1 Aralık 2020 Salı

Pırasalı Börek Tarifi

 

Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 tane yufka

İç malzemeleri:

  • 1 kg pırasa
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı

Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak pırasa yıkanır ve ince ince doğranır suda yarım saat bekletilir.
  2. Süzgeçten geçirilir ve sıvı yağ konulmuş bir tencerede pırasa kavrulur yumuşayınca tereyağı, salçası ve baharatları da eklenip soğumaya bırakılır.
  3. İlk yufka serilir üzerine sostan sürülür .
  4. 2. Yufkada üzerine serilir ve yine sostan sürülür.
  5. Sigara böreği gibi kesilir ve iç malzemesi serilir ve sarılır.
  6. Bu işlem yufka bitene kadar devam ettirilir.
  7. Ben bu böreği genelde sarıp buzluğa atıyorum ve çıkarttığım zaman da hızlıca suya batırıp çıkarıyor ve üzerine yumurta sarısı sürüp istediğim gibi süslüyorum.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 180′ de üzeri kızarana kadar pişirilir.

Gerçekten deneyecekler pişman olmaz 😋 şimdiden afiyet olsun ☺️👍.

Not:iç malzemeleri isteğe göre ayarlanabilir baharat az seviyorsanız azaltabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder