9 Ekim 2020 Cuma

Ev Yapımı Mayonez Tarifi

 

Ev Yapımı Mayonez Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml zeytinyağı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Ev Yapımı Mayonez Nasıl Yapılır?

  • Yumurta sarılarını dikkatlice ayırın ve bir kabın içerisine aktarın.
  • Kabın alt kısmına soğuk nemli bir bez yerleştirin. Bu sayede malzemelerin ısınmasını önleyebilirsiniz.
  • El çırpıcısı ile yumurta sarılarını güzelce çırpın.
  • Yumurtaların içerisine yağın yarısını yavaş yavaş ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Bu esnada bir tatlı kaşığı su ekleyerek kıvamın daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Karışıma hardal ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Yağın geri kalan kısmını da azar azar ekleyin. Bu aşamada yağın hepsini kullanmak değilsiniz.
  • Yağı eklerken çırpmaya devam edin. İstediğiniz kıvamı elde ettiğinizde, yağ eklemeyi bırakabilirsiniz.
  • Üzerine limon suyunu ekleyerek karıştırın.
  • Ardından karabiber ve tuz ekleyip karıştırmaya devam edin. Homojen bir kıvam elde edince, ağzını kapatıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  • Ev yapımı mayonezi, hamburger tariflerinde ve kibrit patates tarifinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Mayonez Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte zeytinyağı yerine ayçiçek yağı kullanabilirsiniz.
  • Mayonezi hazırlarken sürekli çırpmanız gerekir.
  • Yağın miktarını kıvama göre ayarlayabilirsiniz. İstediğiniz kıvamı tutturunca yağ eklemeyi bırakın.
  • Yağın hepsini bir anda beklemek kıvamını bozacaktır. Bu yüzden azar azar eklemeye özen gösterin.
  • Hazırladığınız mayonez hazır mayonezlerden daha sarımsı bir renkte olabilir. Dilerseniz, 2 yumurta sarısı yerine, 1 adet büyük yumurta sarısı da kullanabilirsiniz.
  • Mayonezi kapaklı bir kavanozda, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Pamuk Kek Tarifi

 

Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Sosu için;

  • 80gr çikolata (ben beyaz tercih ettim)
  • 1 paket sıvı krema

Pamuk Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtalarımızın aklarını ayrı bi kaba sarılarını ayrı bir kaba ayırıyoruz.
  2. Öncelikle aklarından başlayalım. 1 su bardağı şekerimizin yarısını yumurta akı bulunan kaba döküyoruz ve traş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
  3. Bir kenara alıyoruz. Yumurta sarılarının bulunduğu kaba şekerimizin diğer yarısını ekliyoruz.
  4. İyice çırpıyoruz ardından süt ve sıvı yağımızı ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
  5. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilinmizi de ekleyerek güzelce çırpıyoruz.
  6. Traş köpüğü kıvamına getirdiğimiz yumurta aklarımızı bu karışma ilave ederek kaşıkla karıştırıyoruz iyice yediriyoruz.
  7. Kek kalıbımızı tereyağıyla yağlıyoruz (dilediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz) kek harcımızı güzelce kalıba döküyoruz ardından 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz. (kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
  8. Diğer yandan sosumuzu hazırlıyoruz krema ve çikolatayı ocağa alarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
  9. Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra iyice soğuduğunda sosla süslüyoruz.

Afiyet olsun 😌🌸.

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi

 

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gram margarin (veya tereyağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un ( ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olacak göz kararı dengeleyin)
  • 3 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için:

  • 1, 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.
  2. Su ve şekeri bir kaba koyup kaynatıyoruz.
  3. 5- 6 dk kaynattıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Şerbet ılık olacak.
  4. Kurabiye hamuru için eritilmiş margarin veya tereyağı yumurta ve pudra şekeri ile karıştırıyoruz.
  5. Ardından sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  6. Daha sonra un kakao kabartma tozu vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz.
  7. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  8. Tepsiye şekil verdiğimiz kurabiyeleri diziyoruz.
  9. Fansız 200 derece fırında 10-12 dk pişiriyoruz. Fırın ayarınızın ısı derecesi farklı olabilir fazla ise 180 derecede pişirebilirsiniz.
  10. Kurabiyelerin ilk sıcaklığı bitince ılımış şerbete batırıp servis tabağına alıyoruz.
  11. Üzerini Hindistan cevizi ya da toz fıstıkla süsleyebilirsiniz.
  12. Çok severek beğenerek yaptığım bir tarifim dir. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun😋.

Bol Malzemeli Harika Pizza Tarifi

 

Bol Malzemeli Harika Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için ;

  • 3.50 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su (gerekirse ilave edilebilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Üst malzemeleri ;

  • 3 adet biber
  • 10 adet zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
  • 1 adet domates
  • Küçük bir kase dondurulmuş mısır
  • Yarım sucuk
  • 3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamurun üstündeki sos için malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Açmak için yarım çay bardağı su

Bol Malzemeli Harika Pizza Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kuru mafyayı 1 su bardağı ılık suya koyup iyice karıştırın erimesi için .
  2. Sonra un tuz şeker sıvı yağ ve kuru maya lı olan suyu bir leğene alıp iyice yoğurun ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin ve üstünü iyice sarıp 1 saat dinlendirin.
  3. Mayalanması için o mayalanırken sizde pizzanın malzemelerini doğrayın zeytinleri halka şekilde domatesleri incecik bir şekilde sucukları da aynı şekilde biberleri de halka olarak doğrayalım .
  4. Bu arada evde varsa mantar da koyun çok güzel oluyor ayrı bir tabakta salça sıvı yağ kekik su iyice çırpın karışsın .
  5. 1 saat sonunda mayalanan hamuru çıkarın fırın tepsisini yağlayın sonra hamuru alın.
  6. Tepsiye zaten yumuşacık hemen açılacaktır elinizle tepsinin boyuna gelene kadar açın.
  7. Daha sonra salçalı sosu iyice her yerine sürün sonra 1 su bardağı kaşar rendesini dağıtın iyice sonra bütün malzemeleri istediğiniz gibi dizip fırına atın .
  8. Daha 20 dakika böyle piştikten sonra çıkarıp üzerine 2 su bardağı kaşar rendesini dökün bir 5 dakikada kaşar eriyene kadar pişirin.

Pizzamız hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰🥰😋.

Ev Yapımı Sebzeli Noodle (Sebzeli Makarna) Tarifi

 

Ev Yapımı Sebzeli Noodle (Sebzeli Makarna) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket kepekli makarna
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet dolmalık biber
  • 2 adet kamber biber
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı tuz ( sebzeler için )
  • 1 çay kaşığı tuz ( makarnayı haşlamak için )
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)

Ev Yapımı Sebzeli Noodle (Sebzeli Makarna) Tarifi Yapılışı


  1. Sebzeleri yıkayın, çekirdeklerini temizleyin. Yaklaşık aynı uzunluklarda olacak şekilde jülyen doğrayın.
  2. Wok tavayı ocağa alın zeytin yağını ısıtın. İlk olarak rendelenmiş sarımsakları 30 saniye kadar soteleyin.
  3. Daha sonra sırasıyla havuç, patlıcan, biberler ve son olarak kabakları ilave edin.
  4. Tavayı sallayarak 2-3 dakika soteleyin. Başka bir tencerede makarnayı haşlayın.
  5. Sotelenen sebzelere baharatları ekleyin ve makarnanın haşlama suyundan ekleyin.
  6. Bu su oranını kendi isteğinize göre ayarlayın. 1-2 dakika su ile kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  7. Ocağın altını kapatıp limon kabuğu ve suyunu ekleyip servis kasesine alın.

*Bu tarifi orijinal noodle makarnası ile veya spagetti ile yapabilirsiniz.

*Servis esnasında üzerine ince kıyılmış maydanoz ve ince doğranmış taze soğan ile brunoise (brunuaz)(küçük yemeklik) doğranmış mor soğan ilave edilebilir.

*Ocağı kapattıktan sonra 2-3 yemek kaşığı soya sosu eklenebilir. Fakat soya sosu tuzlu olduğu için pişme esnasındaki tuz oranına dikkat edin.

*Tercihe göre içerisine haşlanıp minik minik didiklenmiş tavuk veya et ilave edilebilir.

Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi

 

Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kapya biber
  • 3-4 adet sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı zeytinyağ

Köz Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kapya biberlerimizi közleyip kabuğu soyuyoruz.
  2. Daha sonra çekirdeklerini çıkarıp tıkladıktan sonra rondaya alıyoruz ve üzerine zeytinyağı ve sarımsakları ekleyip rondodan geçiriyoruz.
  3. Daha sonra tavaya alıp bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
  4. Soğuduktan sonra üzerine maydanozu ince ince kıyıp cevizini ekliyoruz ve sosumuz hazır 😋😋.

Not 👉🏻👉🏻 miktarını çoğaltıp yapacaksanız konserve usulü kavanozlara sıcak sıcak doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin soğuyunca serin bir yerde muhafaza edin ve maydanozu ve cevizini eklemeyin daha sonda kahvaltıya çıkardığınız zaman eklersiniz afiyet olsun 🤤 😋😋.

Yulaflı Tahinli Kurabiye Tarifi

 

Yulaflı Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı tahin
  • 1/2 (yarım) su bardağı badem { bıçakla doğrayın}
  • 3 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı bal { pekmez ya da diğer tarlandırıcılar da olur}
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yulaflı Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri karıştır, elini hafif ıslat, yuvarla, şekil ver ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  2. 170 derece fırında 10 dk pişir. Kontrollü pişirelim altı yanmasın.
  3. Altı kızarmışsa tamamdır. İlk çıkınca yumuşak olabilir ama soğudukça sertleşecektir.

Instagramdan takip etmeyi unutmayın. Flyingflavors_.

Afiyet olsun.

Pratik Humus Tarifi

 

Pratik Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut (konserve)
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı su
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz (tadına bakıp ekleyebilirsiniz)

Üzeri için;

  • Maydanoz
  • Zeytinyağı

Pratik Humus Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri robottan geçiriyoruz kıvam alana kadar çektiriyoruz.
  2. Suyu ve tuzu dikkatli ilave edin kıvam ve lezzete göre.
  3. Üzerini süsleyip servis edebilirsiniz.

Yulaflı Kurabiye-2 Tarifi

 

Yulaflı Kurabiye-2 Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 olgun muz
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yulaflı Kurabiye-2 Tarifi Yapılışı

  1. Bir kapta muzları ezin. Muzlar küçükse 3 tane, büyükse 2 tane kullanın.
  2. Yumurta aklarını, yulaf ezmesini, Hindistan cevizini, kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırın.
  3. Son olarak kuru üzümleri ve damla çikolataları ekleyin. Kuru üzümler çok büyükse doğrayabilirsiniz.
  4. Yemek kaşığıyla hamurdan parçalar alıp, tatlı kaşığıyla da etrafını ve üzerini düzeltip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  5. 175° derece de 15 dakika kadar pişirin.

😊afiyet olsun 😚.

Pratik Tavuklu Talaş Böreği Tarifi

Pratik Tavuklu Talaş Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğüsü
  • 1 kuru soğan
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 paket milföy hamuru
  • Yarım dolu tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurta

Pratik Tavuklu Talaş Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Küçük küpler halinde doğradığımız tavukları kavuralım.
  2. Daha sonra küp küp doğradığımız soğanı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. En son garnitürleri, salçayı ve baharatları da ekleyip kavuralım. Pişince altını kapatalım.
  4. Börek içini pişirme işlemini yaparken bir yandan da milföylerin yumuşaması için tepsiye tek tek dizelim.
  5. Yumuşayan milföy hamurlarımıza içi ekleyip kare bohça haline getirelim.
  6. Tepsiye dizelim ve son olarak üzerine çırptığımız bir yumurtayı sürelim.
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında böreklerimizin üstü kızarana kadar pişirelim.

Ve hazıırr afiyet olsun😊.

Pandispanya ( Yumuşacık ) Tarifi

 

Pandispanya ( Yumuşacık ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Pandispanya ( Yumuşacık ) Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında beklemiş yumurtaların sarılarıyla beyazlarını dikkatli bir şekilde birbirinden ayırıp iki ayrı çırpma kabına koyun.
  2. Yumurtaların beyazlarına bir tutam tuz serpip mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Bembeyaz kar gibi olacak. Bu bir kenarda beklesin.
  3. Yumurtaların sarılarına şeker ilave edip çırpın.
  4. Üzerine ılık su dökün.
  5. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karıştırın.
  6. Ardından çırpılan ve köpük köpük olan yumurtaların beyazlarını bu karışıma ilave edin.
  7. ‼️bundan sonrasında mikser kullanmayın. ‼️spatula yada tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru yavaş yavaş karıştırın.
  8. Karışımı söndürmemeye dikkat edin.
  9. Karışımı dökeceğiniz kalıbı alın, tabanına yağlı kağıt serin. Kalıbın iç kenarlarına margarin sürüp yağlı kağıt yerleştirin.
  10. Karışımı kalıbın içine dökün ve kalıbı tezgaha birkaç kez hafifçe vurun.
  11. Önceden ısıtılmış 180° derece  fırında 30-35 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  12. Fırından çıkardıktan sonra kekinizin ılımasını bekleyin. Daha sonra kalıptan çıkarın. Yağlı kağıtları yavaşça çıkarın.
  13. Pasta yapmak için tamamen soğumasını bekleyin.

Not:.

☑️yumurtaları birkaç saat öncesinden çıkarın, ılık olsunlar.

☑️ben 22 cm lik bir kalıp kullandım. Kalıbınız küçük olursa pandispanyanız daha yüksek olur.

Kalıbınız geniş olursa pandispanyanız daha ince olur.

☑️fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın.

☑️her fırında pişirme süresi değişebilir. Kontrollü pişirin.

Bebek Çorbası 4+ Bebekler İçin Tarifi

 

Bebek Çorbası 4+ Bebekler İçin Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kabak
  • Yarım havuç
  • 3 küçük parça brokoli
  • 3 – 4 dal maydanoz
  • Bir avuç pirinç
  • 3.5 su bardağı su

Bebek Çorbası 4+ Bebekler İçin Tarifi Yapılışı

  1. Kabağı ve havucu küçük küçük doğrayalım.
  2. Brokoliyi, maydanozu ve pirinçi ekleyip suyunu koyalım.
  3. 25 – 30 dk sonra ocaktan alıp blenderdan geçirelim.

Bebelerinize afiyet olsun.

Antep Çorbası Tarifi

 

Antep Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr kıyma
  • 1 Küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tereyağ

Antep Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı yağ ile kıymayı güzelce kavuruyoruz.
  2. Ardından ince ince doğradığımız soğanları ekliyoruz onları yaklaşık dakika kavuruyoruz.
  3. 1 tatlı kaşığı domates, 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve yarım çay bardağı bulguru ekliyoruz.
  4. 2 dakika kavurup sıcak su ekliyoruz.
  5. Ardından biraz tereyağ atabilirsiniz.