Pirinç Çorbası (Kalan Pilavdan) Tarifi İçin Malzemeler
- Kalan pirinç pilavı (10 yemek kaşığı) yada pirinç 1 çay bardağı)
- Haşlanmış kemik (1 adet)
- Haşlanmış kemik suyu (1 bardak)
- Tereyağ
- Biber ve domates salçası
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Zerdaçal
- Zencefil
Pirinç Çorbası (Kalan Pilavdan) Tarifi Yapılışı
- Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ alınır eriyince 1 tatlı kaşığı biber, 1 yemek kaşığı domates salçası konulur.
- Biraz karıştırdıktan sonra içine önceden haşlanmış etli kemik atılır. Ardından 1 bardak kemik suyu erimesi için bırakılır.
- 10 yemek kaşığı pilav, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, zerdaçal ve zencefil konularak 6 bardak su ile kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan 5 dakika sonra servise hazır :)
- İçindeki kemiğin etlerini de içine sıyırabilirsiniz :)