1 Aralık 2020 Salı

Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi

 

Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 adet karışık kurutmalık
  • 2 deste asma yaprağı

İç malzemesi:

  • 1 su bardağının yarısından fazla bulgur
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet soğan
  • 1 baş sarımsak varsa taze de olabilir
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • İsteğe göre tuz
  • İsteğe göre sumak veya nar ekşisi

Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Kurutmalıklar kaynamış suda iki üç dk haşlanır altı kapandıktan ve sıcak suda bekletilir.
  2. İki deste asma yaprağı tuzu gitmesi için sıcak suda iki üç saat bekletilir.
  3. Bulgur ve pirinç bir tencerede beş dk pişirilir altı kapanır ve süzülür.
  4. Soğan sarımsak doğranır zeytinyağında kavrulur.
  5. Soğan ve sarımsak üzerine salça ve baharatlar alınır iyice kavrulur.
  6. Süzülmüş olan pirinç üzerine soğan sarımsak baharatlar eklenir.
  7. İsteğe göre nar ekşisini de ekleyip harç karıştırılır.
  8. Dolmalar patlıcan biber kabak en üste yaprak dizilir dolma taşı konur.
  9. Üzerine gelecek kadar suyu çekilir.
  10. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısık 50 dk pişirilir.

Servise hazır afiyet olsun 💁😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder