7 Ekim 2020 Çarşamba

Atom Pilav (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi

 

Atom Pilav (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 tane tavuk but
  • 1 orta boy patates
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı çiğ badem
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 6-7 tane kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tane havuç
  • 2-3 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 su bardağı pirinç
  • Sıcak su

Atom Pilav (Mutlaka Denemelisiniz) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavukları haşlayalım. Çok didiklemeden küçük parçalara ayıralım.
  2. Bademleri suda 15-20 dk haşlayın. Kuru kayısıları 5-6 parçaya bölerek küçültün.
  3. Kayısı ve üzümleri bir kasenin içine koyup üzerine sıcak ekleyip 5-6 dk bekletin.
  4. Benim buzlukta haşlanmış nohutum vardı. Sizinde varsa onu kullanabilirsiniz.
  5. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım. Havucumuzu rendeleyip bir kenarda tutalım.
  6. Şimdi harman zamanı 😃 pilav tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup eritelim.
  7. Haşlanmış ve kabuğu soyulmuş bademleri 30 saniye kadar kavuralım.
  8. Sonra rendelenmiş havuç ve kuş üzümünü de koyup 1-2 dakika kavuralım.
  9. Ardından suyu süzülmüş kuru kayısı ve kuru üzümleri ekleyelim.
  10. Kavurmaya devam edelim. Yıkanmış pirinçimizi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  11. Kavrulduktan sonra tavuk, nohut ve patatesleri de ekleyelim.
  12. Az karıştırıp üzerine tavuğu haşladığımız suyu ekleyelim.
  13. Az gelirse sıcak su ekleyebiliriz. Su ölçüsü vermedim.
  14. Kendim de ölçü kullanmam ama şunu söyleyebilirim pilavın üzerine 2 parmak kadar geçse iyi olur.
  15. Pirinçten başka malzemeler de olduğu için biraz fazla su çekecektir.
  16. Normal pilava koyduğunuz sudan biraz daha fazla su koyalım.
  17. En son zerdeçalımızı ve tuzunu da ekleyip bir iki kere karıştıralım. Kapağını kapatalım.
  18. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım, yaklaşık 15-20 dakika sonra kapatıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🤗🤗🤗.

Sütlü Kahve Tarifi

 

Sütlü Kahve Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 bardak süt

Sütlü Kahve Tarifi Yapılışı

  1. İlk başta kişi sayısına göre Türk kahvemizi.
  2. Koyuyoruz. Her kişi için cezvemize 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, her kişi için de 1 tatlı kaşığı şeker koyalım.
  3. Kişi başı da 1 bardak süt koyalım ve tüm malzemeleri karıştıralım. (sütü koyduğunuz bardak boyunuz önemli değil).
  4. Malzemelerimizi güzelce karıştırdıktan sonra cezvemizi ocağa alalım.
  5. Kahvemizi pişirirken kaynayana kadar durmadan karıştıralım ki sütümüz kesilmesin aynı zamanda kahvemizin tadı da güzel olsun.
  6. Kahvemizin kaynayınca taşmaması için dikkatli olmalıyız.
  7. Kaynayan kahvemizi fincanlarımıza alalım ve servis edelim.

Afiyet olsun.

Portakallı Cupcake Tarifi

 

Portakallı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından bir parmak eksik süt
  • Yarım çay bardağı kuru portakal meyvesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Portakallı Cupcake Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Sıvı yağ, süt, portakal ve vanilya eklenerek karıştırılır.
  3. En son olarak un ve kabartma tozu eklenir.
  4. Üzerine damla çikolata ve kuru meyve serpiştirebilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dk pişirilir.

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet büyük boy patates
  • 500 g dana eti
  • 2  yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 4 dal maydanoz
  • Kekik, kimyon, karabiber pulbiber, tuz

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patateslerimizi soyalım ince ve uzun olacak şekilde doğrayalım ve yıkayalım süzgece alalım.
  2. Biraz suyu aktıktan sonra bir kağıt havlu ile iyice kurulayalım.
  3. Bol yağda kızartalım.
  4. Etleri jülyen doğrayalım baharalarını ekleyelim ve az yağda tavada kavuralım.
  5. Bir kasede sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
  6. Üzeri içinde küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı, salça, yarım çay bardağı su ve biraz baharat ekleyerek pişirelim.
  7. Tabağın en altına kızarmış patatesleri alalım üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
  8. Sonra kavurduğumuz eti dökelim. En üstüne hazırlanan salçalı sosu gezdirelim.

Afiyet olsun 🤗🤗.

Starbucks Kurabiyesi Tarifi

 

Starbucks Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 75 gr oda sıcaklığında margarin
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz yada fındık
  • 1/2 (yarım) su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı +3 yemek kaşığı un

Starbucks Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Un, çikolata, ceviz hariç hepsini yoğuralım.
  2. Sonra unu yedirelim sonra çikolata ve cevizi ekleyelim.
  3. Streçe rulo şeklinde sıkıştıralım. Buzluk kısmında 10 dk daha da fazla bekleyebilir bekletelim.
  4. Sonra çıkarıp keselim. 170 derecede 20 dk pişirelim.

Supangle Tarifi

 

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı soğuk su

Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Herkese merhaba öncelikle tencereye su çikolata tereyağ hariç bütün malzemeleri koyun.
  2. Sürekli karıştırarak pişirin kıvam aldıktan sonra çikolata ve tereyağ ekleyip karıştırın.
  3. Altını kapatın daha sonra suyu ekleyip iyice çırpın kaselere koyup buzdolabın da 2 saat dinlendirip dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun 🤗.

Elmalı Tartelette Tarifi

 

Elmalı Tartelette Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardak toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardak un
  • 125 g margarin

Elmalı harç;

  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşık toz şeker
  • 1 tatlı kaşık tarçın

Elmalı Tartelette Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak elmaları soyulur, doğranır ve tava ya alınır. İçine toz şeker ve tarçın ekleyip elmalar yumuşak olana kadar pişirelim.
  2. Ocak tan alınır ve soğumaya bırakılır.
  3. Hamur için margarin, yumurta ve toz şeker derin bir kaba ya alınır ve güzelce karıştıralım.
  4. Kabartma tozu ekleyelim ve azar azar un ilave edelim yoğuralım yumuşak bir hamur elde edene kadar.
  5. Üzerini örtüp 20 dk dinlendiririr.
  6. Portakal büyüklüğünde bir hamur köşeye koyalım ve diğer hamurumuzu açıp yağlanmış tepsiye koyulur.
  7. Üzerine çatal la batalım, harç koyalım.
  8. Diğer hamurumuzu açalım ve küçük uzun parçalar keselim üzerine dizelim.
  9. Önceden ısıtılmış 185  derecede fırına tepsimize koyalım.
  10. 15 dk da pişirdim siz ginede ara sıra kontrol edin üzerine kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Kakaolu Yumuşak Kek Tarifi

 

Kakaolu Yumuşak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon rendesi ile 5-6 damla limon suyu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Kakaolu Yumuşak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumurta şeker ve vanilya 5 dakika çırpıyoruz. ( vanilya bu esnada koymanız yumurta kokusunu giderecektir).
  2. Daha sonra tüm sıvı malzemeleri koyup bir kez daha karıştırıyoruz.
  3. Ardından un kakao kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
  4. Sonra damla çikolataları una bulayıp içine ekliyoruz (una bulamazsanız dibe çökerler).
  5. Ve fırın kabımıza döktükten sonrada üzerine damla çikolata koyuyoruz isteğe bağlı koymaya da bilirsiniz.
  6. Hazır olan kek harcımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında içine kürdan batırdığımızda ıslak olmayacak dereceye gelinceye kadar pişiriyoruz.

Yumuşacık kekimiz hazır afiyet olsuun ❤️.

Şakşuka Tarifi

 

Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 adet patlıcan
  • 4 tane yeşil biber
  • 5 tane kırmızı biber
  • 3 tane domates rendesi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz karabiber, kimyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tane orta boy soğan

Üzeri için;

  • İnce kıyılmış maydanoz

Şakşuka Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğruyoruz bir gece tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Ertesi gün suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
  3. Kızarttığınız patlıcanları havlu kağıt serili tabağın içerisine alıyoruz .
  4. Biberleri de küçük küçük doğrayıp kızartıyoruz onları da patlıcanların üzerine ilave ediyoruz.
  5. Genişçe bir tencereye sıvı yağı ekliyoruz üzerine küp küp doğranmış soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  6. Sarımsakları ve salçayı da ekleyip domates rendesini ilave ediyoruz
  7. Üzerine patlıcan biber karışımı ekleyip nazikçe karıştırıyoruz
  8. Baharatların da ekleyip kapağı kapatıyoruz .
  9. 15 dakika dinlendirip üzerine maydanoz ekleyip servis ediyoruz.

Havuç Salatası Tarifi

 

Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet havuç
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 avuç ceviz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam pul biber
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz

Havuç Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle havuçları güzelde yıkayıp soyalım.
  2. Rendenin iri tarafıyla uzunlamasına rendeleyelim.
  3. Geniş bir tavaya sıvı yağımızı alıp havuçları güzelce soteleyelim, havuçlar iyice öldüğünde ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Bir kasede yoğurdu ve rendelediğimiz sarımsağı, cevizlerimizi küçük küçük parçalayıp yoğurda ilave edelim, baharatı da ekleyip.
  5. Damak zevkinize göre tuzunuzu da koyup karıştırın.
  6. Havuç soğuduktan sonra yoğurdu ilave edip iyice karıştıralım. Hazır olan taratoru istediğiniz gibi sunabilirsiniz☺️ afiyet olsun🥰.

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı Pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 3 su bardağı tavuk suyu

Üzeri için;

  • Nane

Lokanta Usulü Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimekler yıkanır süzülür, düdüklü tencereye alınır.
  2. Üzerine rendelenmiş soğan, patates, havuç, sıvı yağ, limon suyu, baharatlar, tuz, tavuk suyu ve normal sıcak su ilave edildikten sonra karıştırılır ve pişmeye bırakılır.
  3. Kapağı kapatılan düdüklüde yaklaşık yüksek ateşte, düdüklünün düğünden buhar çıkana kadar pişirilir.
  4. Çorbanız kaynayıp buhar çıkmaya başladıktan sonra kısık ateşte 8-10 dakika pişmeye bırakılır.
  5. Daha sonra düdüklünün kapağı açılır, pişen çorba robotta çekilir.
  6. Robot yoksa süzgeçten de geçirilebilir ya da o şekilde sevenler hiç süzmeden de yapabilir.
  7. Süzdükten sonra kapağı açık bir şekilde 2 dakika daha tekrar kaynatılıp ocaktan alınır.
  8. İsteğe bağlı üzerini tereyağında kızdırılmış nane ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun :)

Kaşar Peynirli Patates Topları Tarifi

 

Kaşar Peynirli Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 4 dal taze soğan
  • Tuz
  • Kara biber
  • Kaşar peyniri

Bulamak için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Kaşar Peynirli Patates Topları Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz daha sonra güzelce bir çatal yada patates ezeceği ile eziyoruz .
  2. Taze soğanları ince ince kıyıp patateslere ekliyoruz.
  3. Tuz ,kara biber ekleyip yoğuruyoruz daha sonra patates harcımız dan parçalar alıp içine kaşar peyniri koyup elimizde yuvarlıyoruz.
  4. Önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz deneyenlere afiyet olsun🤗💕.

Terbiyeli Tavuk Şnitzel Tarifi

 

Terbiyeli Tavuk Şnitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü

Terbiyesi için:

  • Yarım şişe maden suyu (100 ml )
  • Yarım çay bardağı süt (100 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Veya istediğiniz başka bir baharat da olur

Diğer malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1,5 su bardağı galeta unu

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

Terbiyeli Tavuk Şnitzel Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları ince olacak şekilde dilimleyin. Terbiyesi için bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp gülce karıştırın.
  2. Tavukları içerisine koyup buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  3. Bu şekilde daha lezzetli ve yumuşacık oluyorlar.
  4. Tavuk dilimlerini sırasıyla una bulayın.
  5. Ardından su ile çırpılmış yumurtaya bulayın ve galeta ununa bulayın.
  6. Ocağa uygun tavaya alıp kızartmak için yeterince sıvı yağ dökün. Yağ kızdığında tavukları kızartın.
  7. Kızartma esnasında tavaya çok fazla et eklemeyin ki yağın sıcaklığı düşmesin ve tavuklar çok yağ çekmesin.
  8. Güzel bir şekilde paneli dış katmanı olsun istiyorsanız bir tarafın kızardığından emin olduktan sonra tavukları çevirin.
  9. Tam pişmeden ters yüz yaparsanız güzel bir sonuç olmaz.

Afiyet olsun 😋