk göğüslerini ekleyip marine edin.
  • Mutfak tezgahına geniş bir streç açın.
  • Streç filmin üzerine tavuk dilimlerini kat kat olacak şekilde üst üste dizin.
  • Streç filmi kenarlardan kapatın ve tavuk göğsünü rulo şeklinde sarın.
  • Paketi hava almayacak şekilde kapattıktan sonra derin dondurucuya atarak en az 2 saat dinlendirin.
  • Marine edilen tavuk göğsünü, bekleme süresinin sonunda ince ince dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış yapışmaz tavada tavuk dilimlerini önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  • Dilerseniz yağlı kağıt serili fırın tepsisinde birkaç dakika fırınlayabilirsiniz.
  • Tavuk döneri pirinç pilavı ile birlikte servis edebilir, ekmek arası yaparak yeşilliklerle zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuk Döner Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavuk filetoyu çok ince bir şekilde dilimlemeye özen gösterin.
  • Soğanı rendelerken suyunu çıkarmayı unutmayın.
  • Dönerin sulanmasını önlemek için yüksek ateşte ve azar azar olacak şekilde pişirin.
  • Marinasyon sosu için tuz yerine 1 yemek kaşığı soya sosu kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Tavuk Döner Kaç Kalori?

  • Tavuk dönerin 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir.

Şeker Helvası Tarifi

 

Şeker Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 4-5 ceviz içi

Şeker Helvası Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin. Unu ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun. Pembeleşmeye başlayınca çekilmiş ceviziçini ilave edip 15-20 dakika daha kavurun. Tozşeker ve sütü ekleyin. 5 dakika daha sürekli karıştırarak kavurup ateşten alın. 

Pişen helvayı düz bir servis tabağına veya tepsiye bastırarak yayıp soğumaya bırakın. Dilediğiniz şekilde dilimleyip her dilimin ortasına yarım ceviziçi yerleştirin. Tabağın çevresini çekilmiş ceviz serperek süsleyip soğuk veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dereotlu Pilav Tarifi

 

Dereotlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı çilav (yasmin türü kokulu pirinç)
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 100 gr ceviz içi
  • Tuz

Dereotlu Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pilavı bol suda yıkayıp iyice süzün. Az suyla diri kalacak şekilde haşlayın. Soğan, sarımsak ve dereotunu temizleyip kıyın.
  • Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edip sote edin. Haşlanmış çilav, et suyu ve tuz ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • İnce kıyılmış dereotunu ilave eduup harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlendirin.
  • Pilavı harmanlayıp büyük bir tasa doldurun ve ters çevirerek düz servis tabağına alın. Üzerini ve çevrisini yarım ceviz içleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Mevsimin en taze sebzeleri ile hazırlanan, enginarlı ve dereotlu pilav tarifine göz atmayı unutmayın.