17 Ekim 2020 Cumartesi

Hellimli Diyet Salata Tarifi

 

Hellimli Diyet Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 yaprak marul
  • 5-6 yaprak roka
  • 10-15 dal maydanoz
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet domates
  • 4 adet mürdüm eriği
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • İstenilen miktarda tavuk nugget
  • İstenilen miktarda dil peyniri ve hellim peyniri

Hellimli Diyet Salata Tarifi Yapılışı

  1. Ön hazırlık olarak;Nuggatları kızartmak için çok az zeytinyağı kullanılabilir. Ben bu tarifte nuggetlara zeytinyağı döküp fırında kızarttım.
  2. Hellimi az miktar tereyağında kızartın.
  3. Öncelikle marul, roka, maydanoz ve yeşil soğanı küçük küçük kesin ve biraz kekik, nane, tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi ile harmanlayın.
  4. Yeşillikleri harmanladıktan sonra aynı işlemi salatalık ve havucu ayrı olarak harmanlayın.
  5. Son olarakta domates ve mürdüm eriğini birleştirin.
  6. 3 ayrı karışımınız olacak.
  7. Servis tabağınıza öncelikle marul karışımını koyun ve üzerine sıralı düzende az miktar zeytinyağıyla kızarttığınız nuggetı, domates karışımını, az miktar tereyağında kızarttığınız hellim peyniri, salatalık karışımını ve dil peynirini döşeyin.
  8. Sırası hiç önemli değil gözünüze hitap etmesi yeterli. Lezzeti midenize hitap edicek her türlü 😉.

Saatlerce tok tutan bir salata tarifi arıyorsanız denemenizde fayda var. Şimdiden afiyet olsun.

Enfes Yumuşacık Poğaça/Açma Tarifi

 

Enfes Yumuşacık Poğaça/Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yaklaşık 7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Enfes Yumuşacık Poğaça/Açma Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına su, süt, maya ve şeker alınarak karıştırılır.
  2. Mayanın erimesi sağlanır. Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz ve şeker de eklenerek karıştırılır.
  3. Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır.
  4. Yoğurulan hamur 30 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
  5. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak, elde yuvarlanıp (hangi şekilde isteniyorsa) yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpildikten sonra 10 dakika kadar daha bekletilir.
  7. 180 derece fırında pişmeye bırakılır. Puf puf kabaran, yumuşacık poğaçalarımız hazır. 🍩.

🍽️afiyet olsun🍽️.

Börek Tadında Sucuklu Sebzeli Omlet Tarifi

 

Börek Tadında Sucuklu Sebzeli Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (2 kişilik
  • 2 kaşık un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Sucuk, kapya biber, yeşil biber
  • Kaşar peynir
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • İstediğiniz malzemeleri kulanabilirsiniz

Börek Tadında Sucuklu Sebzeli Omlet Tarifi Yapılışı

  1. Malzemelerimizi ince doğrayıp kaşar hariç bütün malzemelerimizi karıştırın.
  2. Teremyağla yağlanmış tavamıza koyun.
  3. Üstü göz göz olana kadar pişirip ters çeviriyoruz.
  4. Omletmizin yarısına bolca kaşar koyup omletimizin kaşarsız, tarafını kapatıyoruz.
  5. Tekrar çevirip kaşarlar eriyince omletimiz hazır.

Arabaşı Çorbası Tarifi

 

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 buçuk su bardağı un
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çorba için;

  • 1 bütün tavuk
  • 1 su bardağı kavrulmuş un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 adet limon tuzu
  • Tuz, pulbiber, karabiber

Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için; küçük tencerede unu suyu ve tuzu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  2. Pişen hamuru önceden ıslatılmış tepsiye veya borcama döküp soğuması için dolaba kaldırıyoruz.
  3. Bir gün önceden yapılıp konulursa daha iyi olur ❤️ve dilimleyip çorbamızla beraber tüketiyoruz.
  4. Çorba için; öncelikle tavuğumuzu düdüklüde üzeri su geçinceye kadar doldurup haşlıyoruz soğuduktan sonra didikleyip kenara alıyoruz.
  5. Bir tencerede yağımızı, salça ve biber salçamızı kavurup sonra süzdüğümüz tavuk suyunu limon, pulbiber, tuz ve en sonda didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  6. Ayrı bi kasede kavrulmuş unumuzu su ile açıp onuda karıştırarak çorbamıza aktarıyoruz ve bi on dakika kaynatıp sıcak servis ediyoruz afiyetler olsun ❤️.

Saçaklı Mantı Tarifi

 

Saçaklı Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk (haşlanmış, didiklenmiş)
  • 3 adet yumurta
  • 1 kg un
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Karabiber

Saçaklı Mantı Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine un, tuz ve su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Bu hamurun üzerini kapatarak 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 4 parçaya ayırın. Bezeleri unlanmış tezgaha alarak tek tek açın.
  • Açtığınız hamurları uzun ve kalın şeritler halinde kesin.
  • Şeritleri tepsiye kafes görünümü alacak şekilde dizin. (ilk kat yatay, ikinci kat dikey)
  • Katların arasında sıvı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Pişen hamuru soğumaya bırakın. Ardından başka bir tepsinin içerisine yaydırın.
  • Üzerine haşlanıp didiklenmiş tavukları, karabiberi ve tavuk suyu ekleyin.
  • Bu şekilde ocağa alarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Saçaklı mantıyı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhteşem Cheesecake Tarifi

 

Muhteşem Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket Burçak bisküvi
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 avuç ceviz

Kreması;

  • 1 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 2 paket (toplam 400gr) Pınar labne peynir
  • 1 su bardağı süt

Meyve sosu;

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı limon suyu
  • 2 adet limon kabuğu rendesi

Muhteşem Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Tabanı için bisküvi ve cevizler toz haline gelene kadar rondodan geçirilir. Eritilmiş tereyağı karıştırılır. 24-26 cm genişliğinde kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdı koyulur ve bisküvi karışımı tabana bastırılarak yayılır.
  • Krema için yumurta ve seker karıştırılır, ardından nişasta eklenir ve karıştırılır. Sırasıyla yoğurt, labne ve süt teker teker eklenerek karıştırma işlemine devam edilir. Elde edilen sulu karışım bisküvilerin üstüne alçaktan ve dikkatlice yayılır.
  • Kalıp 150 derece fırında tam 50 dakika pişirilir.
  • Sos için malzemeler küçük bir tavaya alınır ve sos kıvamı alana kadar ve sürekli karıştırılarak kaynatılır.
  • Kalıbında soğuyan cheesecake'in üzerine soğuyan sos dökülür ve servis için dolapta bir gün bekletilir.
  • Karıştırma işlemi için kesinlikle mikser kullanılmamalıdır.
  • Kaşık ile aslında en güzeli el ile karıştırmaktır.
  • Farklı soslar ile de yapılabilir. O zaman sosunu bir su bardağı su ve bir su bardağı istenilen meyveden koyulur.(limonlu su ve limon kabuğu rendesi yerine)

Bohça Börek Tarifi

 

Bohça Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka⠀

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt(suyu da olur)⠀
  • 1 adet yumurta sarısı⠀
  • 1 çay bardağı zeytinyağı⠀

İçi için:

  • 300 gram kuşbaşı et⠀
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ⠀
  • 1 yemek kaşığı salça⠀
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ⠀
  • 1 adet soğan⠀
  • 6-7 yemek kaşığı garnitür(haşlanmış bezelye, havuç vs)⠀
  • Tuz, karabiber, pul biber⠀
  • 5-6 dal maydanoz⠀

Bohça Börek Nasıl Yapılır?

  • Böreğimizin iç harcı için; etlerimizi düdüklüde haşlayalım. 
  • Haşlanmış eti yağda kavuralım, üzerine salçayı ekleyelim, tereyağını da kavurup güzelce soteleyelim. 
  • Ocağı kapatıp küçükçe yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim. 
  • Garnitürü, birer çay kaşığı baharatlardan ve tuz ekleyip karıştıralım (Evet bu aşamada soğanlar çiğ olacak ama isteyen soteleyebilir de).
  • Böreğimizin sosu için, yoğurt, yumurta sarısı ve zeytinyağını ayrı bir kasede çırpalım. 
  • Bir yufkayı mutfak tezgahımıza serelim ve hazırladığımız sosu üzerine bir fırça ile sürelim. Diğer yufkamızı üzerine serelim. 
  • Yufkamızın kenar kısmından başlayarak pasta tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar keselim.⠀
  • Kestiğimiz yufkaların ortalarına hazırladığımız harcımızı paylaştıralım (İsteyen patatesli, peynirli, sebzeli vs. de yapabilir tabii). 
  • Yufkanın kenarlarından tutarak ortaya doğru büzerek bohça haline getirelim. 
  • Bohçalarımızın açılmaması için büzdüğümüz yerlere, sıcak suda bekletip yumuşattığımız maydanoz saplarını bağlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim. 
  • Artan sosu böreklerimizin üstüne sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda kızarana kadar pişirelim. 
  • Fırından çıkınca pişen maydanoz saplarını, güzel görüntü adına, tazeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Güveçte Lokum Somon Tarifi

 

Güveçte Lokum Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • Somon Balığı (2 parça)
  • Zeytin yağ
  • 1 adet limon
  • 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Maydanoz (kıyılmış)
  • Yeşil Biber (kalın doğranmış)
  • Kırmızı Biber (kalın doğranmış)
  • Küçük Domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yağlı kağıt
  •  2 adet Güveç

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Güveçte Lokum Somon Nasıl Yapılır?

  • Somonu derisinden ayırarak kuşbaşı şeklinde dilimliyoruz.
  • Kasede dilimlediğiniz somonları zeytinyağında harmanladıktan sonra yağlı kağıda alıyoruz.
  • Dilimlediğimiz somonlarımızın üzerine maydanoz, sarımsak, biber, tuz, karabiber ve sıkılmış limonu da koyarak karıştırıp yağlı kağıdı hava almayacak şekilde paket yapıyoruz.
  • Önceden 180° ısıtılmış fırındaki güvecimize paket yaptığımız yağlı kağıdımızı güvecimize koyarak 20 dakika pişiriyoruz.
  • 20 dakika sonunda güvecimize yağlı kağıdı dikkatlice boşaltıyoruz.
  • Fırında somonun üstü açık şekilde yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra kaşar peynirimizi koyuyoruz.
  • Kaşar peyniri eriyince bir dilim ekmekle güveçteki suyunun da tadına bakmak için servisimizi güveçle yapıyoruz. Afiyet olsun!

Sezar Salata Tarifi

 

Sezar Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı küp doğranmış ekmek
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1 demet endivyen
  • 4 parça ançuez
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı hardal
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş
  • Parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı mayonez

Sezar Salata Nasıl Yapılır?

  • Mayonez, ançuez, sarımsak, hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi el blender’ı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
  • Endivyenleri yıkayıp süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Ekmekleri fırın ızgarasında kızartın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kekik ve pul biber ekleyin. Kızarmış ekmekleri ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  • Salatayı servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş kiraz domatesleri, rendelenmiş parmesan peyniri ve ekmekleri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Bahar Pilavı Tarifi

 

Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 gr tarçın
  • 5 gr badem
  • 1 taze soğan
  • 5 gr kuru üzüm
  • 1 yaprak bebek pazı
  • 10 gr et bulyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Frenk soğanı
  • Tuz

Bahar Pilavı Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Bir tencerede suyun içine et bulyonu atıp kaynatın. Pirinci yarım saat suda bekletip içine tuz atın.

Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edip 8 dakika kadar kavurun. Tarçın ve tuzu ilave edin. Et suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alın.

Üzerine kuru üzüm, ince doğranmış pazı, badem ve kıyılmış taze soğanı ilave edip iyice karıştırın. Frenk soğanı ile süsleyip servis yapın.

Mantarlı Strogonof Tarifi

 

Mantarlı Strogonof Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana strogonof
  • 400 gr mantar
  • 200 gr soya filizi
  • Yarım demet taze soğan
  • 1.5 çorba kaşığı susam yağı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Strogonof Nasıl Yapılır?

Bu özel yemeği yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Dana strogonofları tenceyere alın. 1.5 çorba kaşığı susamyağı ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Diğer tarafta mantarları dilimleyin. Soğanı 5’er cm uzunluğunda verev doğrayın. Soya filiziyle birlikte tuz, karabiber ilave ederek harmanlayın. Hafif pişen etlere ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak tekrar 25 dakika daha pişirin. Son iki dakika kala 1 çorba kaşığı susam ilave ederek pişirme işlemini tamamlayın. Yemeği servis tabağına aktarıp biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Omurice Tarifi

 

Omurice Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 2 yemek kaşığı püresi
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 adet soğan
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Omlet için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı ketçap (isteğe göre)

Omurice Nasıl Yapılır?

  • Tarifte kullanacağınız soğan, sarımsak, havuç, biber gibi tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Doğradığınız sebzeleri sertlik sıralamasına göre yağda soteleyin.
  • Ardından limon suyu, tuz ve domates püresini ekleyerek 1-2 dakika sebzelerin yumuşamasını bekleyin.
  • Ardından pirinç, susam yağı ve soya sosunu ekleyerek sotelemeye devam edin.
  • Başka bir kapta omlet için, yumurta ve tuzu çırpın.
  • Yapışmaz bir tavada omleti kurutmadan, kenarlardan ortaya doğru karıştırarak pişirin.
  • Pirinçlerden cızırtı gelmeye başladığında ocaktan alın.
  • Hazırladığınız omleti servis tabağına alın. Pirinçleri kaseye doldurun ve omletin üzerine ters çevirin.
  • Omletin kenarlarından alarak pirincin üzerini tamamen kapatın.
  • Omuriceyi, ince kıyılmış taze soğan, acı sos ve mayonez ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Omurice Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Omleti hazırlarken ortasının nemli kalması oldukça önemli.
  • Tarifte önceden haşlanmış pirinç kullanın.
  • Sunum için pirinçleri kaseyle ters çevirerek servis tabağına ekleyin. Ardından üzerini omletle kapatabilirsiniz.
  • Omuriceyi, ev yapımı mayonez ve acı biberli sos ile birlikte servis edebilirsiniz.

Cevizli Sucuk Tarifi

 

Cevizli Sucuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 kg ceviz içi
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker

Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak cevizleri bir gece önceden suda bekletin.
  • Bir sonraki gün yorgan ipi ve kalın iğne ile cevizleri ipe dizin.
  • Su ve pekmezi bir tencereye alarak orta ateşte pişirin.
  • Kaynamasına yakın pekmezli su karışımından 1 su bardağı alarak kenara ayırın.
  • Ayırdığınız pekmezli su karışımını bir kaseye alın. Pekmezli suyun üzerine yavaş yavaş un ve nişasta ekleyin.
  • Spatula yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Ocakta kaynatan pekmezli suya ise toz şeker ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  • Nişastalı pekmezli karışımı, ocaktaki karışıma azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın.
  • Kaynamaya başlayan ve koyulaşan pekmezin altını kapatın.
  • Yorgan ipine dizmiş olduğunuz cevizleri, tenceredeki karışıma batırın ve çıkarın.
  • Cevizli sucukların kuruması için uygun bir yere asın.
  • 2 gün bu şekilde beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Cevizli Sucuk Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Cevizleri mutlaka suda bekletin. Bu sayede ipi daha kolay geçirebilirsiniz.
  • Nişasta ve unu farklı bir kasede ılıtmak oldukça önemlidir. Direkt tencereye eklerseniz kıvamı bozulur.
  • Topaklanma oluşmaması için, sürekli karıştırın.
  • Cevizli sucukları streç filme sararak muhafaza edebilirsiniz.
  • Özellikle sıcak havalarda buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.