Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 50 adet karışık kurutmalık
- 2 deste asma yaprağı
İç malzemesi:
- 1 su bardağının yarısından fazla bulgur
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet soğan
- 1 baş sarımsak varsa taze de olabilir
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- İsteğe göre tuz
- İsteğe göre sumak veya nar ekşisi
Zeytinyağlı Karışık Dolma Tarifi Yapılışı
- Kurutmalıklar kaynamış suda iki üç dk haşlanır altı kapandıktan ve sıcak suda bekletilir.
- İki deste asma yaprağı tuzu gitmesi için sıcak suda iki üç saat bekletilir.
- Bulgur ve pirinç bir tencerede beş dk pişirilir altı kapanır ve süzülür.
- Soğan sarımsak doğranır zeytinyağında kavrulur.
- Soğan ve sarımsak üzerine salça ve baharatlar alınır iyice kavrulur.
- Süzülmüş olan pirinç üzerine soğan sarımsak baharatlar eklenir.
- İsteğe göre nar ekşisini de ekleyip harç karıştırılır.
- Dolmalar patlıcan biber kabak en üste yaprak dizilir dolma taşı konur.
- Üzerine gelecek kadar suyu çekilir.
- Kaynamaya başladıktan sonra altı kısık 50 dk pişirilir.
Servise hazır afiyet olsun 💁😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder