1 Aralık 2020 Salı

Brokoli Çorbası Tarifi

 

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 2 taze patates
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 sıcak su bardağı su ya da tavuk suyu
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle taze soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Zar şeklinde doğrayıp bir kapta soğuk suda bekletin.
  • Brokoliyi yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Dereotunu temizleyip ince ince kıyın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Patatesleri süzüp tencerenin içine ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun.
  • Üzerine brokoli, sıcak su ya da tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Karışımı ocaktan alın. Blender’le püre haline gelinceye kadar ezin. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine dereotu serpiştirin. Taze nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.
  • Brokoli çorbasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Brokoli Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorba için, brokoliyi haşladığınız suyu kullanabilirsiniz.
  • Brokolilerin dağılmaması için kısık ateşte pişirin ve tahta kaşık ile karıştırın.
  • Tavuk suyu yerine et suyu veya tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın lezzetini arttırmak için, ocağın altını kapatmadan önce cheddar peyniri ile tatlandırabilirsiniz.
  • Çorba koyu olursa, azar azar su ilave ederek kıvamlı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Brokoli Çorbası Kaç Kaloridir?

Demir ve kalsiyum bakımından zengin olan çorbanın bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir.

Beef Massaman Curry Tarifi

 

Beef Massaman Curry Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 ml. hindistan cevizi sütü (konserve)
  • 85 gram tuzsuz fıstık
  • 600 gram dana biftek (büyük büyük kesilmiş)
  • 4 yemek kaşığı massaman köri ezmesi
  • 450 gram mumsu patates
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı demirhindi ezmesi
  • 1 çubuk tarçın
  • 4 kaffir misket limonu yaprağı
  • 1 yemek kaşığı balık sosu
  • 1 yemek kaşığı hurma
  • 1 adet kırmızı biber

Beef Massaman Curry Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 200, fanı 180 dereceye ayarlayın.
  • Tuzsuz fıstıkları fırın tepsisine dizerek 5 dakika fırında kızartın.
  • Ardından oda sıcaklığında soğuması için bekleyin. Tamamen soğuduğunda kabaca doğrayın.
  • Büyük kapaklı bir güveç kabına 2 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü dökün ve ısıtın.
  • Üzerine köri hamurunu ekleyerek yaklaşık 1 dakika kızartın.
  • Daha sonra büyük parçalı biftekleri ekleyin ve karıştırın. Bu şekilde mühürlenene kadar pişirin.
  • Patates, soğan, şeker, demirhindi ezmesi, yer fıstığı, balık sosu ve kalan hindistan cevizi sütünü ayrı bir kapta karıştırın.
  • Bu karışımı etlerin üzerine ekleyerek yaklaşık 2 saat kadar pişirin.
  • Pişen eti servis tabaklarına alın. Üzerine ince dilimlenmiş kırmızı biber, kavrulmuş yer fıstığı ve yasemin pirinci ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Karidesli Pad Thai Tarifi

 

Karidesli Pad Thai Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy karides
  • 200 gram rice noodle
  • 20 gram yer fıstığı
  • 50 gram soya filizi
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 2 dal taze soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • 30 ml soya sosu
  • 5 ml balık sosu
  • 1 adet misket limon
  • 1 ufak tamarin

Karidesli Pad Thai Nasıl Yapılır?

  • Rice noodle'ı derin bir kasenin içerisine alın. Üzerine kaynar su dökün ve yumuşaması için bekleyin.
  • Tamarini geniş bir kasede çatal yardımıyla ezin.
  • Tamarinin üzerine balık sosu, soya sosu ve esmer şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Taze soğanın beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Aynı şekilde sarımsakları da kıyın.
  • Büyük bir tavayı ocağa alarak içerisine yağ ekleyin.
  • Yağ kızmaya başladığında sarımsakları ve taze soğanın beyaz kısımlarını ekleyerek 2 dakika soteleyin.
  • Ardından yer fıstığı ekleyerek 1 dakika daha soteleyin.
  • Karidesleri tavaya yerleştirin ve üzerine tuz serpin. Bu şekilde 4 dakika kavurun.
  • 4 dakikanın ardından sıya filizini ekleyerek özdeşleşene kadar karıştırın.
  • Daha sonra önceden hazırladığınız soyalı sos karışımı ilave edin.
  • Tavanın bir köşesinde boşluk bırakın. Bu kısımda yumurtayı kırın ve pişirin.
  • Yumurta piştiğinde tavadaki diğer malzemelerle karıştırın. Hazırladığınız karışımı servis tabaklarına alarak sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Mango Sticky Rice Tarifi

 

Mango Sticky Rice Tarifi İçin Malzemeler

Yapışkan pirinç için:

  • 2/3 fincan hindistan cevizi sütü
  • 1 su bardağı beyaz yapışkan beyaz pirinç
  • 1/2 fincan şeker
  • 2/3 hindistan cevizi sütü
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Tuzlu hindistan cevizi sütü için:

  • 1 çay kaşığı pirinç unu
  • 1/2 fincan hindistan cevizi sütü
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Sunum için:

  • 2 yemek kaşığı maş fasulyesi (kabuklu)
  • 2-3 adet mango

Mango Sticky Rice Nasıl Yapılır?

  • Yapışkan pirinç için; Pirinci bir kaseye koyun ve bol su ile yıkayın.
  • Nişastasını akıtmak için pirinçleri güzelce çalkalayın ve tekrar sudan geçirin.
  • Pirinci en az 4 saat su içerisinde bekletin. Ardından suyunu süzün tencereye ekleyin.
  • 25-30 dakika kendi buharında pişirin.
  • Farklı bir tencerede şeker, tuz ve hindistan cevizi sütünü karıştırın. Şeker tamamen eriyene kadar pişirin.
  • Pirinç piştiğinde, hazırladığınız hindistan cevizli karışımı pirinçlerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımın üzerini folyo ile örttükten sonra 20 dakika bekletin.
  • 20 dakika sonunda spatula yardımıyla alttan üste doğru gelecek şekilde karıştırın. Tekrar üzerini örtün.
  • Tuzlu hindistan cevizi sosu için; Pirinç unu ve suyu bir kapta karıştırın.
  • Karışımın üzerine hindistan cevizi sütü ve tuz ekleyerek ocakta orta ateşte pişirin.
  • Karışım koyulaşmaya başladığında altını kapatarak soğumaya bırakın.
  • Maş fasulyesi için; Fasulyeleri iki kez soğuk sudan geçirin ve küçük tencereye koyun.
  • Fasulyelerin üzerine 2 bardak su ekleyerek orta ateşte kaynatın.
  • Fasulyeler kaynamaya başladığında ocaktan alın ve kapağını kapatarak 10 dakika daha bekleyin.
  • Fasulyelerin suyunu süzdükten sonra soğuk su ile yıkayın.
  • Bir tavayı hafifçe yağlayın ve fasulyeleri bu tavaya alın.
  • Fasulyeleri gevrekleşip açık altın rengine dönene kadar kavurun. Ardından tabağa alarak soğumaya bırakın.
  • Sunum için; Mangoları küçük dilimler halinde doğrayın ve tabağa alın.
  • Mangonun yanına yapışkan pirinç ekleyin ve üzerine hindistan cevizi sosu gezdirin.
  • Son olarak gevrekleşen maş fasulyelerini de üzerine ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Ciğer Şiş Tarifi

 

Ev Yapımı Ciğer Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana ciğer
  • 1 adet domates
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 1 adet biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Ev Yapımı Ciğer Şiş Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ciğerleri kuşbaşı şeklinde doğrayın ve sudan geçirin.
  • Ciğerlerin kanını akıttıktan sonra süzülmesi için kenarda bekletin.
  • Bir kabın içerisine alarak ciğerleri baharatlarla harmanlayın.
  • Domates ve biberi ciğerlerin büyüklüğünde doğrayın.
  • Çöp şişe ciğer, sebze ve kuyruk yağını dizin.
  • Fırın ızgarasına hazırladığınız ciğer şişleri dizin.
  • Şişlerin üzerine minik parçalı olacak şekilde tereyağı ekleyin.
  • Fırının içerisine içi suyla doldurulmuş fırın tepsisi bırakın.
  • 180 dereceli fırında ciğer şişleri yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişme esnasında ara sıra ciğerlerin yönünü çevirin.
  • Hazırladığınız ciğer şişleri, ev yapımı lavaş ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Ciğer Şiş Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Zamandan tasarruf etmek için, ciğerleri doğranmış şekilde satın alabilirsiniz.
  • Ciğerlerin suyunu iyice süzün. 
  • Daha önce dediğimiz gibi ciğerleri çöp şiş yerine demir şişlerde de pişirebilirsiniz.
  • Ciğere hangi baharat konur diye merak edenler için tariftekilerin yanı sıra kimyon, nane ve kırmızı toz biber de ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Ciğer Şiş Kaç Kalori?

  • 100 gramlık ciğer şiş, ortalama 190 kaloridir. Ciğer şiş tarifinin bir porsiyonu ise, yaklaşık 285 kalori değerindedir.

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Pate Choux için; 

  • 125 gram un 
  • 100 ml su 
  • 100 ml un 
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz silme olacak 
  • 80 gram tereyağı
  • 4 yumurta

Creme Patisserie için; 

  • 500 ml süt 
  • 1 yumurta sarısı 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 3 yemek kaşığı nişasta 
  • 3 yemek kaşığı şeker 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • Vanilya özütü (1 tatlı kaşığı) yoksa 1 paket vanilin                                                           

Ganaj için; 

  • 70 gram bitter çikolata 
  • 100 gram krema (yarım paket ) 
  • 2 yemek kaşığı süt (biraz daha sıvı olması için normalde ganaj da bulunmaz) 

Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Pate choux yapılışı; Tereyağı ve su biraz kaynatılır içine tuz ve şeker atılır ocaktan alınır.
  • İçine un eklenir ve bir spatula ya da tahta kaşık hangisi ile daha rahat edersiniz ( bence spatula) un güzelce yedirilir ve pürüzsüz bir hamur kıvamı elde edilir sonra ocağa tekrar alınır.
  • Biraz da ocak üzerinde sürekli karıştırarak (üzerine bastırılarak) tavanın dibi hafif bir bağ olana kadar pişirilir .
  • Pate choux soğumak için kenara bırakılır. İyice soğuması önemli, yumurta kokmaması için!! Soğuyan pate choux içine yumurtalar 'tek tek' kırılarak çırpıcı ile çırpılır.
  • Sıkma torbasına alınır ve ceviz büyüklüğünde bezeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. (Tek sıkımda tepsiye koymak önemli) 
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirilir . 
  • PİŞERKEN FIRININ KAPAĞI AÇILMAMALI !! Pişince fırının kapağı yarım açılır ve fırının sıcağı gidince hamurlarımız hazır.
  • Creme patisserie yapılışı; Tereyağı ve vanilya hariç her şey tencereye alınır ve güzelce çırpılır ocağa konur.
  • Kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirilir . Kıvam alınca ocaktan alınır içine tereyağı ve vanilya da eklenir soğumaya bırakılır .
  • Ganaj yapılışı; Krema ve süt  bir tencerede kaynatılır ocaktan alınıp içine bitter çikolata eklenir ve güzelce karıştırılır.
  • Birleştirme için; Pate choux hamurlarının altından delinerek  sıkma torbası ile creme patisserie içine doldurulur.
  • Tüm pate chouxlar dolunca en güzel an büyük buluşma. Ganaj üzerine güzelce gezdirilir veee.. Afiyet olsun 🧡

Domatesli Galette Tarifi

 

Domatesli Galette Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı normal beyaz  un 
  • 1/2 su bardağı mısır unu 
  • 55 gr margarin oda sıcaklığında (2-3 yemek kaşığı kadar )
  • 3-4 yemek kaşığı soğuk Su 
  • 1 çay kaşığı tuz 

İçi için;

  • 1 su bardağı Kaşar peyniri rendesi 2 orta boy domates 
  • 1’er tane Yeşil-Sarı-kırmızı kapya  biber 🧚🏻‍♀️Sucuk, sosis gibi ürünlerden dilerseniz koyabilirsiniz 🧚🏻‍♀️
  • Domates sosu
  • Ketçap
  • Su ile açılmış domates salçası, acı sos vb ürünü tabana alt yapı olarak süreceğiz.

Dışı için;

  • Susam 
  • 1 Yumurta 
  • Kekik  

Domatesli Galette Nasıl Yapılır?

  • Su hariç tüm malzemeyi  kapta bir araya getirelim yavaş yavaş su eklemesi yaparak ele yapışmayacak bir kıvamda hamur yoğuralım ne sert nede cıvık bir hamur olsun.
  • İçine koyacağımız malzemeleri orta incelikte halka halka doğrayalım. Kaşar peynirini rendeleyerek veya  dilim olarak koyabilirsiniz.
  • İç malzeme ve hamur hazır olunca hamuru orta kalınlıkta yuvarlak şekilde açalım yanlardan katlama payı bırakarak (2-3 parmak kadar) tabana sosu sürelim.
  • Üstüne kaşar peyniri, sonra domateslerini ekleyim aralara biberleri ve sucuğu dizelim.
  • Yanlardaki bıraktığımız hamurları galettanın üstüne doğru kıvıralım.
  • Yumurtanın sarısını ve beyazını  bir kaseye kıralım ve çırpalım. Kenarlara sürelim, üstüne susamları ve kekiği atalım.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirelim AFİYET OLSUN 😋 -

Garganelli Tarifi

 

Garganelli Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr semolina unu
  • 100 gr tipo 0
  • 200 ml ılık su

Garganelli Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak semolina unu ve tipo 0 unu karıştırıyoruz.
  • Karışan unlarımızın için hafif ılık sıcak olan suyumuzu yavaşça döküyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  • Eğer evinizde stand mikseri varsa en düşük ayarında karıştırmaya başlıyoruz. 
  •  Homojen bir şekil olana kadar elimizde veya mikserde karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Çok yumuşak bir hamur olursa açmanız zorlaşır ve yapışma olanağı yüksek olacaktır.
  • Çok sert bir hamur yaparsanız da kuruma olasılığı yüksek olan bir hamurla zorlanırsınız. Parmağımızı dokunduğunuzda hafif izi çıkan bir hamur olması gerekmektedir.
  • Yoğurduktan sonra bir parça hamurumuzdan alıp hamur açma makinemizden geçiriyoruz. En düşük ayarı 2 olacak şekilde hamuru açmaya başlıyoruz. 
  • Açılan hamur 2.5 parmak genişliğinde olacak şekilde yatay kesiyoruz. Sonrasında ise dikey olacak şekilde keserek kare elde ediyoruz.
  • Tığ gibi ince uzun olan bir aletle ilk önce kestiğimiz hamurdan alıp çapraz koyarak ucunu tutturup kıvırıyoruz ve kurumaya bırakıyoruz.
  • Taze makarnamız kuruduktan sonra pişirmeye hazır şekle geliyor. AFİYET OLSUN...🍝

Brownie Cookie Tarifi

 

Brownie Cookie Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı erimiş tereyağı (2-3 yemek kaşığı katı tereyağı gibi oluyor)
  • 200 g bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı esmer ya da beyaz şeker
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı beyaz un(200 ml’lik bardak)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu

Brownie Cookie Nasıl Yapılır?

  • Çikolata ve tereyağını ayrı ayrı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın.
  • Derin kasede yumurta ve şekeri çırpıp soğumuş çikolata ve yağı ilave edin.
  • Karıştırıp kuru malzemeleri sırayla ilave edip karıştırın ve cıvık yapılı bir hamur elde edin.
  • Hamuru buzdolabının normal bölümünde 30 dakika kadar bekletip hamurun katılaşmasını sağlayın.
  • Katılaşan hamurdan dondurma kaşığı ya da çorba kaşığı ile parçalar alıp fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve dışı kıtır içi yumuşak brownie kurabiyeleriniz hazır olsun🤤

Sıvı Yağlı Tahinli Kurabiye Tarifi

 

Sıvı Yağlı Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ 
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 1,5 - 2 su bardağı un

Sıvı Yağlı Tahinli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabında sıvı yağ ve tahini karıştırın ardından; pudra şekeri, susam, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • En son unu azar azar ilave edin, hamur toparlandığında un eklemeyi bırakın.
  • Şekillendirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizin. 180 derecelik fırında 15-20 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.

Çikolata Parçacıklı Dev Kurabiye Tarifi

 

Çikolata Parçacıklı Dev Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 4 yemek kaşığı bal (isteyenler toz şeker kullanabilir) keyfim ve kahyası bu tarifte balı pişirmek istedi
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un (200 ml bardak)
  • Isıya dayanıklı parça çikolata/damla çikolata
  • Kabartma tozu ve vanilya

Çikolata Parçacıklı Dev Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Erimiş tereyağı, bal ve yumurta çırpılır.
  • Un ve kabartma tozu, vanilya ilave edilip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Çikolata parçacıkları ilave edilip biraz daha yoğurulur.
  • Hazırlanan hamur fırın kağıdı serilen tepside önceden ısıtılmış 190 derece fırında 11 dakika pişer. Afiyet Bal Olsun🤤🤤
  • Püf Noktaları: Pişirme süresi fırından fırına değişebilir, üzeri güzelce kızardığında yakmadan fırından almalısınız.
  • Hamurunuz ele yapışmayan orta yumusaklıkta olmalı
  • Un alternatifleri; yulaf unu, beyaz un

Kat Kat Tat Tarifi

 

Kat Kat Tat Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet milföy
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı krem çikolata
  • 1 adet yumurta akı

Kat Kat Tat Nasıl Yapılır?

  • Milföyler ortadan ikiye kesilir.
  • Krem çikolata sürülür ve hamur katlanır.
  • Yumurta akına bulanıp şekere batırılır.
  • Tepsiye dizilir üzerine bıçakla çizik atılır.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

30 Kasım 2020 Pazartesi

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi

 

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet açılmış tavuk pirzola
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 kahve fincanı kadar ayçiçek yağı

Fırında Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklarımızı karıştırma kabımıza alalım.
  2. Ardından yağımızı tuzumuzu pul biber ,kekik ve toz biberimizi de ekleyip güzelce harmanlayalım.
  3. Daha sonra borcamımızın içine dizip 180°c lik fırınımızda 35-40 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun😊.