Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 tane yufka
İç malzemeleri:
- 1 kg pırasa
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak pırasa yıkanır ve ince ince doğranır suda yarım saat bekletilir.
- Süzgeçten geçirilir ve sıvı yağ konulmuş bir tencerede pırasa kavrulur yumuşayınca tereyağı, salçası ve baharatları da eklenip soğumaya bırakılır.
- İlk yufka serilir üzerine sostan sürülür .
- 2. Yufkada üzerine serilir ve yine sostan sürülür.
- Sigara böreği gibi kesilir ve iç malzemesi serilir ve sarılır.
- Bu işlem yufka bitene kadar devam ettirilir.
- Ben bu böreği genelde sarıp buzluğa atıyorum ve çıkarttığım zaman da hızlıca suya batırıp çıkarıyor ve üzerine yumurta sarısı sürüp istediğim gibi süslüyorum.
- Önceden ısıtılmış fırında 180′ de üzeri kızarana kadar pişirilir.
Gerçekten deneyecekler pişman olmaz 😋 şimdiden afiyet olsun ☺️👍.
Not:iç malzemeleri isteğe göre ayarlanabilir baharat az seviyorsanız azaltabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder