Negrolu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker (miktarı damak zevkinize göre artırabilirsiniz )
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kutu krema (200 ml)
Ara malzemeler:
- 1/2 (yarım) kg çilek
- 2 paket negro bisküvi
Negrolu Magnolia Tarifi Yapılışı
- Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı ekleyip iyice çırpın.
- Ocağın altını yakın, sürekli karıştırarak muhallebinizi pişirin.
- Muhallebiniz göz göz kabarmaya başlayınca ocağın altını kapatın.
Vanilya ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakın. ( ara ara karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın. ). - Muhallebiniz soğuduktan sonra kremasını da ekleyip çırpın.
- Negroların iç dolgularını çıkarıp robotta toz haline getirin.
- Çileklerinizi yıkayıp kurulayın. İstediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
- Kuplara sırasıyla toz haline getirdiğiniz negroyu kaşık yardımıyla dökün.
- Dilimlediğiniz çilekleri kupların yanlarına gelecek şekilde dizin.
- Muhallebinizden bir miktar dökün.
- Tekrar toz negro ilave edin.
- Son olarak muhallebinizden dökün.
- Üzerine biraz negro ve çilekle süsleyin.
- Buzdolabında soğumaya bırakın.
📌 bu ölçüden 9 adet küçük kavanoz magnolia çıktı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder