13 Ekim 2020 Salı

Kivi Jöleli Tatlı Tarifi

 

Kivi Jöleli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından az toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 125 gram tereyağ ya da margarin
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Jöleli kısım için;

  • 1 paket kivili yeşil elmalı jöle
  • 1 adet kivi

Kivi Jöleli Tatlı Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba ❣️.

  1. Öncelikle jölemizi hazırlayalım kutunun arkasındaki tarife göre hazırlayalım..
  2. Uygun kaselere bölüştürelim katılaşınca üzerine 1 dilim kivi koyalım.
  3. Tenceremize yağı alıp eritelim eriyen yağa unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
  4. Sonra sütü ve şekeri ekleyelim kıvam alana kadar pişirelim .
  5. Kıvam alan muhallebiye ocağı kapattıktan sonra vanilya ve 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu koyup karıştıralım .
  6. Jölelerin üzerine paylaştırıp soğumaya bırakalım soğuyan tatlıyı buzdolabında dinlendirelim bir tabağa ters çevirip servis edelim.

Afiyet olsun.

Fırında Sütlaç Tarifi

 

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı süt

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçi yıkayıp tencereye alalım ve sıcak suyu ekleyelim.
  2. Lapa haline gelince, üzerine sütü ekleyip orta ateşte karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
  3. Kaynadıktan sonra altını kısalım. 15 dk kadar ara ara karıştırarak hafif kıvam almasını bekleyelim.
  4. Üzerine toz şekeri ekleyelim ve 5 dk kadar kaynatmaya devam edelim. Ocağın altını kapatalım.
  5. Fırın tepsisine kaseleri yerleştirip, sütlacı kaselere paylaştıralım.
  6. Fırın tepsinin içerisine su ekleyelim.
  7. Önceden ısıtılmış fırının üst kısmına alalım ve 190-200 derece de kontrol ederek kızartalım.

Tahinli Susamlı Kek Tarifi

 

Tahinli Susamlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4-5 damla limon suyu

Tahinli Susamlı Kek Tarifi Yapılışı

  1.  Yumurta ve şeker çırpılır.
  2.  Un ve karbonat hariç tüm malzemeler eklenir ve kıvam alana kadar çırpılır,.
  3.  Bu arada kek kalıbı margarinle güzelce yağlanır.
  4.  Üzerine beyaz susam serpilir, fırın 180 dereceye ayarlanır.
  5.  Elenmiş un ve karbonatta diğer malzemelere eklenir ve son kez karıştırılır.
  6. Kek kalıbına dökülür.
  7. Önceden ısıtılmış fırına verilerek kontrollü bir şekilde pişirilir.

Afiyet olsun ☺️.

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 kupa bardağı bulgur
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Su(ölçü bardağınıza göre bire 2, 5 su bardağı  kaynatın beklesin)

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Domatesimizin kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz. Bulgurumuzu yıkıyoruz.
  2. Hafif üstünü geçecek kadar suda bekletiyoruz o suyu çekecek zaten domatesler olana kadar.
  3. Sonra tenceremize yağımızı ve salçamızı alıyoruz. İyice kavuruyoruz.
  4. Kavrulan salçanın üstüne domateslerimizi ekliyoruz.
  5. Domatesler iyice pişip, ezildiğinde yaklaşık 5-7 dk kadar.
  6. Üstüne (bulgurumuza tekrar bir su tutup süzüp ) bulgurumuzu döküyoruz iyice karıştırıyoruz.
  7. Tuzunu ekliyoruz. Kenarda kaynamakta olan suyunuzu ilave ediyoruz.
  8. Karıştırıp altı açık bırakıyoruz bir kaç dakika kaynamaya devam edince altını kısıp suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.

Afiyet olsun 🙂.

Kalamar Tarifi

 

Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kalamar

Marine için:

  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Kalamar Tarifi Yapılışı

  1. Kalamarları temizleyip halka şeklinde keselim.
  2. Kabın içerisine aldığınız kalamarlara karbonat ve şekeri ilave edip ovalım.
  3. 1 gün boyunca dolapta bekletelim. Daha sonra kalamarlarımızı unlayıp kızgın olan bol sıvı yağda kızartalım.

Afiyet olsun.

Not: Kalamarın yanına sos yapmak isterseniz diye tarator tarifini de sizlerle paylaşıyorum; 1 kase süzme yoğurt , 1 tatlı kaşığı mayonez , 3 damla limon , 2 tatlı kaşığı galeta unu , Dereotu (kıyılmış) , Arzuya göre ceviz.

Yeşil Elmalı Yeşil Çay Tarifi

 

Yeşil Elmalı Yeşil Çay Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yeşil elma
  • Yarım limon
  • 1 adet sallama yeşil çay (yoksa 1 çay kaşığı)
  • 1,5 su bardağı ılık su

Yeşil Elmalı Yeşil Çay Tarifi Yapılışı

  1. Elma dilimlenir ve üzerine ılık su eklenip yaklaşık 10-12 dk haşlanır.
  2. Ardından elmanın haşlandığı su bir bardağa alınır ve sallama çay suyun içine alınır.
  3. Ne kadar ekşi olmasını istiyorsanız o kadar limon suyunu çayın içine damlatılır.
  4. Bu çayı kahve termosunuza koyup istediğiniz yerde tüketebilirsiniz.

Çayımız içmeye hazır denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun. 

Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk/ Hindi Tarifi

 

Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk/ Hindi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk / hindi eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yufka
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Çıtır Yufkada Beşamel Soslu Tavuk/ Hindi Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk/hindi etleri haşlanır ve tantuni eti şekilde doğranır.
  2. Kuru soğan sıvı yağda kavrulur. Küp doğranmış kapya biberler eklenir, sotelenir.
  3. Haşlanan bezelyeler ilave edilir. Hafif tuzlanır.
  4. Başka bir tavada beşamel sos hazırlanır. Beşamel için un ile tereyağı kavrulur.
  5. Süt yavaş yavaş ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir.
  6. Beşamel sos ile hindi/tavuk etleri birleştirilir. Sotelenen sebzeler karışıma eklenir.
  7. Bir yufka tezgaha serilir. Tereyağı ve zeytinyağı karışımı ile yarısı yağlanır.
  8. Yufka ikiye katlanır ve tekrar yağlanır. ( özellikle kenar kısımları sarıldığında iyice yapışması için iyi yağlanmalıdır. ).
  9. Etli karışım yufkanın katlanan kenarına boylu boyunca koyulur ve yufka rulo sarılır.
  10. Sarılan yufka iki parmak kalınlığında kesilir ve tepsiye dikey olarak dizilir ( içi görünen taraf yukarı bakmalı).
  11. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyetle ❤️.

Çikolatalı Tart Kek Tarifi

 

Çikolatalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kakao
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Hazır çikolata  sos veya farklı meyveli jeller

Çikolatalı Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şekerle yumurtayı mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz.
  2. Daha sonra yağ, süt, kakaoyu ardından unu eleyerek ekliyoruz.
  3. Karbonat ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Kek kalıbını iyice yağlayıp karışımı ekliyoruz.
  5. 180’ derece de ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  6. Kekimiz pişip soğuduktan sonra üzerini istediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz.
  7. Ben çikolatalı sos kullandım.

Afiyet olsun 😋.

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

 

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • 5-6 dal yeşil soğan
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 adet limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı  nar ekşisi
  • Tuz

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mercimeği güzelce yıkayıp haşlamaya bıraktım.
  2. Sonrasında haşlanan mercimekleri süzüp soğumaya bıraktım.
  3. Dereotu, maydanoz ve yeşil soğanımı doğrayıp karıştırma kabına koydum .
  4. Üzerine mercimekleri mi ekledim ve karıştırdım.
  5. 1 adet domatesimin içindeki sulu kısmı çıkardım ve küçük küçük doğrayıp ekledim .
  6. Sosu için limonumu 4 yemek kaşığı zeytinyağımı ve bir yemek kaşığı nar ekşisini karıştırıp üzerine döktüm.
  7. En son tuzunu ekleyip servis ettim deneyenlere afiyet olsun 😍.

Çiçek Kurabiye Tarifi

 

Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1, su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Çiçek Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin, yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya ve kabartma tozu, derin bir kaba alınarak yoğrulur.
  2. Üzerine yavaş yavaş un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamur iki eşit parçaya ayrılır.
  4. Bir parçasına kakao ve sıvı yağ eklenerek iyice yoğrulur.
  5. Her iki hamur, fındıktan biraz büyük parçalar halinde yuvarlanır.
  6. Çiçek şekli verilerek fırın tepsisine dizilir.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü olarak pişirilir.

Afiyet olsun.


Kağıt Kebabı Tarifi

 

Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağ aldığımız tencereye soğan ve etleri alalım.
  2. Etlerin suyunu salmasını bekleyelim iyice suyunu saldıktan sonra salça ve 1 su bardağı su ekleyelim.
  3. Etlerin suyunu çekmesini bekleyelim suyu iyice çektikten sonra patates havuç ve domatesi küp küp doğrayalım.
  4. Onlarıda tenceremize ekleyelim iyice karıştıralım.
  5. Biraz da su ekleyip tencerenin kapağını kapatalım pişmeye bırakalım.
  6. Sebzeler yumuşayınca bezelye ve baharatlarıda ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapatalım.
  7. Yağlı kağıtlara birer porsiyonluk koyarak katlayalım.
  8. Önce uzun kenarları üst üste getirin daha sonra kısa kenarlar üst üste gelsin ve kat yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
  9. 190 derece ısıttığımız fırında 15-20 dk tutalım. Afiyet olsun 😋.

Kremalı Peynirli Poğaça (Denemeyen Pişman) Tarifi

 

Kremalı Peynirli Poğaça (Denemeyen Pişman) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr krema
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın beyazı içine (Üstüne sarısı)
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Lor peyniri veya beyaz peynir

Kremalı Peynirli Poğaça (Denemeyen Pişman) Tarifi Yapılışı

  1. Un ve peynir hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ve kabartma tozuda ekleyip yoğurulur.
  3. Avuç içinizde bastırılarak peyniri içine koyup, kapatılır.
  4. Şeklini verip yağlı kağıda koyuyoruz bıçak yardımıyla çizgiler atıyoruz.
  5. Yumurtanın sarısını üzerine sürüyoruz.
  6. 180° üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet bal şeker olsun 🌼.

İncir Reçeli Tarifi

 

İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuru incir
  • 6 bardak su
  • 1 kase ceviz
  • 3,5 su bardağı şeker

İncir Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Şekerle suyu kaynatın.
  2. 15 dk kaynadıktan sonra incirleri ekliyorum bi 15 dk da öyle kaynatıyorum.
  3. Soğutup tekrar ocağa alıp 5 dk daha kaynatıyorum.
  4. Ceviz ekliyorum karıştırıyorum.
  5. Sonra kavanozlara dolduruyorum.

Reçelimiz hazır afiyet şifa olsun.

Not = ben cevizi katmayı unutmuştum resmi çektikten sonra hatırladım ve daha sonradan ekledim siz de benim gibi unutursanız daha sonradan da cevizi ekleyebilirsiniz 😅😅.