1 Aralık 2020 Salı

Negrolu Magnolia Tarifi

 

Negrolu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker (miktarı damak zevkinize göre artırabilirsiniz )
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kutu krema (200 ml)

Ara malzemeler:

  • 1/2 (yarım) kg çilek
  • 2 paket negro bisküvi

Negrolu Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı ekleyip iyice çırpın.
  2. Ocağın altını yakın, sürekli karıştırarak muhallebinizi pişirin.
  3. Muhallebiniz göz göz kabarmaya başlayınca ocağın altını kapatın.
    Vanilya ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakın. ( ara ara karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın. ).
  4. Muhallebiniz soğuduktan sonra kremasını da ekleyip çırpın.
  5. Negroların iç dolgularını çıkarıp robotta toz haline getirin.
  6. Çileklerinizi yıkayıp kurulayın. İstediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
  7. Kuplara sırasıyla toz haline getirdiğiniz negroyu kaşık yardımıyla dökün.
  8. Dilimlediğiniz çilekleri kupların yanlarına gelecek şekilde dizin.
  9. Muhallebinizden bir miktar dökün.
  10. Tekrar toz negro ilave edin.
  11. Son olarak muhallebinizden dökün.
  12. Üzerine biraz negro ve çilekle süsleyin.
  13. Buzdolabında soğumaya bırakın.
    📌 bu ölçüden 9 adet küçük kavanoz magnolia çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder