21 Ekim 2020 Çarşamba

Esnaf Usülü Mercimek Çorbası Süzme Tarifi

 

Esnaf Usülü Mercimek Çorbası Süzme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet orta patates
  • 1 adet havuç
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar sıcak su

Esnaf Usülü Mercimek Çorbası Süzme Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı yağı tencereye alıp küp küp doğranmış kuru soğanı biraz yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra küp küp doğradığımız patatesi ve rendelediğimiz bir adet havucu ekleyip kavuruyoruz
  3. Kavurduktan sonra mercimekleri ekleyip biraz karıştırıp sıcak suyumuzu tuzumuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  4. Mercimekleri ve patatesi pişince ocaktan alıp blender dan geçiriyoruz süzme olduğu için salça eklenmiyor. Suyu az gelirse dilerseniz kıvamı kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun

Karamelli Magnolya Tarifi

 

Karamelli Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yulaflı bisküvi

Karamel için:

  • Yarım su bardağı şeker
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket krema (Tercihen süt de olabilir)

Muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Karamelli Magnolya Tarifi Yapılışı

  1. Karamel için şeker ve su bir tavaya alınır rengi dönene kadar har ateşte eritilir.
  2. Rengini alınca tereyağı ve krema katılır, kıvam alınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  3. Muhallebisi için süt, nişasta, yumurta sarıları ve şeker tencereye konur kaynayıncaya kadar karıştırılır.
  4. Kaynayınca ocaktan alınır içine tereyağı, vanilya ve krema konur.
  5. Soğuması için bir kaba aktarılır üzeri muhallebiye değecek şekilde( kabul tutmaması için) streçlenip buzdolabında soğumaya bırakılır.
  6. Bisküvi robotta iyice ufaltılır.
  7. Malzemeler soğuyunca magnolya kaplarına önce muhallebi ara kata bisküvi tekrar muhallebi ve ince bir tabaka karamel olacak şekilde aktarılır.Not: bu miktarlarla kuplarda dolu dolu 4 tane çıkar. Ben bu defalık daha çok çıkarmak istediğimden kuplarımı tam doldurmadım).

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

 

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tereyağ

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Mercimeği orta boy bir tencerede suyu bol olacak şekilde haşlıyoruz.
  2. Mercimekler haşlanırken başka bir kapta 2 kaşık unu 1, 5 su bardağı suyla çırpıyoruz.
  3. Haşlanmaya yakınken mercimeğin içine çırpmış olduğumuz unlu karışımı da süzgeç yardımıyla içine döküp karıştırarak biraz daha pişiriyoruz.
  4. Diğer yandan soğanı küçük küçük doğrayıp bir tava yardımıyla tereyağ eşliğinde karamelize olacak şekilde kavuruyoruz yani rengi iyice dönene kadar lezzeti onda zaten.
  5. Sonrasında salça ve baharatları da ekleyip hazır olan çorbanın içerisine döküyoruz. Şimdiden afiyet olsun

Milföy Pizza Tarifi

 

Milföy Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Bir miktar tuz
  • İstenilen miktarda rendelenmiş veya dilimli kaşar peyniri
  • 3-4 adet kırmızı ve yeşil biber
  • 8-9 adet ince doğranmış mantar
  • Sosis, salam veya sucuk

Milföy Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Hamurlar kesik yerden ikiye bölünür.
  2. Yan yana kare hamurlar fırın tepsisine yerleştirilir.
  3. Üzerine domates, salça, zeytinyağı, tuz ve kekikten oluşan karışım sürülür. Ve kaşar serpilir.
  4. Daha sonra istenilen sırayla biber, mantar gibi malzemeler yerleştirilir.
  5. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakikada pişirilir.

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 2 buçuk su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı salça ve baharatlar

Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları küp küp doğrayıp tencereye koyun içine sıvı yağını ekleyin.
  2. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Sonra ince ince kıyılmış biberleri de ekleyin onların da yumuşamasını bekleyin.
  4. Daha sonra rendelenmiş domatesleri de tencereye koyun kıvam alana kadar bekleyin.
  5. Domates biraz suyunu çeksin.
  6. Daha sonra içine salçanızı ve istediğiniz baharatları koyun karıştırın
  7. En son bulguları içine koyun biraz karıştırın ve suyunu ekleyin ocağın altını kısıp pişmeye bırakın.

Fırında Tavuk Şiş Tarifi

 

Fırında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 maden suyu
  • Tuz, karabiber, yeditürlü baharat
  • Çöp şiş (7 adet )

Fırında Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuklarımızı büyük küpler halinde doğruyoruz.
  2. Daha sonra sos malzemelerimizi karıştırıp doğramış olduğumuz tavukları marine ediceğimiz sosla birleştiriyoruz.
  3. Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Dinlenen tavuklarımızı çöp şişlere diziyoruz.
  5. Fırın tepsisine alıyoruz kalan sosumuzu üzerine gezdirip önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında pişiriyoruz afiyet olsun 😋.

Pazılı Patatesli Börek Tarifi

 

Pazılı Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pazı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet haşlanmış patates
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket milföy hamuru

Pazılı Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Pazının sapları temizlenir, pazı yaprakları yıkanır ve suyu süzülür.
  2. Kuru soğan küçük küçük küp küp doğranır, yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafifçe kavrulur.
  3. İnce ince doğranmış pazı yaprakları ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur.
  4. Damak tadınıza göre tuzunu ve karabiber eklenir, ocaktan alınır, ılınmaya bırakılır.
  5. Ilındıktan sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri ve patates eklenir karıştırılır iç malzemesi hazırdır.
  6. Milföy hamuru 15dakika önceden dondurucudan çıkarılır.
  7. Orta çizgisinden ikiye kesilir,, bir parçasına iç malzemesinden bir kaşık koyarak iki yanlarından kapatılır, çatalla kıyısına bastırılır,yapışması sağlanır.
  8. Bütün milföy hamuru aynı şekilde hazırlanır,kâğıt serili tepsiye yerleştirilir.
  9. Önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar kontrollü pişirilir veya her zaman ki gibi siz kendi fırınınızın ayarına göre pişirme yapabilirsiniz.
  10. Piştikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi

 

Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 8 – 10 dal maydanoz
  • 2 adet salatalık
  • Yarım kırmızı soğan
  • İri kıyılmış ceviz
  • Kapari
  • Yeşil zeytin

Nar Ekşili Kaşık Salata Sosu İçin:

  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu
  • Sumak
  • Tuz
  • Kekik

Nar Ekşili Cevizli Kaşık Salata (Her Yemeğe Uyan Lezzet) Tarifi Yapılışı

Salatalık ve domatesleri orta boy kullandım; eğer salatalık büyükse 1 adet, domates büyükse 2 adet yeterli olacaktır.

Soğanın baskın olmaması adına orta büyüklükteki soğanın yarısını kullandım.

Kapari ve yeşil zeytin tamamen isteğinize bağlı; ben salatalara çok yakıştırdığım için kullanmak istedim 👌🏼

İftar sofralarınızda ana yemek yanına çok yakışacak, ismiyle müsemma kaşık kaşık yiyebileceğiniz taptaze kaşık salatası tarifi yapılışı aşamalarıyla sizleri bekliyor ☺️

Kaşık salatası tarifi, nasıl yapılır?

  1. Tüm malzemeleri yıkayın.
  2. Salatalığın kabuklarını soyun.
  3. Kapari, yeşil zeytin ve ceviz hariç tüm malzemeleri görseldeki gibi minik minik doğrayın.
  4. Cevizleri elinizle kapaca parçalayabilir ya da bıçakla kısa süre kıyabilirsiniz.
  5. Yeşil zeytin ve kapariyi de en son üzerine serpiştirin ve hazır 🤩

Ispanaklı Yufka Börek (Harika Sosu İle) Tarifi

 

Ispanaklı Yufka Börek (Harika Sosu İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo ıspanak
  • 5 adet yufka
  • 1adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber

Sosu için;

  • 1 kase dolusu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta

Ispanaklı Yufka Börek (Harika Sosu İle) Tarifi Yapılışı

  1. Bu börek favoriniz olacak. Benden söylemesi. Hem lezzetli hem pratik. Pişerken o çıkan kokuyu duysanız hak verirsiniz. Neşe hadi tarife geçelim.
  2. Önce ıspanakları yıkayalım. Doğrayalım. İçine minik minik doğradığımız soğanları çiğden ilave edelim.
  3. Tuzunu baharatları ilave edip elimizle yoğuralım. Bir yandan sosumuzu hazırlayalım yoğurdun içine sıvı yağ ve yumurtaları ekleyelim çırpalım.
  4. Yufkamızın 1 tanesini serelim. Sostan sürelim her yerine. Ortadan ikiye keselim yufkayı. İç malzemeden koyalım.
  5. Rulo yapalım. Tepsimize yuvarlayarak dizelim.
  6. Hepsini bu şekil yapalım. Kalan sosu üzerine sürelim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede alt üst pişene denk pişirelim.

Aşırı Lezzetli Çok Pratik Köfteli Yüksük Çorbası Tarifi

 

Aşırı Lezzetli Çok Pratik Köfteli Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 8 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı mantı
  • 1 çay kaşığı tuz

Köfte için;

  • 250 gr kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı galeta unu

Aşırı Lezzetli Çok Pratik Köfteli Yüksük Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemelerinin tümü karıştırılır yoğurulur.
  2. Misket şeklinde küçük köfteler yapılır.
  3. Salça yağ ile kavrulur üzerine baharatları eklenir.
  4. Sıcak su ilave edilir kaynamaya bırakılır.
  5. Su kaynamaya çıkınca nohut, mantı, köfte ve tuz eklenir pişirilir.

Afiyet olsun 💐.

Güveçte Taze Fasülye Tarifi

 

Güveçte Taze Fasülye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze fasülye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 100 gr kıyma
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber

Güveçte Taze Fasülye Tarifi Yapılışı

  1. Fasülyeleri ayıklayarak istenilen şekilde doğrayalım, ben dilmeyi tercih ettim.Güveci ısıtalım.
  2. Küp doğranmış soğan ve biberi ekleyerek kavuralım.
  3. Kavrulunca kıymayı ekleyelim, tek tek ayrılana kadar kavurmaya devam edelim.
  4. Ardından salçayı da kavurarak fasulyeleri ekleyip karıştıralım.
  5. Son olarak üzerine küpler halinde doğranan domatesi ve tuz biberi alalım.Yine karıştırarak hiç su koymadan kısık ateşte 15 dakika kadar kavuralım. Eğer kendi suyunda pişirirseniz çok lezzetli olur. Bu aşama önemli.
  6. Fasülyeler istenilen kıvama gelince 2 su bardağı kadar sıcak şu ekleyip pişmeye bırakalım.
    Afiyet olsun.

20 Ekim 2020 Salı

Baharatlı Kuru Cacık Tarifi

 

Baharatlı Kuru Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane çengelköy salatalık
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tarhana
  • Bir tutam nane
  • Bir tutam kekik
  • Üzerine zeytinyağı

Baharatlı Kuru Cacık Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıkların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  2. İçerisine yoğurtlar, tarhana ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. Üzerine zeytinyağı döküp servis edelim.

Afiyet olsun :).


Yalancı Magnolia Tarifi

 

Yalancı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Üzeri için:

  • Cici bebe bisküvi
  • Fındık
  • Muz

Muhallebi için:

  • 1 kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz şeker

Yalancı Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebi malzemeleri kremşanti dışında herşey eklenerek karıştırarak pişirilir.
  2. Kaynayınca ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  3. Cici bebe ,fındık rondadan geçirilir ,muz dilimlenir .
  4. Soğuyan muhallebiye kremşanti eklenir ve çırpılır.
  5. Kaselere koyulur .
  6. Üzerine bisküvi karışımı ,muz koyulur ,soğuk servis edilir.