1 Aralık 2020 Salı

Tencerede Sufle (10 Dakikada) Tarifi

 

Tencerede Sufle (10 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 8 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Her kase için 2 parça çikolata (ben sütlü kullandım)

Tencerede Sufle (10 Dakikada) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir tencereye sufle kaplarımızın boyunu geçmeyecek şekilde su ile dolduralım ve kaynamaya bırakalım.
  2. Sonra yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Sıvıyağ, süt, un, vanilya, kakao ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım.
  4. Sufle kaplarına (ısıya dayanıklı kaplar) hamuru paylaştıralım.
  5. Her kasenin ortasına 2 parça çikolata koyalım.
  6. Kaynayan suyun içine kaselerimizi yerleştirelim. Kapağını hiç açmadan 10 dk kadar pişirelim.

Tencerede suflelerimiz hazır 🤗☘️👍.

Afiyet olsun 😋.

Brokoli Çorbası Tarifi

 

Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet brokoli
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • Bir tutam dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • Yarın paket krema
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kaşık un
  • 1 litre su
  • Tuz, karabiber, pul biber

Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Önce soğanları az sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Sonra havuç ve patatesi atıp birazda bunlarla kavuruyoruz.
  3. Unu ve tereyağını ekleyip biraz karıştırıp, sütü ekliyoruz.
  4. Hafif kaynamaya başlayınca brokolileri ekleyip, 1 litre suyu ekliyoruz.
  5. Çorbanın çok sulu olmamasına dikkat edelim.
  6. Brokoliler yumuşayana kadar haşladıktan sonra rondodan geçiriyoruz.
  7. Son olarak yarın paket krema ekleyebilirsiniz.
  8. 2-3 dk kaynadıktan sonra çorbanız hazır. Çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun❤️.

Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi

 

Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 adet karışık kurutmalık
  • 2 deste asma yaprağı

İç malzemesi:

  • 1 su bardağının yarısından fazla bulgur
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet soğan
  • 1 baş sarımsak varsa taze de olabilir
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • İsteğe göre tuz
  • İsteğe göre sumak veya nar ekşisi

Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Kurutmalıklar kaynamış suda iki üç dk haşlanır altı kapandıktan ve sıcak suda bekletilir.
  2. İki deste asma yaprağı tuzu gitmesi için sıcak suda iki üç saat bekletilir.
  3. Bulgur ve pirinç bir tencerede beş dk pişirilir altı kapanır ve süzülür.
  4. Soğan sarımsak doğranır zeytinyağında kavrulur.
  5. Soğan ve sarımsak üzerine salça ve baharatlar alınır iyice kavrulur.
  6. Süzülmüş olan pirinç üzerine soğan sarımsak baharatlar eklenir.
  7. İsteğe göre nar ekşisini de ekleyip harç karıştırılır.
  8. Dolmalar patlıcan biber kabak en üste yaprak dizilir dolma taşı konur.
  9. Üzerine gelecek kadar suyu çekilir.
  10. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısık 50 dk pişirilir.

Servise hazır afiyet olsun 💁😊.

Kıymalı Siron Tarifi

 

Kıymalı Siron Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır siron

İç harcı için;

  • 1 orta boy soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Kıymalı Siron Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hazır paket halinde aldığımız sironlarımızı sıcak su ile ıslatıp suyunu süzüp yumuşaması için 15 dk kadar bekletiyoruz.
  2. Diğer tarafta sıvı yağımızda küp küp doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz.
  3. Kıyma, salça ve baharatlarımızı da ekleyip yeteri kadar kavurup altını kapatıyoruz.
  4. Sironlarımızın üzerine kıymalı harcımızı gezdirdikten sonra en üst kısma biraz sulandırdığımız yoğurdumuzu döküyoruz. (isterseniz yoğurda sarımsak ekleyebilirsiniz)
  5. Tercihe göre üzerine yağda biraz nane ve pul biber yakıp gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Şip Şak Pasta (Fırınsız) Tarifi

 

Şip Şak Pasta (Fırınsız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (500g)
  • Yarım çay bardağı şeker (40-50g)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar bisküvi (2 paket)

Şip Şak Pasta (Fırınsız) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sütü, unu, kakao ve şekeri karıştırıyoruz ve sonra karıştırarak kaynatıyoruz.
  2. Kaynattıktan sonra ilk muhallebiyi az az küçük kaba döküyoruz.
  3. Onun üstüne bisküvileri diziyoruz.
  4. Bisküvi ile muhallebi bitene kadar tekrarlıyoruz. En son bisküvi kalana kadar.
  5. Buzdolabında 1-2 saat soğumasını bekliyorsunuz.
  6. Hindistan cevizi serpip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun😘.

Negrolu Magnolia Tarifi

 

Negrolu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker (miktarı damak zevkinize göre artırabilirsiniz )
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu krema (200 ml)

Ara malzemeler:

  • 1/2 (yarım) kg çilek
  • 2 paket negro bisküvi

Negrolu Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı ekleyip iyice çırpın.
  2. Ocağın altını yakın, sürekli karıştırarak muhallebinizi pişirin.
  3. Muhallebiniz göz göz kabarmaya başlayınca ocağın altını kapatın.
    Vanilya ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakın. ( ara ara karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın. ).
  4. Muhallebiniz soğuduktan sonra kremasını da ekleyip çırpın.
  5. Negroların iç dolgularını çıkarıp robotta toz haline getirin.
  6. Çileklerinizi yıkayıp kurulayın. İstediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
  7. Kuplara sırasıyla toz haline getirdiğiniz negroyu kaşık yardımıyla dökün.
  8. Dilimlediğiniz çilekleri kupların yanlarına gelecek şekilde dizin.
  9. Muhallebinizden bir miktar dökün.
  10. Tekrar toz negro ilave edin.
  11. Son olarak muhallebinizden dökün.
  12. Üzerine biraz negro ve çilekle süsleyin.
  13. Buzdolabında soğumaya bırakın.
    📌 bu ölçüden 9 adet küçük kavanoz magnolia çıktı.

Pırasalı Börek Tarifi

 

Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 tane yufka

İç malzemeleri:

  • 1 kg pırasa
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı

Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak pırasa yıkanır ve ince ince doğranır suda yarım saat bekletilir.
  2. Süzgeçten geçirilir ve sıvı yağ konulmuş bir tencerede pırasa kavrulur yumuşayınca tereyağı, salçası ve baharatları da eklenip soğumaya bırakılır.
  3. İlk yufka serilir üzerine sostan sürülür .
  4. 2. Yufkada üzerine serilir ve yine sostan sürülür.
  5. Sigara böreği gibi kesilir ve iç malzemesi serilir ve sarılır.
  6. Bu işlem yufka bitene kadar devam ettirilir.
  7. Ben bu böreği genelde sarıp buzluğa atıyorum ve çıkarttığım zaman da hızlıca suya batırıp çıkarıyor ve üzerine yumurta sarısı sürüp istediğim gibi süslüyorum.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 180′ de üzeri kızarana kadar pişirilir.

Gerçekten deneyecekler pişman olmaz 😋 şimdiden afiyet olsun ☺️👍.

Not:iç malzemeleri isteğe göre ayarlanabilir baharat az seviyorsanız azaltabilirsiniz

Kendi Malzemelerinden Soslu Elmalı Kek Tarifi

 

Kendi Malzemelerinden Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet elma
  • Fındık (dövülmüş)

Kendi Malzemelerinden Soslu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yoğurt, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı bir kaba alıp şeker eriyene kadar çırpalım.
  2. Sos için olan bu karışımdan 1 su bardağı kadarını alıp buzdolabına koyalım.
  3. Kalan karışıma önce yumurtaları ekleyip çırpalım daha sonra un ve kabartma tozunu da ilave edip çarpmaya devam edelim.
  4. Kabuklarını soyduğumuz elmaları ince ince dilimledikten sonra pişirme kalıbının içini -25cm-yağlayalım. (ben margarin ile yağlıyorum).
  5. Tüm karışımı döktükten sonra elmaları üzerine güzelce yerleştirip fındık kırıklarını da serpelim. (bir çimdik de şeker atılabilir).
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirelim.
  7. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sosu üzerine dökelim. Afiyet olsun 🤍.

Kahvaltılık Biber Tarifi

 

Kahvaltılık Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo maraş biber
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 baş sarımsak

Kahvaltılık Biber Tarifi Yapılışı

  1. Biberleri istediğiniz şekilde doğruyorsunuz ben 2-3 parçaya böldüm.
  2. Geniş bir tencereye yağı ,sirkeyi, sarımsak ve tuzu kaynayıncaya kadar tutuyoruz.
  3. Kaynayınca üzerine sarımsak ve biberleri ekliyoruz .
  4. Biberlerin rengi dönünceye kadar karıştırıyoruz.
  5. Rengi dönünce ocaktan alıp kavanozlara eşit bir şekilde dağıtıyoruz .
  6. Ağzını sıkı bir şekilde kapatıp ters çeviriyoruz .
  7. Bir gün geçtikten sonra yemeye başlayabilirsiniz şimdiden afiyet olsun 🤤

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık kakao
  • 1/5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. 3 tane yumurta ve 1 su bardağı şekeri güzelce çırpalım köpürtene kadar.
  2. 1 su bardağı sütü ekleyelim.
  3. 1 su bardağı sıvı yağı ekleyelim daha sonra 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyelim.
  4. 1/5 su bardağı unuda ekleyelim .
  5. Daha sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım.
  6. Daha sonra yağladığımız dikdörtgen borcamı yağlayalım kekimizi koyalım.
  7. 180 derecede pişmesi içi fırına bırakalım.
  8. Sosu için; 1 tencereye, 2 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı şekeride ekleyelim .
  9. Daha sonra 2 kaşık kakao koyalım ve kaynayana kadar pişirelim.
  10. Pişmiş kekin üzerine sosu gezdirelim.
  11. İsteğe göre hindistan cevizi serpelim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

 

Kereviz Salatası Tarifi

 

Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzerini süslemek için;

  • Zeytinyağı
  • Nane

Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kerevizin kabuklarını soyup güzelce yıkıyoruz.
  2. Ardından rendeleyip uygun bir kaseye koyuyoruz.
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz bir tavaya alıp kerevizi yaklaşık 5-10 dakika soteliyoruz.
  4. Diğer yanda uygun bir çırpma kabına yoğurdu koyup içine sarımsak rendeliyoruz.
  5. Tuzunu da ayarlayıp iyice çırpıyoruz.
  6. Soteleyip bir süre soğumaya bıraktığımız kerevizi sarımsaklı yoğurt ile karıştırıyoruz.
  7. Üzerini zeytinyağı ve nane ile süsleyip soğuk olarak servis yapıyoruz, afiyet olsun🍀🎈.

Mantar Çorbası Tarifi

 

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 100 gr tereyağ
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 kaşık un
  • 3 bardak su
  • Bir tutam maydanoz
  • 1/2 (yarım) tuz
  • 1/2 (yarım) karabiber
  • 100 ml krema

Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yağımızı eritiyor içine soğan ve sarımsaklarımızı atıp bir güzel kavuruyoruz.
  2. Unumuzu ekliyoruz.
  3. İçine mantarlarımızı ekleyip karıştırarak az kavuruyoruz.
  4. Üzerine suyumuzu ekliyor, baharatlarımızı atıyoruz.
  5. Az kısık ateşte pişiriyoruz.Yaklaşık 10 dakika kadar.
  6. Sonra ocaktan alıp blendeden geçiriyoruz.
  7. Tekrar yaklaşık 2 dakika kaynatıyoruz.
  8. Şimdi arzuya göre kremamızı içine karıştırıp altını kapatıyoruz.
  9. Maydanozlarımızı arzuya göre  tencereye karıştırıyor yada arzularsanız servis tabağının üzerine serpiyoruz.

Afiyet olsun.

Rulo Snitzel Tarifi

 

Rulo Snitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2-3 sosis
  • 2-3 dilim salam
  • Bir miktar Kaşar
  • 2-3 yumurta
  • Galeta unu

Rulo Snitzel Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklar ince ince fileto yapılır.
  2. Ayrı bir kapta sosis, salam ve kaşar rendelenip karıştırılır.
  3. Karışım sarma şeklinde fileto ile sarılır.
  4. Rulo önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır.

Not: Tavuklar içine ne kadar ürün alacaksa keyfinize göre salam, sosis ve kaşar miktarı o kadar azaltılıp artırılabilir içine eklenecek ürünlerin miktarı tahmini yazılmıştır.