6 Ekim 2020 Salı

Acılı Tavuk Kanatları Tarifi

 

Acılı Tavuk Kanatları Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 16 tavuk kanadı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı acı sos
  • 2 arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Susam

Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede acı sos, zeytinyağı, soya sosu, tuz, kırmızı biberi, tuz, karabiber, kimyonu karıştırın.
  • Sarımsak ve soğanları çok küçük doğrayıp sosa ekleyin. Tavuk kanatlarını sosun içine karıştırıp üzerini örtün ve en az 3 saat buzdolabında bekletin.
  • Kanatları sostan çıkartıp ızgaraya dizin ve iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkartmadan 5 dakika önce üzerine susam serpiştirin. Kızarmış patates, soğan halkası ve acı sos ile birlikte sıcak servis yapın.

Brokoli Çorbası Tarifi

 

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 2 taze patates
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 sıcak su bardağı su ya da tavuk suyu
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle taze soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Zar şeklinde doğrayıp bir kapta soğuk suda bekletin.
  • Brokoliyi yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Dereotunu temizleyip ince ince kıyın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Patatesleri süzüp tencerenin içine ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun.
  • Üzerine brokoli, sıcak su ya da tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Karışımı ocaktan alın. Blender’le püre haline gelinceye kadar ezin. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine dereotu serpiştirin. Taze nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.
  • Brokoli çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Brokoli Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorba için, brokoliyi haşladığınız suyu kullanabilirsiniz.
  • Brokolilerin dağılmaması için kısık ateşte pişirin ve tahta kaşık ile karıştırın.
  • Tavuk suyu yerine et suyu veya tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın lezzetini arttırmak için, ocağın altını kapatmadan önce cheddar peyniri ile tatlandırabilirsiniz.
  • Çorba koyu olursa, azar azar su ilave ederek kıvamlı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Brokoli Çorbası Kaç Kaloridir?

Demir ve kalsiyum bakımından zengin olan çorbanın bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. Kas gelişimini destekleyen brokoli çorbasını diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için brokolinin faydaları nelerdir yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tavuk (kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış)
  • 100 gram bezelye
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet kabak (küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet yufka
  • 200 ml su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Beşamel sos için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber

Tavuklu Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Beşamel sosu için; Bir tavaya tereyağı ve un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  • Karışım kaynamaya başladığında altını kısın ve ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Sos koyulaşmaya başladığında, rendelenmiş muskat cevizi, karabiber ve tuz ekleyerek altını kapatın.
  • Tavuklu harç için; Farklı bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını alıp eritin.
  • Eriyen yağın içine soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar karıştırın.
  • Soğan pembeleştiğinde içine tavukları atın ve 4 dakika soğanla birlikte kavurun.
  • Üzerine bezelye, havuç, kabak ve sarımsakları birer dakika aralıklı olacak şekilde ekleyin.
  • Bir kasenin içerisine domates salçası ve suyu ekleyerek açın.
  • Bu karışımı da tavaya ekleyin. Harca karabiber ve tuzu ekledikten sonra 5 dakika daha pişirin ve kenara alın.
  • Bir adet yufkayı üçgen şeklinde keserek 4 parçaya ayırın. Yufkayı kenarları sarkacak şekilde kaseye yerleştirin.
  • Yufkanın içine tavuklu harcı koyun ve kenarlarından kapatın.
  • Fırın tepsisinin içine hazırladığınız yufka bohçalarını ters çevirerek yerleştirin.
  • Hazırladığınız bohçanın üzerine 1 kepçe beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hazırladığınız bohçaları 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Sultan Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte tavuk yerine kuzu eti de kullanabilirsiniz. Eti önceden haşlamayı unutmayın.
  • Beşamel sos tarifine ve detaylarına buradan göz atabilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak yemeğin eşit derecede pişmesini sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Sultan Kebabı Kaç Kalori?

  • Tavuklu sultan kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. Protein bakımından zengindir.

Ürgüp Köftesi Tarifi

 

Ürgüp Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 7 adet patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • Fındık yağ
  • Un

Ürgüp Köftesi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun. Patatesleri rendeleyip suyunu çıkartın ve bol yağ ile kızartın.
  • Kıymayı geniş bir kabın içine alın. Üzerine patates, kuru soğan ve sarımsak rendeleyin.
  • Ardından yumurta ve irmik ekleyerek yoğurun.
  • Maydanozları ince ince kıyın. Köfte harcına maydanoz, tuz ve karabiberi ekledikten sonra tekrardan yoğurun.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve parmak şekli verin.
  • Bir tabağın içerisine un koyun. Şekil verdiğiniz köfteleri una bulayın ve yağda kızartın.
  • Ürgüp köfteyi, kibrit patates ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Not: Köfteleri kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.

1 Porsiyon Ürgüp Köftesi Kaç Kalori?

  • Ürgüp köftesinin bir porsiyonu, yaklaşık 205 kaloridir.

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi

 

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yumuşamış margarin
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Alabildiğince un(kontrollü ekleyin)

İç için;

  • 1 su bardağı ufak kırılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı şeker(iç malzemelerinin hepsi karıştırılcak)

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hamur ele yapışmayacak şekilde yoğurulur.
  2. Yağlı kağıt tezgaha serilip cevizli karışımın yarısı kağıda serilir.
  3. Hamur konulur hamurun üstüne diğer yarım kalan cevizli karışım dökülür üstüne tekrar yağlı kağıt serilerek merdane yardımıyla rahat bir şekilde açılır.
  4. Rulo şeklinde olacak şekilde eşit miktarlarda kesip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirilir.
  5. Fırından fırına süre değişebilir kızarınca fırından alınır.
  6. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun. ☺.

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tavuk butlarımızı haşlayalım.
  2. Diğer yandan terbiyemizi bir kase içinde güzelce çırpalım.
  3. Haşlanan butlarımızı bi kaba alıp didikleyelim.
  4. Daha sonra terbiyenin içine kaynayan tavuk suyundan az miktarda ekleyelim.
  5. Daha sonra tamamını tavuk suyuna ekleyip güzelce karıştıralım.
  6. Didiklediğimiz tavuk butlarımızı ekleyip. Tuzunu, karabiberini, kekiğini ekleyelim.
  7. En son limon sıkıp sıcak olarak servis edelim.

Vejetaryen Taco Tarifi

 

Vejetaryen Taco Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için:

  • 1 avokado
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik zerdeçal
  • 3 diş sarımsak
  • 6 adet tortilla ekmeği
  • 3 küçük boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1/4 (çeyrek) kutu konserve mısır
  • Yarım paket haşlanmış kırmızı fasulye
  • 2 yemek kaşığı salça veya domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıcak su
  • Zeytinyağı

Vejetaryen Taco Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle malzemeler fazla olduğu için kafa karışıklığı olmaması adına hepsini bir araya toplamayı tercih ediyorum.
  2. Diğer malzemeleri hazırlamadan önce küp küp doğradığımız patateslerin üzerini geçecek kadar sıcak su döküp çatala batacak kıvama gelene kadar haşlıyoruz.
  3. Sarımsaklarımızı tuzla eziyoruz ve yoğurtla karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra ezdiğimiz avokadoyu da yoğurda ekliyoruz ve hardal, limon suyu, karabiber, zerdeçalı ekliyoruz.
  5. İnce ince kestiğimiz maydanozları da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  6. Patateslerimiz haşlandıktan sonra bir tabağa alıp eziyoruz.
  7. Daha sonra tencerede ince kesilmiş soğanları zeytinyağıyla kavuruyoruz.
  8. Salçasını ekliyoruz. Sonra patatesini karabiberini tuzunu ekleyip kavuruyoruz.
  9. Fasulye ve mısırı yıkayıp süzdürüyoruz ve ocaktan aldığımız patatesle karıştırıyoruz.
  10. Tortilla lavaşlarımızı resimde göründüğü gibi fırın telinden sarkıtıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dk tutarak şeklini veriyoruz.
  11. Fırından aldığımız lavaşlara patatesli iç malzememizi ve avokado sosumuzu dolduruyoruz. Afiyet olsun.

Tavuk Çorbası Tarifi

 

Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tavuk bonfile
  • 3 litreye yakın su (kıvamına göre eksiltilebilir)
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre eklenip azaltılabilir)

Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk bonfilemizi suyun içine koyalım güzelce pişmesini sağlayalım.
  2. Yaklaşık 1 saat (benim tavuğum köy tavuğu olduğu için bir saate yakın haşladım market tavuğu ise yarım saat yeterli olur.)
  3. Haşlama işlemi bittikten sonra soğuması için bir kenara alalım.
  4. Daha sonra unumuzu rengi değişene kadar kavuralım.
  5. Kavurduğumuz unu haşladığımız tavuk suyunun içine ekleyelim.
  6. Bu şekilde 10 dakika kaynasın. Başka bir tavada tereyağını eritelim.
  7. İçine salçaları ekleyelim. Salçalı karışımı kaynamakta olan suyun içine ekleyelim. Biraz daha kaynatalım.
  8. Daha sonra bonfilemizi küçük parçalara ayırıp kaynayan suya ilave edelim beş dakika daha kaynatalım.
  9. Çorbamız içmeye hazır.

Afiyet şifa olsun 🤗.

Kabak Mücver Tarifi

 

Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy kabak
  • Yarım demetten az dereotu
  • Yarım demetten az maydanoz
  • Yarım demetten az yeşil soğan
  • 2 adet yumurta
  • 2 yem

Kabak Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı ince ince doğrayın.
  2. Derin bir kapta un ve yumurtaları pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  3. Kabak ve yeşillikleri yumurtalı karışıma ekleyip tuzunu atın.
  4. İyice harmanlayın ve bol yağda kaşıkla dökerek önlü arkalı kızartın.
  5.  Yağınız ne çok sıcak ne çok soğuk olmalı aksi takdirde sıcak yağda içi çığ kalır soğuk yağda yağ çeker.

Afiyet olsun :).

Mükemmel Tadıyla Lahana Sarması Tarifi

 

Mükemmel Tadıyla Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy lahana

İç harcı;

  • 4 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı köftelik ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 tane sulu domates rendesı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım bağdan biraz az maydanoz (ben saplarını yaptım çoğunlukla)
  • 2 tane tavuk suyu knor
  • Hepsini yoğurduktan sonra yarım su bardağı kadar su

Mükemmel Tadıyla Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak lahanayı yıkayıp sıcak su ile haşlayın (ne çok yumuşak ne çok sert olmasın orta düzeyde yumuşadık ta olsun).
  2. Sonra süzerek tencereden çıkarın.
  3. İç harçını hazırlamadan önce pirinçleri soğuk suda 10 dk bekletin ve süzün pirinç de dahil olmak üzere iç harcım da ki tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.
  4. Sonra lahanaları doldurulacak kadar eliniz büyüklüğünde keserek iç harcı ile doldurun ve tencereye yerleştirin.
  5. Ve unutmayın dolmaların üzerine ısıya dayanıklı tabak kapatın.
  6. Daha sonra sıcak suyu tencereye dolmalarım üzeri kapanacak kadar ekleyin ve verilen sürede pişirin son olarak ilk sıcağı çıkan dolmaları servis tabağına alarak üzerine limon ve maydanoz ile servis edebilirsiniz.

Not :servis tabağına aldıktan sonra limon sıkarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Basit Ama Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi

 

Basit Ama Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kaşık sıvı yağ (istediğiniz bir yağ da olur)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 4 bardak kaynar su
  • 1 bardak tavuk suyu ( bulyon da olur)
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz

Basit Ama Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağda salçayı kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Kaynar su ve tavuk suyunu ekleyip salça eriyene kadar karıştırın.
  3. Şehriyeyi ekleyin biraz karıştırın. Yumuşamaya başlayınca ince doğranan maydanozu ekleyin.
  4. Tuzunu ayarlayın. Ben biraz diri bırakıyorum ilk sıcağı geçene kadar iyice yumuşuyor. Su az gelirse ekleyebilirsiniz.

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 patates
  • 250 gram dana ciğeri zarı soyulmuş
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kuru soğan
  • Baharatlar(sumak, karabiber, kekik, kimyon)

Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba. Harika bir tarifim var size. Evde arnavut ciğeri yapmayı gerçekten çok seviyorum.

  1. Öncelikle kuşbaşı doğranmış ciğerleri süzgeçten geçirelim. Sakin ciğeri yıkamayın.
  2. Patatesleri küp küp doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Sonra soğan ve maydanozları önce doğrayıp sumak ekleyin.
  3. Patatesler kızarınca bir tabağa yarım bardak unu alıp ciğerleri eşit ve güzel bir şekilde bulayın.
  4. Ayni tavada ayni yağda ciğerleri 5 dakika kızartın.
  5. Ben devamlı karıştırarak pişiriyorum ki her tarafı eşit pişsin.
  6. Kanlı sevmiyorum. Pişerken kekik, tuz, kimyon ve karabiber ekleyin. Ben hem pişirirken hem de tabağa aldığımda baharat ekliyorum.
  7. Havlu serili tabağa alın. Bir servis tabağına ciğer, patates ve salatayı alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yumuşacık Nefis Şeftalili Kek Tarifi

 

Yumuşacık Nefis Şeftalili Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 200 gr toz şeker (1-1.5 su bardağı)
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Arasında ve üzerine
  • 2 adet şeftali
  • Damla çikolata

Yumuşacık Nefis Şeftalili Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker mikserle güzelce çırpılır.
  2. Sıvı yağ ve süt sırasıyla el çırpıcısıyla çırpılarak eklenir.
  3. Ve diğer malzemeler elenerek karıştırılır.
  4. Kek hamurunun yarısı kalıba dökülür arasına dilimlenmiş şeftaliler dizilir ve damla çikolata serpiştirilir.
  5. Kalan hamur dökülür yine şeftali ve damla çikolata dizilir.
  6. 170° derece  ısıtılmış fırında pişirilir.

Harika bir yumuşak kek tarifi afiyet olsun 🌸.