3 Aralık 2020 Perşembe

Fıstıklı Ve Kuş Üzümlü İç Pilav Tarifi

 

Fıstıklı Ve Kuş Üzümlü İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 su bardağı su

Fıstıklı Ve Kuş Üzümlü İç Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci yarım saat suda beklettim, süzdüm.
  2. Önce pilav tenceresini iyice ısıttıktan sonra, tencereye zeytinyağını aldım.
  3. Sonra yağ da ısınınca yemeklik doğranmış soğanları tencereye aldım.
  4. Soğanların rengi dönünce üzerine pirinçi alıp kavurdum.
  5. Pirinçler kavrulunca içine fıstıkları, tuz ve baharatları ekledim.
  6. Tereyağı ekleyerek kavurmaya devam ettim.
  7. En son üzerine kuş üzümünü ve suyu ilave ettim.
  8. Suyu kaynanana kadar orta ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirdim.
  9. Pilav piştikten sonra altını kapatınca, örtüyle tencereyi sarıp en az on beş dakika dinlendirdim.

Afiyet olsun🤗.

Sütlü Sebze Çorbası Tarifi

 

Sütlü Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 çiçek brokoli
  • 5-6 çiçek karnabahar
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • Sıcak su(haşlamak için)

Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tuz

Sütlü Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sebzeleri irili ufaklı bir tencereye doğrayıp üzerini geçene kadar sıcak su ekleyip haşlayalım.
  2. Ayrı bir tencere 2 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine ununu ekleyelim.
  3. Unun kokusu hafif çıkınca üzerine sütünü ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  4. Beşamel sos olana kadar karıştıralım. Tuzunu ve karabiberini ekleyip altını kısalım.
  5. Haşladığımız tüm sebzeleri kevgirle beşamel sosun üzerine alalım.
  6. Suyunun yarısını da çorbamıza alıp blendırdan geçirelim.
  7. Kıvamı yoğunsa sebze suyundan ekleme yapılabilir.
  8. 5 dk daha kaynatıp altını kapatalım.

Sıcak sıcak servis edelim. 😍.

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası (10 Dakikada) Tarifi

 

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası (10 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım mor lahana
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası (10 Dakikada) Tarifi Yapılışı

Bu salata tarifim turşu tadında harika bir lezzet oluyor. Diri diri mor lahana salatasını sevmeyen kişiler bile severek tüketeceklerdir.
Sanki turşusu kurulmuş lahana salatası gibi oluyor. 10 dakikada turşu tadında salatamız hazır.
Dürüm kebap, et, köfte ve diğer yemeklerin yanında güzel bir salata tarifi.
Deneyecek olanlara afiyet olsun inşallah.

  1. Önce mor lahanayı ince şekilde kıyalım ve uygun bir kaba alalım.
  2. Tuz ve sirke ile ova ova lahananın diriliğini kaybedelim.
  3. (püf noktası tuz ve sirke ile ovmak) Yumuşayan lahanaya kıyılmış yeşillikleri, limon suyunu, nar ekşisini ve zeytin yağını ilave edelim.
  4. Salatamızı güzel bir şekilde karıştıralım ve servis tabağına alalım.
  5. 10 dakikada salatamız servise hazır. :)

Tas Kebabı Tarifi

 

Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuş başı et
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 tane havuç(küp doğranmış)
  • 3 tane patates(küp küp doğranmış)
  • 1  tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 bir buçuk litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tane kabukları soyulmuş domates

Tas Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Önce tencerenizi ocakta ısıtın zeytinyağını dökün ve zeytin yağınızda ısıtın etleri içine atınca cızz diye ses çıkması için etleri yağın içine atın ve mühürleyin birkaç kere karıştırıp üzerini kapatıp tencerenin 10 dakika kısık ateşte pişirin erlerinizi.
  2. Yani etler kendi suyunu salıp çekene kadar.
  3. Sonra etlerin üzerine tereyağ ve soğan sarımsak ekleyip tekrar kavurun ve kavurduktan sonra kalan sebzeleri ve salçayı ekleyip salçayı sebzelerle kavurun bir dakika.
  4. Kavurduktan sonra sebzelerin üzerine gelecek kadar kaynat suyu döküp orta ateşte tencerenin kapalı azıcık açık pişirin.
  5. Ara ara kontrol edin suyunu çok çekmişse bir su bardağı su ekleyin.
  6. Yemeğiniz pişince tuzunu ilave edin ve yemeğinizi dinlendirip afiyetle yiyin.

Brokoli Sebze Salatası Tarifi

 

Brokoli Sebze Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ brokoli
  • 2 tane havuç
  • 2-3 adet salatalık turşusu
  • 1 su brd haşlanmış mısır
  • 3 – 4 tane karnabahar

Brokoli Sebze Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Brokolileri çiçeklerine ayırın, güzelce yıkayın ve kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın. Aynı şekilde karnabahar ve havuçları da haşlıyoruz. (10 dk).
  2. Süzün ve soğuk sudan geçirdikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
  3. Biberleri közleyin, kabuklarını soyun ve dilimleyip mısırlarla birlikte derin kaseye alın. Salatalık turşusunu doğrayıp onu da kaseye ekleyelim.
  4. Yağ, ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayın ve servis edin.

Mis Gibi Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi

 

Mis Gibi Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet kereviz
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yaprakların göbek kısmı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Sebzeli çeşni (isteğe bağlı)

Mis Gibi Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı


  1. Kerevizlerin kabuklarını soyup, doğrayalım. Patates, havuç ve soğanlarımızı da doğrayıp kenara ayıralım.
  2. Uygun bir tencereye bir miktar zeytinyağı koyup soğanlarımızı kavuralım.
  3. Kavrulan soğanlarımıza havuç ve patatesi de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Kereviz ve yaprak kısımlarını da ekleyip, kavuralım. Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  5. Portakal suyunu ve normal su döküp su miktarını ayarlayın. (fazla sulu olmamasına dikkat edin. ).
  6. Tuz ve sebzeli çeşniden döktükten sonra kaynamaya bırakın.

** yemeğimizi fazla karıştırmamaya özen gösterin. **salça kullanmadan sadece zeytinyağlı da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 🥰.

Ispanak Salatası Tarifi

 

Ispanak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 0.5 bağ ıspanak (ben aldığım bağın içerisindeki taze yaprakları salata için ayırıyorum)
  • 2 yumurta (haşlanacak)
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz
  • Sirke
  • Zeytin yağı

Ispanak Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklar istenilen boy doğranır.
  2. Yumurta haşlanıp doğranır.
  3. Soğan piyazlık doğranır.Hepsi karıştırılır.
  4. Ayrı bi kapta tuz zeytinyağı sirke iyice çırpılır.
  5. Tüm malzemeler güzelce harmanlanır.

Afiyet olsun.

Ispanak Köftesi Tarifi

 

Ispanak Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç dereotu
  • 3 dal yeşil soğan yada 1 kelle soğan
  • 4 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 küçük kase peynir her tür peynir olur
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 fincan zeytinyağ
  • Tuz (tuzu siz ayarlayın)

Ispanak Köftesi Tarifi Yapılışı

  1. Tüm sebzeleri ve ıspanağı güzelce yıkayalım.
  2. Süzgeçe alalım iyice suyu süzülsün .
  3. İncecik doğrayalım ,tüm malzemeyi içine katıp güzelce yoğuralım .
  4. Cıvık olursa biraz daha galeta unu katalım.
  5. Yumurtadan az küçük parçalar koparıp şekil verelim.
  6. Yağlanmış tepsiye dizip 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  7. Tepsiden alırken bir spatula yardımıyla alalım yapışabilir tepsiye yağlı kâğıt sererekte yapabilirsiniz.

Afiyetle💐.


Enfes Baymadan Yenen Triliçe Tarifi

 

Enfes Baymadan Yenen Triliçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yağlamak için;

  • Tereyağı

Karamel sosu için;

  • 5 yemek kaşığı dolu şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 1 paket krema

Üzerinde beyaz jöle için;

  • Hazır krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Enfes Baymadan Yenen Triliçe Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları sarıların beyazlarını ayrı kaplara koyun, beyazını şekerle beraber 8-10 dk mikserle çırpın.
  2. Sonra sarıları ekleyin ikisini beraber mikserle çırpın baya köpürsün ve ve sonra sıvı yağ, su, un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyin.
  3. Normal el çırpıcısıyla karıştırın, mikser daha kullanmadım sönmemesi için.
  4. Tereyağı ile yağlanmış borcam dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 160- 170 arası derecede hiç açmadan üzeri pembeleşinceye kadar pişsin ve sonra soğumaya bırakın ve şerbetini malzemelerini tencereye alın ve duman çıkana kadar pişirin.
  6. Fazla kaynamasın ve sonra karamel sosu için şekeri tencereye güzelce yayın ve altını açın erimeye başlayınca altını kısın karıştırın.Tamamen erisin .
  7. Sonra tereyağı ondan sonrada krema hızlıca ekleyin ve karıştırın.
  8. Eğer topak olursa altı kısık olarak katıştırmayın o topaklar eriyecektir. Eriyince karıştırmaya devam edin ☺😊.
  9. Kıvamını ayarlayın zaten soğuyunca biraz katılaşacaktır.
  10. Kekimiz soğuduysa kürdanla delin ve şerbeti güzelce yedirin. Vaktiniz varsa dolapta biraz dinlensin, sonra karamel karıştırmadan üzerine dökün kekin.
  11. Sonra krem şantiyle süsleyin ve dolapta dinlensin 😍 

Coco Kurabiye Tarifi

 

Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı hindistancevizi
  • 2 yumurta akı
  • 1 vanilin
  • 1 su bardağına yakın şeker

Coco Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta aklarını şekerle güzelce çırpın.
  2. Vanilin ve hindistancevizi de ekleyip kaşıkla karıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak bir şekilde yerleştirin.
  3. Ben yaydım, siz top top koyabilirsiniz. Daha da yuvarlak gözükür. Ama biz böyle sevdik.
  4. 160 derecede 20 dakika pişirin.

Pişman olmayacaksınız. Çocuklar bayılacak.

Sütlü Kuru İncir Muhallebisi Tarifi

 

Sütlü Kuru İncir Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10-12 adet incir
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Sütlü Kuru İncir Muhallebisi Tarifi Yapılışı

  1. Kuru incirlerimizi 10 dakika sıcak suda bekletelim. Sonra rondodan geçirelim.
  2. Bu arada tencereye sütümüzü, nişastamızı ve şekerimizi alıp kaynayana kadar karıştıralım.
  3. Kaynayınca inciri de ekleyip iyice açılması için blendırdan geçirelim.
  4. Vanilyasını ve tereyağını ekleyip 3-4 dakika karıştırdıktan sonra altını kapatalım.
  5. Kaselere koyup üzerini süsleyelim afiyet olsun.

Çikolata Soslu Magnolia Tarifi

 

Çikolata Soslu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • Çikolata sos hazır paket

Evde çikolata sos yapmak isterseniz;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1, 5- 2 yemek kaşığı un
  • 2 paket burçak bisküvi
  • Bir su bardağı fındık
  • 2 muz

Çikolata Soslu Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Burçak bisküvi ve fındığı robottan geçiriyoruz.
  2. Malzemeleri sos tenceresine koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  3. Sıcak sıcak kuplara döküyoruz .
  4. En alta çikolata sos, üstüne muz ve bisküvi.

Churchill Tarifi

 

Churchill Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 şişe soda
  • 1.5 limon
  • Her bardak içim yarım çay kaşığı tuz

Churchill Tarifi Yapılışı

  1. Limonların suyu sıkalım.
  2. Bardaklara yarım çay kaşığı tuzu bırakalım.
  3. Limon sularını pay edelim.
  4. Sodayı bardaklara bölelim. Afiyet olsun 😋.