7 Ekim 2020 Çarşamba

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi

 

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 25 gr tereyağı
  • Yarım havuç
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kabak
  • 100 gr brokoli
  • 100 ml krema
  • Tuz

Kremalı Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip unu kavurun. Su, süt ve kremayı ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse su ilavesi yapın.
  • Kaynamaya başlayınca rendelenmiş havuç, rendelenmiş kabak, küp doğranmış biber, brokoliyi ilave edip karıştırın.
  • Tuz ile tatlandırıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kremalı sebze çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kremalı Sebze Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce çorba suyunun ılık olmasına özen gösterin. Ardından krema ve sebzeleri ilave edebilirsiniz.
  • Çorbanın aromasını arttırmak için bir adet tavuk bulyon ekleyebilirsiniz.
  • Çorba fazla tuzlu olduysa, içerisine bir adet soyulmuş patates ekleyin. Bu sayede tuzun emilerek azaltılmasını sağlayabilirsiniz.
  • İçerisinde topaklanmalar kalırsa, bir kez mikserden geçirin.
  • Çorbanın malzemelerle karışması için, ocağı kısık ateşte ayarlayın.
  • Dilerseniz, ek olarak kereviz, patates, mevsim sebzeleri, pul biber veya karabiber ilave edebilirsiniz.

 1 Porsiyon Kremalı Sebze Çorbası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan sebze çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Sağlık bakımından çok faydalı olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi

 

Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • Zeytinyağı
  • 1 kg domates
  • Tuz
  • 1-2 baş sarımsak

Közlenmiş Patlıcan Konservesi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanları sudan geçirin ve kağıt havlu ile kurulayın. Kürdan ile üzerine minik delikler açın.
  • Patlıcanları ocağın üzerinde, fırın ızgarasında veya mangalda közleyebilirsiniz.
  • Közlenmiş işleminden sonra patlıcanların kabuklarını soyun.
  • Bu esnada domatesleri de fırın ızgarasında közleyin.
  • Patlıcan, sarımsak ve domatesleri küçük küçük doğrayın ve rondodan geçirin.
  • Ezilmiş malzemeleri kavanoza aktarın. Üst kısmında 2 parmak kalınlığında boşluk bırakın.
  • Üzerine bolca zeytinyağı ekleyin ve kapaklarını kapatın.
  • Hazırladığınız konserveleri ters çevirerek bir saat bu şekilde bekletin.
  • Ardından buzdolabında ya da güneş almayan ılık bir ortamda konservelerinizi muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Közlenmiş Patlıcan Konservesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız sebzelerin olgun ve taze olmasına özen gösterin.
  • Tarifte bostan, kemer veya bahçe patlıcanı kullanabilirsiniz.
  • Konserveye közlenmiş kırmızı biber ve soğan da ilave edebilirsiniz.
  • Konserveleri sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
  • Konserveleri ağzını kapatarak 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

Közlenmiş Biber Konservesi Tarifi

 

Közlenmiş Biber Konservesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kapya biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu

Közlenmiş Biber Konservesi Nasıl Yapılır?

  • Kapya biberleri güzelce yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın.
  • Biberleri ocağın üzerinde veya fırın ızgarasında közleyebilirsiniz.
  • Közlenen biberleri bir kabın içerisine alın ve kapağını kapatın. Bu sayede kabukları daha kolay soyulacaktır.
  • 2-3 dakikanın ardından biberlerin kabuklarını soyun ve orta kısımdaki çekirdekleri çıkartın.
  • Közlenmiş biberleri tek tek konservenin içerisine dizin. Aralarına sarımsak ekleyin.
  • Ufak bir spatula ile biberlerin arasında kalan havayı çıkartın.
  • Kavanozun üstünde 2-3 parmak boşluk bırakın.
  • Biberlerin üzerine zeytinyağı, sirke ve kaya tuzunu ekleyin.
  • Kavanozların kapaklarını kapatarak tencerenin içerisine kapakları aşağıda kalacak şekilde dizin.
  • Kavanozların yarısından fazla olacak şekilde tencereye su ekleyin ve kaynatın.
  • Su kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra, altını kapatın.
  • Kavanozları sudan çıkartarak oda sıcaklığında 6-7 saat bekletin.
  • Kavanozlar tamamen soğuduğunda buzdolabında veya güneş almayan bir yerde muhafaza edin. Afiyet olsun.

Közlenmiş Biber Konservesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Bibere ek olarak tarfite közlenmiş domates de kullanabilirsiniz.
  • Sarımsak miktarını isteğe göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Tarifte elma sirkesi kullanmanızı öneriyoruz.
  • Kavanozları ve kapakları sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
  • Dilerseniz, kaya tuzu eklemek yerine biberleri tüketeceğiniz zaman normal tuz ekleyebilirsiniz.

Sebze Tartar Tarifi

 

Sebze Tartar Tarifi İçin Malzemeler

Enginar Püresi:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • Sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Portakal
  • Zerdeçal
  • Un (Göz kararı)

Sebze Tartar için:

  • Limon
  • Lime
  • Tütsülenmiş taze kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Semizotu yaprağı
  • Yeşil elma
  • Kuşkonmaz
  • Maydanoz
  • Yoğurt
  • Bal
  • Sarımsak
  • Dereotu
  • Avokado
  • Nar taneleri
  • Sriracha sosu

Sebze Tartar Nasıl Yapılır?

  • Enginar püresi için; Sarımsak ve soğanı zeytinyağında kavurun.
  • Portakalın suyunu sıkın ve kabuklarını rendeleyin. Mayonez tenceresine un, zerdeçal, yumurta, portakal suyu, portakal kabuğu ve zeytinyağını çırpın.
  • Üzerine biraz su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Enginarları da ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Kabakları dik olacak şekilde ince ince dilimleyin. Izgara tavasında bir tarafını iz çıkacak şekilde pişirin. Diğer tarafı beyaz kalmalı.
  • Pişirdiğiniz kabakları süzgeçle fümeleyin ve kenara ayırın.
  • Sebzeleri fine brunoaz şeklinde doğrayın. Ve geniş bir kabın içerisinde bekletin.
  • Başka bir kapta mayonez, sriracha, hardal, bal, süzme yoğurt, lime kabuğu ve suyu, rendelenmiş sarımsak ile çırpın.
  • Enginarlar yumuşadığında süzün ve blenderdan geçirerek püre haline getirin.
  • Elde ettiğiniz püreyi tel süzgeçten geçirin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Enginar püresini ve hazırladığınız sosu farklı sıkma torbalarına aktarın.
  • Servis tabağına yuvarlak kasnak koyun ve tabana enginar püresini sıkın.
  • Tütsülenmiş kabakları yuvarlak olacak şekilde yerleştirin.
  • Hazırladığınız sebzeleri sosla karıştırın ve kasnağın ortasındaki boşluğa ekleyin.
  • En üst kısmına sebze filizleri ve nar taneleri serpiştirin. Afiyet olsun.

Palamut Lakerda Tarifi

 

Palamut Lakerda Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet palamut (iri)
  • 3-4 adet defne yaprağı
  • 500 gram kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber
  • 2-3 dilim lime
  • Dilimlenmiş kırmızı soğan

Palamut Lakerda Nasıl Yapılır?

  • Balığın gövde kısmını çıkartın ve 3 eşit parçaya bölün.
  • Omurga kısmında bulunan ilikleri bir dal yardımıyla temizleyin.
  • Balığın içinde bulunan koyu kahverengi parçayı, bıçakla üçgen şeklinde keserek çıkartın.
  • Balıkları buz ve tuz dolu bir suyun içerisinde ortalama 4 saat bekletin. Her saat başında suyunu değiştirin.
  • Balıkları buzlu sudan çıkarttıktan sonra kağıt havluya koyun ve kuruması için 3-4 saat bekletin.
  • Cam bir kavanozun dibine kaya tuzu serpiştirin. Balıkların beyaz kısımlarının tuza değmesine özen gösterin.
  • Balıkları sıkı bir şekilde yan yana dizin. Üzerine tane karabiber ve defne yaprağı ekledikten sonra tekrar kaya tuzu ekleyin.
  • Elinizdeki tüm balıkları kavanozlara yerleştirin. Kavanozun içine balıkların ağırlığından daha ağır olan bir taş parçası yerleştirin. (Mermer de olabilir.)
  • Taşın üzerineyse tahta parçası yerleştirin ve kavanozu temiz bir bezle kapatın.
  • Kavanozları serin güneş görmeyen bir yerde yaklaşık 20 gün bekletin.
  • 20 günün sonunda balıkları kavanozdan çıkartın ve derisini ayırdıktan sonra dilimleyin.
  • Soğuk su dolu bir kaba, dilimlediğiniz balıkları yerleştirin. Bu suyu da 2-3 saatte bir değiştirin.
  • Balıkları soğuk su içinde buzdolabında 1 gece bekletin. (Bu işlem fazla tuzun atılması içindir.)
  • Balıkları sudan çıkarttıktan sonra zeytinyağı dolu bir kaba koyarak buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız balıkları lime, kırmızı soğan ve nane ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Palamut Lakerda Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız balıkların taze olmasına çok dikkat edin.
  • Dondurulmuş balık kullanırsanız, balıklar kurtlanabilir.
  • Lakerdanın lezzetli olması için, ilik kısmını çok iyi bir şekilde temizlemeniz gerekir.
  • Ben palamut kullansam da, lakerda için torik balığı da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Palamut Lakerda Kaç Kalori?

  • Palamut lakerdanın bir adedi, yaklaşık 50 kaloridir. Protein ve omega 3 bakımından zengindir.

Ev Yapımı Lavaş Tarifi

 

Ev Yapımı Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 5.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı

Ev Yapımı Lavaş Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir yoğurma kabının içerisine ılık su, şeker, kuru maya, yoğurt, tuz ve zeytinyağını koyup karıştırın.
  • Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
  • Hamur homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamurun üzerini streç film ile örttükten sonra 40 dakika mayalanması için dinlendirin.
  • Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Unlanmış mutfak tezgahında oklava yardımıyla hamuru açın.
  • Hamurları açtıktan sonra yanmaz yapışmaz tavayı ısıtın.
  • Hamurları sırayla tavada kızartmaya başlayın. Üzeri göz göz oluna kadar önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Lavaş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Lavaş hamuru, mantı hamurundan biraz daha kalın bir şekilde açılmalıdır.
  • Hamuru oda sıcaklığında dinlendirerek daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tarif ölçülerinden orta boyutlarda 10 adet lavaş elde edilmektedir.
  • Lavaşları sonradan ısıtmak için mikrodalga fırın kullanabilirsiniz.

1 Adet Lavaş Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir adet lavaş, yaklaşık 185 kaloridir.

Tam Kıvamında Magnolia (Yumurtasız) Tarifi

 

Tam Kıvamında Magnolia (Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 l süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı  şeker (damak tadınıza göre azaltabilir veya artırabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml sıvı krema
  • 3-4 adet muz
  • Yarım paket veya 1 paket burçak bisküvi

Tam Kıvamında Magnolia (Yumurtasız) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 1l sütü, 3 yemek kaşığı unu, 3 yemek kaşığı nişastayı ve 1 su bardağı  şekeri alıp kıvam alasıya kadar pişirelim.
  2. Kaynamaya başlayınca vanilyayı da ilave edip birkaç dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. Oda sıcaklığına gelince sıvı kremayı ilave edip hızlı ayarda 3 dk çırpalım.
  4. Magnolia için kullanacağımız bardakların en alt katmanına rondodan geçirdiğimiz bisküviyi üzerine kremalı karışımı onun üzerine tekrar bisküvi ve yanlarına muz veya çileği koyalım.
  5. Bir kez daha kremalı karışımı döktükten sonra en üste süsleme amaçlı bisküviden koyalım.

Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra servise hazır ☺️

Bitli Kurabiye Tarifi

 

Bitli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin(oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta(akı içine sarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Un
  • 2 dolu yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Bitli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin sıvı yağ pudra şekeri nişasta yumurta akı kabartma tozu ve tuz güzelce karıştırılır.
  2. Yavaş yavaş un eklenir hamur halen cıvık iken susam ve çörek otu da karıştırılır.
  3. Un eklenmeye devam ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  4. Şekillendirilip üzerilerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
  5. Soğuyunca servis edilir. (hava almayan kavanozlarda kaplarda saklanırsa uzun süre tazeliğini korur ).

Mozaik Kek Tarifi

 

Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao

Mozaik Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  2. Ardından süt sıvı yağ ve kabartma tozunu ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  3. Unu da ekleyip güzelce karıştıralım. Karışımı ikiye ayıralım yarısını kakao ekleyip karıştıralım.
  4. Yağlanmış olan kek kalıbına bir kepçe sade bir kepçe kakaolu karşımdan dökerek karışımları bitirelim.
  5. 170 derecede ısınan fırında yarım saat pişirelim arada sırada kürdanla kontrol edelim. Afiyet olsun.

Çok Lezzetli Kuru Fasulye Salatası Tarifi

 

Çok Lezzetli Kuru Fasulye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış fasulye konserve
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı mısır
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet piyaz doğranmış kuru soğan
  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 tane limon suyu
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Çok Lezzetli Kuru Fasulye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle karıştırma kabına fasulyeyi, mısırı yeşil mercimeği koyuyoruz
  2. İçine kırmızı biberi, kornişon turşuyu yeşillikleri doğruyoruz.
  3. Piyaz doğranmış soğanı da ilave edip limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzunu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. Salatamız hazırdır inanılmaz lezzetli bir salata oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.

Nar Ekşili Kuru Domatesli Tavuk Salata Tarifi

 

Nar Ekşili Kuru Domatesli Tavuk Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü küp küp doğranmış
  • 7-8 kuru domates (haşlanmış doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı bal (damak tadına göre arttırabilirsiniz)
  • 1 diş ince doğranmış sarımsak
  • Tuz
  • Tereyağ
  • Susam
  • 1/3 ıceberg doğranmış
  • 1 salatalık büyük boy
  • 1/2 (yarım) demet ince doğranıp dereotu
  • 1/2 (yarım) demet ince doğranmış maydanoz

Sosu için;

  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) limon

Nar Ekşili Kuru Domatesli Tavuk Salata Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağında yüksek ateşte tavuk göğüslerini pişirelim .
  2. Üzerine kuru domates tuz sarımsak ilave edelim.
  3. Nar ekşisini ilave edip rengi dönene kadar pişirelim.
  4. Balı ilave edelim 1-2 çevirdikten sonra susam serpelim.
  5. Karıştırıp ocağın altını kapatalım.
  6. Salata malzemelerini doğrayıp salata kasesine alalım.
  7. Üzerine zeytinyağ limon ve tuz ilave edip karıştıralım.

Brownie Orijinal Tarif Tarifi

Brownie Orijinal Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr bitter çikolata
  • 175 gr tereyağ
  • 200 gr şeker
  • 140 gr un
  • 3 yumurta
  • 1 paket kakao 25 gr
  • Bir çimdik tuz

Brownie Orijinal Tarif Tarifi Yapılışı

  1. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
  2. Un kakao tuz şeker karıştırın yumurtaları kırın çırpın.
  3. Eriyen tereyağ ve çikolatayı ekleyin karıştırın .
  4. Fırın kabına borcam da olur yağlı kağıt serin 170 derecede 30-35 dk pişirin afiyet olsun.

Ton Balıklı Sandviç Tarifi

 

Ton Balıklı Sandviç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet sandviç ekmeği
  • 2 adet salatalık turşusu
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 200 gram konserve ton balığı
  • 200 gram garnitür

Ton Balıklı Sandviç Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaseye ton balıklarımızı koyup mayonezi, garnitür, turşu ve tuzumuzu koyup iyice karıştırıyoruz. 🍛.
  2. Daha sonra ekmeklerimize ton balıklı karışımımızı yayıyoruz.

Afiyet olsun💖💖.