9 Ekim 2020 Cuma

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

 

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet orta boy veya küçük boy havuç
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce havucu soyalım sonra rendeleyelim suyunu çıkarmayı unutmayın.
  2. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar iyice çırpın.
  3. Beyazlaşan yumurta ve şeker karışımına süt ve daha sonra yağı ekleyin.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyelim.
  5. Sonra kek karışımına un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  6. Biraz daha karışınca havuçları ve tarçını ekleyelim.
  7. Kek kalıbımızı biraz yağladıktan sonra karışımı önceden ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz.
  8. Ben 150 derece fan fırında 1 saat pişirdim.
  9. Ve daha önceki keklerde de aynı derece ve saatte pişirdiğimde çok iyi sonuçlar aldım.Deneyen herkese afiyet olsun 🙏

Meyveli Çıtır Milföy Tarifi

 

Meyveli Çıtır Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 fincan pudra şekeri
  • Arzuya göre ahududu, vişne, böğürtlen

Pastacı kreması için gerekenler:

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kremşanti

Meyveli Çıtır Milföy Tarifi Yapılışı

  1. Pastacı kreması yapılışı:2 buçuk su bardağı sütü bir tencereye alın ve ocağın altını açın. İçine bir su bardağı toz şekerin yarısını da ekleyin.
  2. Diğer bir taraftan yumurta, nişasta ve şekerin yarısını bir kaseye alıp iyice karıştırın içinde toplak kalmayacak şekilde.
  3. Tenceredeki süt kaynama noktasına gelince bir kepçe ile yumurtalı karışıma alarak karışımı sulandıralım.
  4. Ardından bir süzgeç yardımıyla yumurtalı karışımı kaynama noktası na gelen sütün içerisine ekleyelim ve hızlıca karıştıralım.
  5. Katılaşmaya başlayan kremaya margarini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
  6. Üzerine vanilya ekleyin. Sürekli karıştırarak soğumasını bekleyin.
  7. Karıştırmadan soğumaya bırakırsanız kremanın üzeri kurur ve içerisinde topaklanma olur. Sürekli karıştırarak soğut tuğumuz kremanın içerisine 1 paket krem şanti ekleyip mikserle çırpalım.
  8. Ardından kremayı krema sıkma torbasına alalım.
  9. Milföy hamuru nun hazırlanışı:Milföy hamurlarını önce kare ardından dikdörtgen şeklinde keserek üzerlerine pudra şekeri eleyelim.
  10. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. Pişmiş olan milföy leri soğumaya bırakın. Soğumuş olan milföyleri bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin ve altta kalan kısmına hazır olan kremayı sıkarak aralarına ahududu karı dizin ve diğer milföy parçasını üzerine kapatın.
  12. Üzerini pudra şekeri ve fıstık tozu ile süsleyebilirsiniz. Oldukça pratik bir okadar da lezzetli bir tarif ❤️.

Enfes Tadıyla Sıcak Çikolata Tarifi

 

Enfes Tadıyla Sıcak Çikolata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kahvaltılık çikolata
  • 1 çay kaşığı vanilya

Enfes Tadıyla Sıcak Çikolata Tarifi Yapılışı


  1. Bütün malzemeleri bir cezveye alalım.
  2. Cezveye alınan malzemeler kaynayana kadar pişirilir.
  3. Sıcak çikolatamız hazır olunca istediğiniz bardağa servis edebilirsiniz. İşte sıcak çikolatamız hazırrr 🍫☕.

Doğum Günü Pastası (Aşırı Pratik Çok Gösterişli) Tarifi

 

Doğum Günü Pastası (Aşırı Pratik Çok Gösterişli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet hazır pandispanya keki
  • 2 paket krem şanti
  • 2 paket pasta kreması
  • 1 paket damla çikolata
  • 800 gr yada 1 kg çilek
  • 3 paket süt
  • 2 paket kedi dili

Doğum Günü Pastası (Aşırı Pratik Çok Gösterişli) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pandispanyalarımızı sütle ıslatıyoruz.Üzerindeki tarife göre krem şantilerimizi pasta kremalarımızı sütle çırpıyoruz.
  2. Alt tabanı düz bir tabağa veya servis edeceğimiz tabağa koyuyoruz.
  3. Sütle ıslattığımız kekin üzerine bir miktar pasta kremasını sürüp çikolata parçacıklarını serpiyoruz.
  4. İçine üç dört adet çileği küçük parçalar halinde kesip serpiyoruz heryere gelecek şekilde tekrar pasta kreması sürüyoruz ki üst taban yapışsın pasta tabanın üstünü koyuyoruz.
  5. Kremşanti ile dışını kaplıyoruz aynı işlemi iki pastaya da uyguluyoruz fakat üst kata koyacağımız pastaya işlem uygulamadan önce istediğimiz boyutta küçültüyoruz kase tabak vs yardım alınabilir.
  6. Pastalar dolapta dinlendikten sonra kedi dillerini ıslatıp etrafına dikebilirsiniz çok sıkıştırmayın zaten şişiyor eğer yapışmıyorsa kalan kremşantiden azar azar sürebilirsiniz.
  7. Üzerini hiç görünmeyecek şekilde çileklerle kapattım etrafını da hasır iple bağladım fakat isteğe göre kurdela ile bağlanabilir.

Çıtır Tavuklar Tarifi

 

Çıtır Tavuklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kilo but-kanat karışımı

Unlu karışım için

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Bulamak için

  • 2 adet yumurta

Dış harcı için

  • 3-4 avuç kadar sade corn flakes mısır gevreği (dilerseniz doritos da kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Kızartmak için

  • Bol sıvı yağ

Çıtır Tavuklar Tarifi Yapılışı

  1. İyice yıkadığımız tavuklarımızı 10-15 dakika kadar haşlıyoruz.
  2. Suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Önce unlu karışıma sonra da yumurtaya buluyoruz.
  4. Un ufak ettiğimiz mısır gevrekli karışıma ya da cips kullandıysanız cipse buluyoruz.
  5. Kızgın yağda kızarana kadar pişiriyoruz. Dilerseniz çok yağlı olmaması açısından 45 dakika kadar fırında kızartabilirsiniz.

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2-2, 5 su bardağı un (Kontrollü koyun)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker

Süslemek için;

  • Çilek
  • Toz antep fıstığı

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, diğer sıvı malzemeleri ekliyoruz, tekrar karıştırıyoruz.
  2. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  3. Tepsiye çok az yağlayıp kek harcımızı koyuyoruz.
  4. 40-45 dk kadar kontrollü bir şekilde 180 derece fırında pişiriyoruz.
  5. Sosu için malzemeleri tencereye alıyoruz, karıştırıyoruz.
  6. Kaynayıp yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
  7. Oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz.
  8. Kekimiz çıkınca ilk sıcağı çıktığında sosumuzu üzerine döküyoruz.
  9. Dilimleyip çilekle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun ✨.

Pratik Tam Ölçü Ezogelin (Enfes) Tarifi

 

Pratik Tam Ölçü Ezogelin (Enfes) Tarifi İçin Malzemeler

  • Varsa kemik enfes olur
  • 1 su bardağı mercimek (200 ml)
  • 1yemek kaşığı dolusu pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur ortaboy
  • 4 diş sarımsak
  • 1 büyük soğan
  • 8 su bardağı sıcak su (200 ml) et suyu da olabilir
  • 1 tatlı kaşığı domates salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limon
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı şeker

Pratik Tam Ölçü Ezogelin (Enfes) Tarifi Yapılışı


  1. Soğan küçük küçük doğranır, düdüklüye yağla eklenir ve sabırla rengi sararasıya kavrulur.
  2. Kavrulurken rendelenmiş sarımsaklar eklenir. Varsa kemik eklenir.
  3. Salçalar ve baharatların tümü eklenir.
  4. Tereyağ eklenir ve şöyle bir karıştırılır.
  5. Bir yandan sıcak suyu hazır edin.
  6. Mercimekler ve pirinç güzelce yıkanır. Bulgur yıkanmadan düdüklüye eklenir. Biraz kavrulur. Sık karıştırın dibi tutmasın.
  7. Sonra 7-8 bardak sıcak su ve limon eklenir ve düdüklüde 15- 20 dakika pişirilir. Et suyu varsa daha güzel olur. Ben buzluktan bir kaşık kavurma ekledim. Küçük doğradım etleri. Afiyet olsun.

Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kuru Kayısılı Anne Keki Tarifi

 

Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kuru Kayısılı Anne Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım havuç
  • 2 adet kuru kayısı (Suda biraz belirtiyoruz)
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kuru Kayısılı Anne Keki Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri kabın içine alıp karıştırıyoruz.
  2. Kek kalıplarına azar azar koyuyoruz.
  3. 180 derecelik fırında kontrollü olarak pişiriyoruz besleyici bebek kekimiz tüm bebişlerimize afiyet bal şeker olsun 🌺.

Kırmızı Fasulyeli Kabak Salatası Tarifi

 

Kırmızı Fasulyeli Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı bir gece önce ıslatılmış haşlanmış (Yada konserve)kırmızı fasulye
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Bir avuç ceviz
  • 2 adet halka doğranmış minik turp ( yada şerit doğranmış turp)
  • 1 avuç maydanoz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Tuz

Kırmızı Fasulyeli Kabak Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kabağı sebze soyucu ile şeritler halinde kesip sarımsak ve zeytinyağı ile suyunu çekene kadar soteliyoruz.
  2. Şerit kesilmiş kırmızı biberi, maydanozu, kırmızı fasulyeyi, cevizi ve minik turpları karıştırıp en son sotelen kabaklar ile birleştiriyoruz.
  3. Sos malzemelerini ayrı bir kasede iyice karıştırıyor ve salatamıza ekliyoruz.

Ağlayan Kek Tarifi

 

Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 adet vanilin

Keki ıslatmak için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket çikolata sos
  • 2 su bardağı süt

Ağlayan Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri bir kaba alalım çırpalım köpük köpük hale gelene kadar.
  2. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyelim çırpalım.
  3. 2 su bardağı unu kakao eleyelim ve karıştıralım.
  4. Ardından kabartma tozu ve vanilin ekleyelim.
  5. Borcamın altını yağlayalım.
  6. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına kekimizi atalım.
  7. Kekimiz pişerken krem şanti hazırlayıp dolaba atalım.
  8. Çikolata sosumuzu pişirip ılıması için kenara verelim.
  9. Pişen kekimizi fırından alıp kürdan yardımıyla delelim 2 su bardağı soğuk sütümüzü üzerine dökelim.
  10. Kekimiz soğuduktan sonra üzerine krem şanti ekleyelim.
  11. Ardından çikolata sosumuzu üzerine dökelim 3 saat dinlenecek şekilde dolabı atalım şimdiden afiyet olsun. 😍.

Erikli Muhallebili Turta Tarifi

 

Erikli Muhallebili Turta Tarifi İçin Malzemeler

Turtası için

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 2 buçuk su bardağı un

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı beyaz çikolata
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım kg kırmızı erik
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Erikli Muhallebili Turta Tarifi Yapılışı

  1. Hamur malzemelerini güzel bir yoğur. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Buzdolabı poşetine alarak yarım saat dinlendirelim.Hatta hamurumuzu yapıp buzluya bile atıp istediğiniz zaman çıkarıp yapabiliriz.
  3. Hamurumuz dinlenirken kremamızı hazırlayalım. Çikolata ve tereyağı hariç kalan tüm malzemeleri tencereye alalım güzelce karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
  4. Kremamızın içine önce tereyağını ekleyip karıştıralım.
  5. Daha sonra bir çay bardağı çikolatamızı ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırıp soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyan ve dinlenmiş hamurumuzu yağladığımız kalıba alt tarafına yağlı kağıt ekleyip veya hiç yağlı kağıt kullanmadan kalıbımızı yağlayıp kullanabiliriz. Ben sunum yaparken kenarını çıkarıp alt tabanıyla beraber sunum yapıyorum bir şey olmuyor .Yağladığım için kalıba zarar vermiyorum yani hamurumuzu kalıbın içine alarak yukarıya doğru açalım.
  7. Dilimlediğimiz meyveleri bir sıra şeklinde meyve dilimlerini dizelim.
  8. Üzerine soğuyan kremayı ekleyip bir sıra daha meyvemizi dizelim.
  9. Tekrar kremamızı ekleyip en üstüne tekrar meyvemizi dizelim.
  10. Üzerine toz şeker serpip 170 derecelik fırında 30 dakika pişirelim. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyip servis yapalım. Sıcak servis yaparsak kremamız akar soğuması için bekletelim deneyin derim harika bir lezzet.

Kolay Pizza Tarifi

 

Kolay Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • Sosis, salam, soğan, sarımsak, biber, mısır,

Sos

  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber, fesleğen
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üstüne

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Kolay Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Bir adet yufka fırın tepsisine serilir kenarları hafif kıvrılır.
  2. Kalan iki yufka yuvarlanır ince ince kesilir spagetti gibi tepside ki yufkanın üstüne serilir iki veya üç yemek kaşığı süt ile ıslatılır.
  3. Süt ve zeytin yağ derin bir kaba konur.
  4. İçine konmak istenen tüm malzeme doğranır ve karışıma eklenir.
  5. Domates ve sos malzemeleri beraberce blender dan geçirilir biraz su eklenebilir.
  6. İki yemek kaşığı zeytin yağı yufkanın üstüne gezdirilir. Sos sürülür ve hazırlanmış olan süt ve yağın içindeki içerik tepsiye yayılır.
  7. 180 derece de yaklaşık 30 dakika pişirilir. Ancak malzemenin pişmesini kontrol edin fırınlar farklı olabiliyor. Sonra çıkartıp rendelenmiş kaşarı üstüne serpin ve kızartın. Afiyet olsun.

Köz Patlıcan Salatası Tarifi

 

Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 – 2 çay kaşığı tuz

Köz Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun.
  2. Ardından ufak ufak doğrayıp tereyağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Mükemmel lezzet hazır.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❤