16 Ekim 2020 Cuma

Kolay İçli Köfte Tarifi

 

Kolay İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

İçli köfte hamuru için:

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

İçli köfte iç harcı için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 250g kıyma
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Kolay İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak içli köftemizin iç harcını hazırlayarak soğumaya bırakalım.
  2. Bunun için genişçe bir tavaya sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Daha sonra kıymayı ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım.
  4. Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ilave edelim. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişirelim.
  5. Son olarak ocağı kapatalım, ceviz ve maydanozu ilave ederek karıştıralım.
  6. İç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  7. İçli köfte hamuru için derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım.
  8. Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim.
  9. Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.
  10. Yoğurma aşamasında hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir miktar su bulundurarak elinizi ıslatabilirsiniz. Püf noktalarının tarif altında detaylı olarak yazacağım.
  11. Hamurumuz hazır olduktan sonra şekillendirme aşamasına geçebiliriz.
  12. Tezgaha yaklaşık 20 cm uzunluğunda streç filmi açalım.
  13. Üzerine mandalina boyutunda köfte hamurundan yerleştirerek tekrar streç film ile üzerini kapatalım.
  14. Merdane yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım.
  15. Açtığımız hamurun üzerindeki streç filmi alarak, yuvarlak bir kase ile daire şeklinde keselim.
  16. Hamurumuzun ortasına bol olacak şekilde iç harcımızdan koyalım ve her iki yanından streç filmi kapatalım.
  17. İçli köftemizi d şeklinde uç kısımlarından birbirine yapıştıralım. (anlatması güç ama videoda göreceksiniz çok pratik :)).
  18. Bütün köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda kızartalım. Pişirme ile ilgili detaylı olarak yazının devamına yazdım ancak kızgın yağda pişirmek önemli, köfteler pişerken hafif şişecekler ve yağın yüzeyine doğru çıkacaklardır. Rengi de kızarmış ise bu durumda yağdan alabilirsiniz.
  19. Tüm köfteleri kızarttıktan sonra sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun :).

Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Kara biber

Beğendisi için;

  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Kara biber
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı

  1. Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz sıvı yağı ilave edip ocakta suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz .
  2. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz daha sonra salça tuz kara biber doğramış olduğumuz soğan ve domatesi ilave edip tekrar 10-15 pişiriyoruz.
  3. Beğendisi için; tereyağı uygun bir tencereye alıyoruz un ilave ederek ocakta kavuruyoruz .
  4. Közlenmiş olduğumuz patlıcanları ince ince doğrayıp ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz .
  5. Daha sonra süt ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz tuz kara biber ve kaşar peynirini ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz .
  6. Servis tabağımıza önce beğendiyi alıyoruz üzerine etimizi yerleştirip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun 🤗💕.

Traliçe Tarifi

 

Traliçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 2 su  bardağı un
  • 1 bardak şeker
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu.

Sosu için:

  • 3.5 şu bardağı süt
  •   1 paket krema
  • 4 yemek kaşığı şeker.

Karamel sosu için:

  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • 1 paket krem santi

Traliçe Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce bir kaba 5 yumurtamızı kırıp çırpıyoruz .
  2. Ardından şekerimizi ilave edip eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Sonra un ve vanilyayı da ekleyip karıştırmaya devam edip en son kabartma tozunu ekliyoruz ( daha güzel kabarması için).
  4. Kekimizi 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.
  5. Sosunu hazırlayalım şimdi de 3. 5 su bardağı sütümüzü, kremamızı ve 4 yemek kaşığı şekeri kaba alıp karıştırıp dolaba koyuyoruz.
  6. Karamel sosu için ise bir teflon tavaya şekerimizi ilave edip eritiyoruz.
  7. Sonra krema ve tereyağımızı ilave edip koyu bir kıvam almasını sağlıyoruz.
  8. Kekimiz piştikten sonra hazırladığımız sosu üzerine gezdirerek döküyoruz.
  9. Daha sonra hazırladığımız krem santiyi döküp üzerini karamel sos ilave ediyoruz.

Afiyet olsun :).

Analı Kızlı Tarifi

 

Analı Kızlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir miktar kaynar su

İç harcı için;

  • 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz

Diğer malzemeleri;

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 300 gr dana kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar su

Analı Kızlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köfteyi hazırlayın bir kaba bulgur ve irmiği koyun üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin üzerini kapatın 10 dakika bekletin.
  2. Diğer tarafından bir tavaya kıymayı soğanı ve sıvı yağının koyun ocağa alın kıymalar pişene kadar kavurun baharat ve maydanoz ilave edin karıştırın soğumaya bırakın.
  3. Dinlenen bulguru geniş bir kaba alın üzerine yumurta un salça ve tuzu ilave edin iyice yoğurun.
  4. İkiye ayırın yarısını içli yapmak için elinizle şekil verin içlerine kıymalı harçtan koyun diğer ayırdığınız hamuru fındık büyüklüğünde parçalar koparın elinizle yuvarlayın.
  5. Uygun bir tencereye sıvı yağ ve salçayı koyun ocağa alın bir miktar kavurun etleri ilave edin bir miktar daha kavurun üzerine kaynar su ilave edin etler pişene kadar pişirin.
  6. Hazırlamış olduğunuz köfteleri ve haşlanmış nohut ilave edin 20 dakika pişirin servise hazır afiyet olsun.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1adet yumurta
  • Kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, vanilya, un ve kabartma tozunu ve kakaoyu derin bir kaba al ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğur..
  2. Bu hamuru 30 dakika buzdolabında beklet..
  3. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  4. Üzerlerine damla çikolata koyup hafifçe bastır.
  5. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 -15 dakika pişirin.

Afiyet olsun :)).

Yağsız Cips Tarifi

Yağsız Cips Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük boy patates

Yoğurtlu isteyenler için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı haşhaş
  • İstediğiniz baharatlar (ben tuz, kişniş, nane ve yedi bahar kullandım.)

Yağsız Cips Tarifi Yapılışı

  1. Yağsız çıtır çıtır cipsler geldi!!.
  2. İki farklı lezzette yaptığım; biri sade diğeri yoğurtlu haşhaşlı cipslere bayılacağınıza eminim.
  3. 1 büyük boy patatesi ince ince dilimleyin ama yapabildiğiniz en ince dilimler olsun.
  4. Patatesleri baharatlı yoğurda bulayın.
  5. Cipsleri yağlı kağıda birbirlerine temas etmeyecek şekilde dizin.
  6. Yağlı kağıdı mikrodalgaya yerleştirin. 9-10 dakika boyunca düşük ısıda pişirin. (sizin mikrodalganıza göre süre değişebilir arada çıtırlaştılar mı diye kontrol etmenizi öneririm. ).

Afiyet olsun. 🌼.

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi

 

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı tatlandırılmış hindistan cevizi
  • 7/8 su bardağı şekerli yoğunlaştırılmış süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya
  • 2 yumurta akı
  • Bir tutam tuz
  • 113 gram bitter çikolata

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi Yapılışı

  1. Fırını önceden 160 dereceye ısıtın.
  2. Orta boy bir kapta hindistancevizi, tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt ve vanilya özünü karıştırın.
  3. Diğer kapta yumurta beyazlarını ve tuzu elektrikli karıştırıcıyla sert tepeler oluşana kadar çırpın. Bir spatula yardımıyla yumurta beyazlarını hindistancevizi karışımına karıştırın.
  4. Bir mini dondurma kepçesi veya iki kaşık kullanarak, fırın tepsileri üzerinde yaklaşık 1 inç aralıklarla top halinde koyun. Üstleri ve kenarları altın olana kadar 23-25 ​​dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  5. Eritilmiş çikolataya batırılmış soğutulmuş makaronlar servis edin.

Fırında Baharatlı Patates Tarifi

 

Fırında Baharatlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Damak tadınıza göre tuz

Fırında Baharatlı Patates Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerin iyice yıkayalım.
  2. İstediğiniz gibi dilimleyip bir kabın içerisine koyalım.
  3. Bütün baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  5. Pervane ayarında 180 dereceli fırında pişirelim. Ara ara kontrol edelim afiyetler olsun 🤗

Fırında Karnabahar Tarifi

 

Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Kaşar peynir rendesi
  • Tuz, pulbiber

Fırında Karnabahar Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharları çiçek çiçek koparılarak tuzlu suda haşlanır.
  2. Derince bir kapta kaşar peyniri hariç tüm malzeme karıştırılır.
  3. Haşlanan karnabaharlar hazırlanmış olan sosa batırılıp yağlanmış borcama dizilir ( harç artarsa üzerine dökebilirsiniz)
  4. Üzerine 1-2 parça katı yağ koyup (ben yağ kullanmadım) 200 derecede 20 dakika kadar fırında pişirilir.
  5. Daha sonra kaşarlar eklenerek tekrar fırına sürülür.
  6. Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun…

Kaşık Salata Tarifi

 

Kaşık Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 dal taze soğan
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
  • Nar ekşisi
  • Sumak
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Kaşık Salata Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeler minik minik doğranır ve karıştırma kabına alınır.
  2. Üzerine sumak, yağ ve tuz eklenip, iyice karıştırılır.

Afiyet olsun inşallah ☺️🌸.

Az Malzemeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi

 

Az Malzemeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 küçük kase haşlanmış tavuk göğsü
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 lt sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane

Az Malzemeli Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı tencereye alınır ve eritilir, salça ilave edilerek biraz kavrulur.
  2. Üzerine 1 lt sıcak su eklenir, varsa tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  3. Su kaynamaya başladığında şehriye ilave edilir ve şehriyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.
  4. Şehriyeler piştiğinde haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü eklenir.
  5. Tuz, karabiber ve son olarak da kuru nane ilave edilerek karıştırılır.
  6. Çorba servise hazır. Afiyet olsun.

15 Ekim 2020 Perşembe

Limon Sıkacağında Kurabiye Tarifi

 

Limon Sıkacağında Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 250grm tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yeterince un

İçi için;

  • 3 elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 su bardağı sürüle bilir çikolata

Limon Sıkacağında Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağ bütün malzemeleri katıp yoğuralım .
  2. Ele yapışmayan ama sert olmayan bir hamur elde edelim ben yarısının içine elmalı harç kullandım.
  3. Elma harç için 3 elma soyulur rendelenir 5 yemek kaşığı şeker le güzelce kavrulur.
  4. İçine bir tatlı kaşığı tarçın ve 1cqy bardağı ceviz ilave edilir.
  5. Çikolatalı harç içinde sürüle bilir çikolata görselde paylaştım nasıl yapılacağını 170 derece fırında konturollü şekilde pişirin.

Afiyet olsun 

Körili Mantar Soslu Tavuk Tarifi

 

Körili Mantar Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram göğüs tavuk
  • 1 adet kuru soğan
  • 400 gram mantar
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Körili Mantar Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  1.  Göğüs tavukları yağsız yapışmaz tavada pişiriyoruz.
  2. Mantarı soyup doğrayıp limonlu suda bekletiyoruz.
  3.  Soğanı yemekli doğrayıp rengi dönene dek yağda kavuruyoruz.
  4. Üzerine suyunu süzdüğümüz mantarları ekleyip suyunu salıp çekene dek kavuruyoruz.
  5. Ayrı bir kapta süt, un ve köriyi karıştırıp kavrulan mantarlara ekliyoruz.
  6.  Yoğunlaşmaya başlarken tuz ve karabiberini ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Pişirdiğimiz tavukları tabağa alıp üzerine mantar sosumuzu gezdiriyoruz.

Afiyetler olsun.