15 Ekim 2020 Perşembe

Tarçınlı Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi

 

Tarçınlı Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 grm oda sıcaklığında tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 2, 5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)

Piştikten sonra bulamak için;

  • Yarım su bardağına yakın toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Tarçınlı Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
  2. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz sonra hamurdan misket büyüklüğünde toplar yapıp tepsimize dizelim.
  3. Önceden ısıttığımız fırına atalım 175 derecede 25 30 dk. pişirelim .
  4. Çıkarınca o sıcaklıkla şekerle tarçın karışıma bulayalım afiyet olsun😊🌻.

Patatesli Ekmek Tarifi

 

Patatesli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Un ve tuz

Patatesli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yarım su bardağı ılık suya maya ve şekeri koyup karıştırıyoruz ve maya kabarırken hamur yoğuracağımız kaba haşlanmış patatesleri rendeliyoruz.
  2. 2 su bardağı su, kabaran mayayı koyup karıştırıyoruz, un ve tuzu da ekleyerek elimize yapışmayacak şekilde bir hamur elde ediyoruz ve üzerini kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Sonra mayalanan hamurumuzu yağlanmış tepsiye elimizle düzgün şekilde yayarak 10 dakikada tepside dinlendiriyoruz ve(kullandığım tepsi 44cm )
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Yeşil Fıstıklı Dondurma Tarifi

 

Yeşil Fıstıklı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr fıstıklı dondurma150 gr kaymaklı dondurma50 gr iri çekilmiş antepfıstığı50 gr rendelenmiş çikolata

Yeşil Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır?

Birer porsiyonluk 2 metal sufle kalıbının içini streç folyo ile kaplayın. Fıstıklı dondurmayı her iki kalıba paylaştırıp bastırarak yerleştirin ve ortasını çukurlaştırın.

Kaymaklı dondurmayı boşluklara paylaştırıp bastırarak doldurun. Streç folyonun sarkan kısımlarını üzerine katlayıp kapatın ve kalıpları buzlukta bekletin.

Kalıpları buzluktan çıkarıp birkaç dakika bekletin. Folyoyu açıp kalıbı servis kâsesine ters çevirerek kapatın ve dondurmayı çıkarın. Folyoyu yavaşça üzerinden alın. Antepfıstığı ile süsleyip hemen servis yapın.
Afiyet olsun.

Maskolin Salatası Tarifi

 

Maskolin Salatası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket Akdeniz yeşilliği
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 10 bebek mısır
  • 5 küçük turp
  • 100 gr soya filizi

Sos için

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Tuz

Maskolin Salatası Nasıl Yapılır?

  • Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp suyunu süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Soya filizlerini ekleyip harmanlayın.
  • Turpları yıkayıp kabuğunu alacalı soyun. İnce dilimleyerek salataya ekleyin. Üzerine mısırları dizin.
  • Tost ekmeklerini küp şeklinde doğrayın. Bir tepsiye alarak fırın ızgarasında her iki tarafını da kızartın.
  • Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, balzamik sirke ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Ekmekleri yerleştirip bekletmeden tüketin.
  • Maskolin salatasını, kadınbudu köftenin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Maskolin Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin taze olmasına özen gösterin.
  • Tarife başlamadan önce; Akdeniz yeşilliği, turp ve mısırları bol suda durulayın. Ardından kağıt havlu üzerinde kurutun.
  • Malzemeler uzun zamandır buzdolabında kaldıysa, bir kaba buzlu su koyun ve sebzeleri bu kapta bekletin.
  • Dilerseniz, bebek mısır yerine haşlanmış süt mısır taneleri de kullanabilirsiniz.
  • Salatayı yemeğin hemen öncesinde yapın. Aksi takdirde suyunu salar.
  • İsteğe göre servis ederken, üzerinde bir tatlı kaşığı nar ekşisi gezdirebilirsiniz.

1 Porsiyon Maskolin Salatası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan maskolin salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir.

Kaşar Peynirli Köfte Tarifi

 

Kaşar Peynirli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr koyun ve dana karışımı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 küçük dilim bayat ekmek içi
  • 150 gr kaşar peyniri
  • Yeteri kadar kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Kaşar Peynirli Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı rendeleyin. Islatılmış ekmek içi, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve kırmızı pul biber ekleyip yoğurun.
  • 1 yemek kaşığı su ekleyip bir süre daha yoğurun. Köfte harcından parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
  • Köfteleri ayçiçeği yağında hafifçe kızartın. Fırın tepsisine dizip üzerine küçük kesilmiş peynir parçalarını ekleyin. Sıcak fırında 5-6 dakika bekletip servis yapın.

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 25 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 500 ml su
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Üzeri için

  • 20 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kabakları yıkayın, kabuklarını soyun ve ince ince rendeleyin.
  • Tereyağını tencerede eritin ve üzerine unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun.
  • Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kabakları ilave edin.
  • Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince kıyarak çorbaya ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı pulbiber ekleyin.
  • Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ döküp ve kıyılmış dereotu serpiştirin.
  • Kabak çorbasını, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kabak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorbanın içerisine çok fazla un koymak istemiyorsanız, bir adet patates ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz.
  • Kabak çorbasının içerisine süt yerine krema ilave ederek, koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Biberli sosu hazırlarken, biberlerin çok fazla yanmamasına özen gösterin.
  • Kullanacağınız kabakların olgun ve taze olmasına dikkat edin. Çorbanın kıvamı koyu olursa, azar azar süt ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kabak Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan 100 gramlık kabak çorbası yaklaşık 20, bir kase çorba ise ortalama 30 kaloridir.

Jamon Croquetas Tarifi

 

Jamon Croquetas Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram jamon serrano
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram un
  • Maydanoz
  • 1 litre süt
  • Tuz

Kızartmak için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Ekmek kırıntısı veya bir kase galeta unu

Jamon Croquetas Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle jamon, soğan ve sarımsakları ince bir şekilde doğrayın.
  • Bir tencereye tereyağı ekleyerek eritin. Yağ eridiğinde üzerine soğan, sarımsak ve jamonu ekleyerek kavurun.
  • Ardından üzerine un ve tuz ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  • Daha sonra içine süt ekleyerek (beşamel sos olacak) yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  • Maydanozları ince ince kıyıp karışıma ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Karışımı soğuması için bir borcama alın ve oda sıcaklığında bekletin.
  • Karışım soğuduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avcunuzda yuvarlayın.
  • Top şekline getirdiğiniz harcı önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa batırın ve kızgın yağda kızartın.
  • Hazırladığınız jamon croquetasları, acı biberli sosla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Jamon Croquetas Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Karışımı soğuturken borcamın üzerini streçle kapatın.
  • Karışımı oda sıcaklığında soğumaya bırakın, dolaba koymayın.
  • Harcı yuvarlarken elinize yapışmaması için, avcunuzu hafifçe yağlayın.
  • Kroketleri yağda kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.

Omurice Tarifi

 

Omurice Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 2 yemek kaşığı püresi
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 adet soğan
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Omlet için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı ketçap (isteğe göre)

Omurice Nasıl Yapılır?

  • Tarifte kullanacağınız soğan, sarımsak, havuç, biber gibi tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Doğradığınız sebzeleri sertlik sıralamasına göre yağda soteleyin.
  • Ardından limon suyu, tuz ve domates püresini ekleyerek 1-2 dakika sebzelerin yumuşamasını bekleyin.
  • Ardından pirinç, susam yağı ve soya sosunu ekleyerek sotelemeye devam edin.
  • Başka bir kapta omlet için, yumurta ve tuzu çırpın.
  • Yapışmaz bir tavada omleti kurutmadan, kenarlardan ortaya doğru karıştırarak pişirin.
  • Pirinçlerden cızırtı gelmeye başladığında ocaktan alın.
  • Hazırladığınız omleti servis tabağına alın. Pirinçleri kaseye doldurun ve omletin üzerine ters çevirin.
  • Omletin kenarlarından alarak pirincin üzerini tamamen kapatın.
  • Omuriceyi, ince kıyılmış taze soğan, acı sos ve mayonez ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Omurice Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Omleti hazırlarken ortasının nemli kalması oldukça önemli.
  • Tarifte önceden haşlanmış pirinç kullanın.
  • Sunum için pirinçleri kaseyle ters çevirerek servis tabağına ekleyin. Ardından üzerini omletle kapatabilirsiniz.
  • Omuriceyi, ev yapımı mayonez ve acı biberli sos ile birlikte servis edebilirsiniz.

Piliç Topkapı Tarifi

 

Piliç Topkapı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 büyük tavuk budu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

İç pilav için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Piliç Topkapı Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kabın içinde yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve tuz ile karıştırın. Kemiğinden ayrılmış ve açılmış tavuk butlarını yayvan bir kapta terbiye edin.
  • Derin bir kapta pirinci 15-20 dakika suda bekletin. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip 1 yemek kaşığı dolmalık fıstığı kavurun. Soğanları da küp küp doğrayıp, pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Önceden ıslattığınız pirincin suyunu süzüp tavaya ilave edin ve 5 dakika daha kavurun. Daha sonra karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü ve tuzu ekleyin.
  • 1 bardak su ekleyip ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın. 1 tane açılmış tavuk budunu, derisi aşağıya bakacak şekilde ısıya dayanıklı fırın kabına serin.
  • İç pilavı 4’e bölün ve bir parçasını koyun.Tavuğu kenarlarından tutarak bohça şekline getirin ve kürdanlarla tutturun. Ters çevirip tepsiye yerleştirin.
  • 1 çay bardağı suyun içine yarım yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. Yarım çay bardağı zeytinyağı da döküp karıştırın. Salçalı sosu tavukların üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Protein Deposu Çorba Tarifi

 

Protein Deposu Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı toz tarhana
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı önceden ıslatılmış veya haşlanmış yeşil mercimek
  • Tuz
  • Kuru nane

Protein Deposu Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yoğurt, yumurta ve toz tarhanayı tencereye koyup karıştırın.
  2. Ardından tavuk suyunu ve yeşil mercimekleri tencereye koyup ocağı yakın.
  3. Çorba kaynayana kadar karıştırın.
  4. Kaynadığında çorbanız kıvam da alacaktır.

Özellikle diyet dönemlerinde çok besleyici olan protein çorbamız hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri için:

  • Kremşanti

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencerede şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır.
  2. Keki için yumurta ve şeker iyice çırptıktan sonra yağ, süt eklenerek çırpılır.
  3. Sonra bütün malzemeler eklenerek kek hamuru kıvamı elde edilir.
  4. Hamur fırın tepsisine (kare veya yuvarlak) dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirilir.
  5. Kek pişerken kremşanti hazırlanır.
  6. Pişen sıcak kekin üstüne soğuk şerbet dökülür.
  7. Soğuması için beklemeye alınır.
  8. Tamamen soğuyan keke kremşanti sürülür.
  9. En az yarım saat buzdolabında bekletildikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. ( yarım saatten fazla bekletildiğinde tadı ve kıvamı daha iyi oturmuş olacaktır. ) afiyet olsun.

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 marul
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 4 tane havuç
  • 3 tane salatalık
  • 1 limonun suyu
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Sıcak su

Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Bulguru derin bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyip kanın üstünü kapatıyoruz.
  3. 10 dakika bekleyip yumuşayan bulgura salça ve toz biber ekleyip bulgurumuz kırmızı olana kadar karıştırıyoruz.
  4. İnce ince doğradığınız marulları ekliyoruz.
  5. Havuçları rendeliyoruz, kornişon turşuları küp küp doğuruyoruz, salatalıkları küp küp doğuruyoruz.
  6. Doğradığımız malzemeleri bulgur koyduğumuz kaba alıyoruz.
  7. Üzerine isteğe göre limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Küçük kaselerde servis edebilirsiniz.

Pofidik Poğaça Tarifi

 

Pofidik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta ( 1’inin sarısı üzerine ayrılacak )
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 5-6 su bardağı un

İç harcı için :

  • 1 kase süzme peynir
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri için :

  • Çörekotu
  • 1 adet yumurta sarısı

Pofidik Poğaça Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle kuru maya, tuz, şeker, süt ve su karıştırılır.
  2. Margarin, sıvı yağ ve yumurta ilave edilir. Karıştırılır tekrar.
  3. Yavaş yavaş un ilave edilerek güzelce yoğurulur. Kulak memesi kıvamına gelince hamur hazır demektir.
  4. Hazır olan hamurun üzeri streçlenerek 45 dk mayalanmaya bırakılır.
  5. Hamur mayalandıktan sonra bezelere ayrılır. Ben 16 adet beze elde ettim.
  6. Bezelere dilediğiniz şekli verip iç harcını yerleştirebilirsiniz.
  7. Ben bezelerimi çok hafif oklava yardımıyla açıp hamurun yarısına kesikler atıp diğer yarısına iç harcı koyup sardım.
  8. Hazırlanan hamurların üzerine yumurta sarıları sürülerek çörek otu serpilir.
  9. Önceden ısıtılmış 180° fırında 25- 30 dk pişirilir. (pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterir ).

Deneyeceklere afiyetler olsun.