Sebze Kroket Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 adet pırasa (beyaz kısmı)
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Sosis (isteğe göre)
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- Tuz
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
- Mısır unu
- 1 adet yumurta
Sebze Kroket Nasıl Yapılır?
- Patates, havuç ve kabağı rendeleyerek bir kabın içerisine alın.
- Pırasanın beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Sebzelerin üzerine çok az su koyun ve haşlayın.
- Sebzeler haşlanırken kaşar peyniri de rendeleyin.
- Sebzeler haşlandıktan sonra suyunu süzün.
- Sosis ekleyecekseniz, sosisi de rendeleyin.
- Tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın. Üzerini streç film ile örtün, yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Yumurtayı bir kaseye kırın ve çırpın. Dinlenen karışıma yoğurarak şekil verin.
- Sebzeli karışımı uzun ince veya yuvarlak bir şekilde toplara ayırın.
- Sebzeli topları önce yumurtaya, ardından mısır ununa batırarak tabağa alın.
- Sıvıyağı kızdırdıktan sonra, hazırladığınız topları arkalı önlü kızartın.
- Sebzeli kroketleri yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sebze Kroket Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Sebzeleriniz orta boyutlardaysa, un miktarını azaltabilirsiniz.
- Harç ilk önce yumuşak bir kıvamdadır. Mısır ununa batırdıktan sonra kıvamı yerine gelir.
- Eğer kroketleriniz arttıysa, yumurta ve mısır unu karışımına bulayarak buzdolabı poşetine koyun. Hava almayacak şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
- Sebze kroketleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin.
1 Adet Sebze Kroket Kaç Kalori?
- Orta boyutlarda bir adet sebze kroket, yaklaşık 50 kaloridir.