12 Ekim 2020 Pazartesi

Pirinç Çorbası (Kalan Pilavdan) Tarifi

 

Pirinç Çorbası (Kalan Pilavdan) Tarifi İçin Malzemeler

  • Kalan pirinç pilavı (10 yemek kaşığı) yada pirinç 1 çay bardağı)
  • Haşlanmış kemik (1 adet)
  • Haşlanmış kemik suyu (1 bardak)
  • Tereyağ
  • Biber ve domates salçası
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Zerdaçal
  • Zencefil

Pirinç Çorbası (Kalan Pilavdan) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ alınır eriyince 1 tatlı kaşığı biber, 1 yemek kaşığı domates salçası konulur.
  2. Biraz karıştırdıktan sonra içine önceden haşlanmış etli kemik atılır. Ardından 1 bardak kemik suyu erimesi için bırakılır.
  3. 10 yemek kaşığı pilav, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, zerdaçal ve zencefil konularak 6 bardak su ile kaynamaya bırakılır.
  4. Kaynadıktan 5 dakika sonra servise hazır :)
  5. İçindeki kemiğin etlerini de içine sıyırabilirsiniz :)

Ev Yapımı Hamburger Tarifi

 

Ev Yapımı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Hamburger Ekmeği İçin

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 6 su bardağı un
  • Üzerine sürmek için çok az süt

Köftesi İçin

  • 750 gram kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı ketçap ( isteğe bağlı)
  • 1 tane kuru soğan( robottan çekip suyunu sık)
  • 1 diş sarımsak ( rendele)
  • Yarım su bardağı galete unu
  • İç malzemesi
  • Cheddar peyniri
  • Domates
  • Salatalık turşusu
  • Kıvırcık
  • Ketçap, mayonez

Ev Yapımı Hamburger Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce hamburger ekmeklerimizi yapalım.
  2. Su, süt, yumurta, sıvı yağ, tuz ve şekeri karıştıralım daha sonra bir paket maya ve 6 su bardağı unu kontrollü bir şekilde dökerek yoğuralım.
  3. Ele yapışan bir hamur olması gerek sonra üzerini streçle sarıp mayalanmasını bekleyelim.
  4. Hamur mayalanırken bizde köftemizi hazırlayalım köfte için gerekli tüm malzemeleri katıp karıştıralım baharatlar içine güzelce karışsın, sonra şeklini verelim (Ben kavanoz kapağının içine streç serip şeklini o şekilde verdim) sizde nasıl şekil vermek isterseniz öyle verin.
  5. Köftelerimizin şekli bitince buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz bu ölçüden 12 adet köfte çıkıyor.
  6. Kabaran hamurumuzu tezgaha alalım önce ortadan 2 ye bölelim sonra her 2 parçayıda 6 ya bölelim toplamda 12 adet beze yapalım yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  7. Üzerlerine elimizle bastıralımki çok kabardığında hamburger şeklinde olsun. 45-50 dakika üzerine bez örtüp tepsi mayasının gelmesini bekleyelim.
  8. Kabaran hamburger ekmeklerimizin üzerine fırça yardımıyla süt sürelim çok bastırmadan nazikçe sürelim ki kabaran ekmeklerimizin havası sönmesin. 200° lik önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  9. Ekmeklerimiz de piştikten sonra köftelerimizi kızartalım tavadan almadan üzerine cheddar peyniri koyalım ekmeğimizi ortadan kesip bir tarafına ketçap diğer tarafına mayonez sıkalım.
  10. Ketçap sıktığımız ekmeğin üzerine köftemizi koyalım onun üzerine domates dilimi daha sonra turşu dilimi ve kıvırcık koyup ekmeğimizin diğer yarısını üzerine kapatalım. Afiyet olsun.

Yeşil Mercimekli Nohutlu Erşite Çorbası (Terbiyeli) Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Nohutlu Erşite Çorbası (Terbiyeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 litre sıcak su
  • İsteğe göre yeşil mercimek

Terbiyesi İçin

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri İçin

  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Yeşil Mercimekli Nohutlu Erşite Çorbası (Terbiyeli) Tarifi Yapılışı


  1. Derin bir tencere içine 1 litre sıcak su döküp, kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine 1 çay bardağı erişte koyun.
  2. Ardından tencereye 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek ve 1 çay bardağı haşlanmış nohut ekleyin. Erişteler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak, 10-15 dakika kadar pişirin.
  3. Çorbanın terbiyesi için; derin bir kaba 1 buçuk su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı un ekleyin. Yoğurt, yumurta ve unu tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
  4. Daha sonra kaynayan çorba suyundan 1 kepçe alıp, yoğurtlu terbiyenin içine dökün. Terbiyeyi hızlı bir şeklide karıştırıp, ılımasını sağlayın.
  5. Hazırladığınız yoğurtlu terbiyeyi çorbanın içine azar azar dökün. Çorbanın kesilmemesi için de bir yandan hızlı bir şekilde karıştırın. Kaynayana kadar çorbayı karıştırın.
  6. Çorbanın üzeri için; küçük bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyun.
  7. Yağı kızdırdıktan sonra naneyi ekleyelim sonra ocaktan alalım sonra çorbamızın içine hazırladığımız yağı ekleyelim ve damak tadınıza göre tuz ekleyelim. 5 dakika da pişirdikten sonra çorbamız hazır.

Afiyet olsun ❤❤

Tam Kıvamında Browni Kurabiye Tarifi

 

Tam Kıvamında Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram terayağ veya margarin (Ben margarin kullandım oda sıcaklığında]
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un

Şerbeti İçin

  • 3 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı su
  • Bir dilim limon

Tam Kıvamında Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Geniş bir kaba margarin ve yumurtayı alın, parmak uçlarıyla yoğurmaya başlayın. Üzerine sıvı yağ ve şekeri ekleyip iyice karıştırın.
  2. Ardından kakaoyu ekleyin. Ardından elekten geçirilmiş un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce yoğurun.
  3. Kıvam alan kurabiye hamurunu on dakika kadar dinlendirin. Kurabiyelere istediğiniz şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, soğumaları için ızgara telinin üzerinde bekletin.
  5. Şerbeti hazırlayın. Şerbetin ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Kurabiyeler soğuttuktan sonra geniş bir kaba alın.
  6. Üzerine şerbeti gezdirin. Şerbetini çeken kurabiyeler sunuma hazır. Afiyet olsun.

Tavuk Fajita Tarifi

 

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

Tavuklu Bölümü

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz (Baharatları damak zevkinize göre ayarlabilirsiniz)

Sebzeli Kısım İçin

  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı etli biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  1. Tavuğumuzu ve sebzelerimizi jülyen şeklinde doğrayalım yani uzunlamasına.
  2. Doğradığımız tavuğumuza kendisine ait tüm malzemeleri katıp karıştıralım.
  3. Birkaç saat dolapta dinlendirelim.
  4. Dinlendirilirse daha güzel olur. Zamanınız yoksa hemende pişirebilirsiniz.
  5. Sebzeler içinde yine zeytinyağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım.
  6. Tavuklarımızı ve sebzelerimizi ayrı ayrı pişiriyoruz.
  7. 2 tane ayrı pişirme teflon tavasını ocağımıza koyalım.
  8. Ocağımızı yakalım.
  9. Isınan tavalardan birine tavuklarımızı diğer ısınan tavaya sebzelerimizi koyalım ve güzelce pişirelim.
  10. Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmesin. Hafif hafif spatula ile çevirelim.
  11. Pişen tavukları ve sebzeleri aynı tavaya alıp 1-2 dakikada beraber çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz.
  12. Servise hazır. Şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun.

Peynirli Cevizli Ev Eriştesi Tarifi

 

Peynirli Cevizli Ev Eriştesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sade erişte
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • Beyaz peynir
  • Ceviz içi

Peynirli Cevizli Ev Eriştesi Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağını geniş bir tencereye alarak erişte ve ceviz içini ekliyoruz, erişteler hafif renk alıncaya kadar kavuruyoruz.
  2. Tereyağını ekleyerek kısa bir süre daha kavuruyoruz.
  3. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve tuzu da ilave ettikten sonra kapağı kapalı şekilde 10-15 dk pişiriyoruz.
  4. Piştikten sonra 5 dakika dinlendirip, üzerine ceviz ve beyaz peynir serpiyoruz.

Servise hazır. Afiyet olsun 😊

Yoğurtlu Salatalık Tarifi

 

Yoğurtlu Salatalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet salatalık
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Yoğurtlu Salatalık Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle salatalıkları güzelce yıkayıp kabuğunu soymadan halka halka doğradım.
  2. Sonrasında karıştırma kabına alıp üzerine yoğurt ekledim .
  3. 2 diş sarımsak rendeleyip ,bir tutam dereotu ince ince kıyıp ,üzerine ekledim.
  4. En son tuzunu koyup güzelce karıştırdım.
  5. Servis yapacağım tabaklara koydum isteyenler üzerine zeytinyağı da gezdirebilir

Cevizli Elma Aşkı Tarifi

 

Cevizli Elma Aşkı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 150 gram şeker
  • 200 gram tereyağ
  • 300 gram un
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 1 yemek kaşığı süt

Elmalı karışım:

  • 1 kg elma
  • 100 gram ceviz içi ufalanmış
  • 1 vanillin
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Cevizli Elma Aşkı Tarifi Yapılışı

  1. Elmalar soyulup doğrancak küp küp; ceviz içi hafifden ufalancak.
  2. Diğer malzemeler ile birlikte bir tencereye alıp hafif elmaların yumuşaması için orta ateşde pişiriceğiz. Ve ılımaya bırakıcağız.
  3. Hamur için bütün malzemeleri karıştırıp hafif yağlı ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurun 3’de 2’sini ayırıp bir kelepçe pasta kabına yerleştiriyoruz, hafiften kenarlarada yerleştirelim.
  5. Daha sonra ılıyan elma karışımı hamurun üstüne diziyoruz ve kalan hamuru puzzle gibi üstüne kapatıyoruz.
  6. 200°’de yaklaşık 30dk. Pişirmeye fırına bırakıyoruz.

Afiyet olsun 🤗.

Püreli Köfte Tarifi

 

Püreli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • Kekik, karabiber,tuz
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Maydanoz

Püre için:

  • 4 adet patates
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • Tuz ,karabiber

Üzeri için ;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Nane

Püreli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patateslerimi tuzlu kaynar suda haşladım ve sıcağıyla kaşar peynirini tereyağını ekleyip güzelce ezdim .Püre haline getirdim .
  2. Sonrasında tuz ve baharat ekledim.
  3. Üzerine 3 yemek kaşığı süt ekledim .Püremiz hazır.
  4. Köftesi için kıymama rendelenmiş soğan , bir çay bardağı galeta unu, bir yumurta,baharat ,tuz, rendelenmiş sarımsağın ve maydanozu ekledim.
  5. Güzelce yoğurdum ve dolapta yarım saat dinlendirdim .
  6. Sonrasında köfteleri  şekil verdim ve borcama dizdim .
  7. Köfteleri frına verdim köfteler kızarana kadar, 200 derecede 15-20 dakika arası pişirdim.
  8. Sosu için 3 yemek kaşığı sıvıyağda 2 yemek kaşığı sıvıyağımı güzelce kavurdum ve üzerine nanemi ekledim.
  9. Sonrasında 1 su bardağı su ekleyip güzelce kıvam almasını sağladım .
  10. Sonra bu sosumu köftelerin üzerine gezdirip köftelerimi fırında bir 5 dakika daha pişirdim .
  11. Sonrasında alt kısımda pürem olacak şekilde köfteleri püre üzerine dizdim ve servise sundum, deneyenlere afiyet olsun

Fırında Karnıbahar (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi

 

Fırında Karnıbahar (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün ortaboy karnabahar
  • 2 tane havuç
  • 200 gr kıyma
  • 1 tane soğan
  • 2 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • İsteginize göre pul biber kara biber

Beşamel Sosu İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeli un
  • 1 buçuk su bardağı süt gerisini suyla ayarlıyorum kıvamı olana kadar
  • İçine 1 avuç kadar rendelenmiş kaşar
  • Tuz ve az karabiber

Üzeri İçin

  • 1 kase kadar kaşar rendesi

Fırında Karnıbahar (Bu Lezzete Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı

  1. Karnıbahar yıkanıp iri doğranıp havuçla birlikte birkaç dakika haşlanır. Borcam bir tepsiye dökülür.
  2. Tavaya az sıvı yağ koyup önce kıyma kavrulacak. Üstüne domates soğan sarımsak ben robottan çekip ekledim.
  3. Az pişince salçada ekledim biber de attım hazırladığımız kırmalı harcı karnabaharları üzerine koyalım.
  4. 180 derce fırından 15 dakika bu şekilde pişsin. Daha sonra hazırladığımız beşamel sosu da üzerine ekleyelim.
  5. Bu şekilde de 15 dakika pişsin. En son kaşar döküp kızarana kadar daha pişiriyoruz. Sıcacık yiyin.

Afiyet şifa olsun 🤗

Hazır Yufka İle Cevizli Baklava Tarifi

 

Hazır Yufka İle Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 1 kase ceviz içi
  • 1 paket margarin

Şerbeti İçin

  • 6 su bardağı su
  • 6 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Hazır Yufka İle Cevizli Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Şerbeti önceden yapıp ılıması için bir kenara bırakalım. Borcam dikdörtgen tepsiye 1 kaşık kadar yağ sürüp ilk yufkanın yapışmasını sağlıyoruz.
  2. Sonra yine aralarına azar azar yağ sürerek birer yufka şeklinde diziyoruz. Aralarına yağ sürünce yufkaların birbirine yapışmasını kolay oluyor.
  3. Yufka paketinin yarısını alt kata dizince cevizleri serpiyoruz. Diğer yarısını da cevizlerin üstüne diziyoruz tek tek yine.
  4. Hepsi bitince dilimliyoruz ve kalan yağı üstüne gezdiriyoruz. Bol oluyor yağı.
  5. 200 derece fırında yarım saat kadar üzeri kızarana kadar pişirelim.
  6. Çıkarınca baklava sıcakken, şerbet de ılımış olduğu için hemen gezdiriyoruz üstünde baklavanın ben hepsini döktüm şerbeti iyi oldu durdukça da çekiyor zaten.

Afiyet olsun 🌹

Yeşil Fıstıklı Dondurma Tarifi

 

Yeşil Fıstıklı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr fıstıklı dondurma150 gr kaymaklı dondurma50 gr iri çekilmiş antepfıstığı50 gr rendelenmiş çikolata

Yeşil Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır?

Birer porsiyonluk 2 metal sufle kalıbının içini streç folyo ile kaplayın. Fıstıklı dondurmayı her iki kalıba paylaştırıp bastırarak yerleştirin ve ortasını çukurlaştırın.

Kaymaklı dondurmayı boşluklara paylaştırıp bastırarak doldurun. Streç folyonun sarkan kısımlarını üzerine katlayıp kapatın ve kalıpları buzlukta bekletin.

Kalıpları buzluktan çıkarıp birkaç dakika bekletin. Folyoyu açıp kalıbı servis kâsesine ters çevirerek kapatın ve dondurmayı çıkarın. Folyoyu yavaşça üzerinden alın. Antepfıstığı ile süsleyip hemen servis yapın.
Afiyet olsun.

Maskolin Salatası Tarifi

 

Maskolin Salatası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket Akdeniz yeşilliği
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 10 bebek mısır
  • 5 küçük turp
  • 100 gr soya filizi

Sos için

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Tuz

Maskolin Salatası Nasıl Yapılır?

  • Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp suyunu süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Soya filizlerini ekleyip harmanlayın.
  • Turpları yıkayıp kabuğunu alacalı soyun. İnce dilimleyerek salataya ekleyin. Üzerine mısırları dizin.
  • Tost ekmeklerini küp şeklinde doğrayın. Bir tepsiye alarak fırın ızgarasında her iki tarafını da kızartın.
  • Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, balzamik sirke ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Ekmekleri yerleştirip bekletmeden tüketin.
  • Maskolin salatasını, kadınbudu köftenin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Maskolin Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin taze olmasına özen gösterin.
  • Tarife başlamadan önce; Akdeniz yeşilliği, turp ve mısırları bol suda durulayın. Ardından kağıt havlu üzerinde kurutun.
  • Malzemeler uzun zamandır buzdolabında kaldıysa, bir kaba buzlu su koyun ve sebzeleri bu kapta bekletin.
  • Dilerseniz, bebek mısır yerine haşlanmış süt mısır taneleri de kullanabilirsiniz.
  • Salatayı yemeğin hemen öncesinde yapın. Aksi takdirde suyunu salar.
  • İsteğe göre servis ederken, üzerinde bir tatlı kaşığı nar ekşisi gezdirebilirsiniz.

1 Porsiyon Maskolin Salatası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan maskolin salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir.