4 Aralık 2020 Cuma

Cennet Çorbası Tarifi

 

Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1-2 diş sarımsak rendesi
  • Karabiber, tuz
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı tavuk suyu (tavuk suyu yoksa 1 bardak suya 1 bulyon eriterek kullanabilirsiniz)

Üzeri için:

  • Çok az sıvı yağ
  • Pulbiber, toz kırmızı biber

Cennet Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ alıp kızdıralım üzerine mısır ununu ekleyip 2 dk kavuralım.
  2. Kabuklarını soyup yıkadığımız küp küp doğranmış patates ve iri doğranmış soğanı ekleyip 2 dk daha kavuralım.
  3. Daha sonra karabiber tuz ve sarımsak rendesini ekleyip karıştıralım ve hem suyunu hem tavuk suyunu üzerine ilave edip karıştırdıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
  4. Çorbamızı blendırdan geçirelim servis esnasında sıvı yağında baharatlarını kızdırıp çorbanın üzerine gezdirebiliriz.Afiyet olsun

Güveçte Etli Soğan Yahnisi (Muhteşem Papaz Yahnisi) Tarifi

 

Güveçte Etli Soğan Yahnisi (Muhteşem Papaz Yahnisi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yağsız dana kuşbaşı
  • Yarım kilo arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

Süslemek için ;

  • Yeşil biber

Güveçte Etli Soğan Yahnisi (Muhteşem Papaz Yahnisi) Tarifi Yapılışı

  1. Eti tencereye alıp birkaç dakika kavuruyoruz.
  2. Üzerine 1 su bardağı su ilave ederek yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu tamamen çektikten sonra hala sertse biraz daha su ekleyerek pişirebilirsiniz. Eğer yumuşamışsa yağ ve salça ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz.
  3. Soğan ve yarım su bardağı su ekleyerek birkaç dakika pişmeye bırakıyoruz.
  4. Küçük güveç kaplara yerleştirerek üzerine isteğe göre yeşil biber yerleştiriyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika üzeri hafif kızarana kadar fırınlıyoruz.Sıcak servis ediyoruz. 🥘Şık sunumlu, pratik ve çok lezzetli bir ana yemek.İsteğe göre fırınlamadan da tüketebilirsiniz ancak güveç kaplarda pişirmek ayrıca lezzet veriyor tavsiye ederim. 💕💕Ben eti düdüklü tencerede 10 dakikada pişirdim ancak normal tencerede de kontrollü pişirebilirsiniz. 👍.Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Muhallebisi Olay Yapımı Kolay Magnolia Tarifi

 

Muhallebisi Olay Yapımı Kolay Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
  • 1 paket (200 ml) krema
  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 3 adet muz

Muhallebisi Olay Yapımı Kolay Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Muhallebi için yazdığım tüm malzemeleri orta ateşte pişirelim. Çok katı kıvamlı olmayacak, akışkan bir kıvam için nişasta ve unu fazla kaçırmayın.
  2. Muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Muhallebi ılınınca 1 paket kremayı ilave edip iyice karıştıralım. Çok soğumasın.
  3. Burçak bisküvileri robottan geçirelim.
  4. Muzları dilimleyelim.
  5. Servis yapacağınız kaselerin yanlarına muz dilimlerini dizip, kasenin en altına önce muhallebi daha sonra bisküvi, üzerine tekrar muhallebi dökelim.
  6. Üzerine ben bisküvi döktüm, muz üzerinde karardığı için koymadım. Dilerseniz farklı şekilde de süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Domates Soslu Pide Tarifi

 

Domates Soslu Pide Tarifi İçin Malzemeler

Domates sosu

  • 500 gr yazlık domates
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Pide hamuru
  • Un
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 su bardağı su
  • Yarım paket kurumaya
  • İsteğe bağlı
  • Hazır köfte
  • Tavuk eti

Domates Soslu Pide Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak domates sosumuzu hazırlıyoruz.1 yemek kaşığı tereyağını koyuyoruz yağ eridikten sonra domates sosunu döküyoruz.
  2. Bir yemek kaşığı salça ekliyoruz tuz ve karabiberini ekledikten sonra 10-15 dakika kaynadıktan sonra sosumuzu hazırlıyoruz.
  3. Pidemizin hamuru için pidemizin hamuru için bir su bardağı ılık su üç yemek kaşığı zeytin yağı tuz un ve yarım paket kuru maya ilave ettikten sonra yoğuruyoruz.
  4. Yoğurduğumuz hamuru yarım saat dinlendiriyoruz 9 tane bezeye ayırıyoruz.
  5. Bezeleri tek tek açıp sırasıyla kızartıyoruz velilerimize tek tek açıp sırasıyla kızartıyoruz her kızarttığınız pideye tereyağ sürüyoruz pidelerimiz bittikten sonra sunuma geçiyoruz.
  6. Hazırladığımız pideleri kare kare kesiyoruz tabağamızı alıyoruz.
  7. Onun üstüne domates sosumuzdan bir miktar koyuyoruz üstüne köfte kullandım istenirse tavuk eti de veya kuzu eti dana eti de kullanılabilir.Ve en üstüne maydanoz ile süslüyoruz.

Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi

 

Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

İç harcı için

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşemal sos için,

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

İç üzeri için

  • 1 adet kabuğu soyulup küp küp doğranmış domates

Üzeri için

  • Kaşar peyniri

Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları küp küp doğruyoruz ve kızartıyoruz. Süzgece alıyoruz yağını bıraksın.
  2. Ardından tavukları küp küp doğrayıp yağsız tavaya alıyoruz suyunu bırakıp çekene kadar bekliyoruz ardından zeytinyağını ekliyoruz ve soğanları biberi ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Salçayı ekliyoruz baharatları ekliyoruz kavuruyoruz.
  4. En son patlıcanları da içine ekleyip altını kapatıyoruz.
  5. Beşemal sos için tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  6. Sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Tuzu ekleyip kapatıyoruz.
  7. Yufkaları 4 e bölüyoruz. Bir tanesini kasenin içine seriyoruz. Yanları dışta kalıyor. Yanlarından bir parça koparıp içine ortasına kat koyuyoruz.
  8. Daha sonra iç harcımızdan içine koyup üzerine küp küp doğranmış domates ten bir kaşık koyuyoruz.
  9. Yanlarından kapatıyoruz. Kaseyi ters çevirip çıkartıyoruz ve borcama diziyoruz.
  10. Tüm yufkaları aynı işlemi yaptıktan sonra üzerilerine 1 er kaşık beşemal sos ekliyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  12. Çıkartıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekliyoruz. Tekrar fırına sürüyoruz. Kaşarlar kızarana kadar bekletiyoruz.Afiyet olsun😊.

Mantar Eşliğinde Tavuk Pirzola Tarifi

 

Mantar Eşliğinde Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk için

  • 4 adet tavuk pirzola
  • 4 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet sarımsak

Mantar için

  • 10 – 15 adet orta ya da büyük boy mantar
  • 3 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet sarımsak
  • 5- 10 yaprak maydanoz

Mantar Eşliğinde Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı

  1. Saplarını tamamen çıkarmayıp köke yakın noktadan kestiğimiz ve bıçak yardımıyla kabuklarını aldığımız mantarları yaklaşık yarım saat sirkeli suda bekletelim.
  2. Bıçakla iyice açık üzerine kesikler attığımız tavuk pirzolaları tüm tavuk için yazan malzeme kısmındaki baharatları ekleyerek elimizle harmanlayıp 15 20 dakika dinlendirelim ( tavuk için sarımsakları rendelemeyin ince ince keserek ekleyin ).
  3. Tavuğun dinlenme işlemi bittikten sonra geniş bir tencereye ( karnıyarık tenceresi olabilir ) dizip kısık ateşte pişmeye bırakalım ekstra yağ eklemeyelim.
  4. 15 dakika sonra kontrol edip arkasını çevirelim ara ara kontrollerimizi yaparak iki tarafın da pişmesini sağlayalım son aşamaya gelindiğinde yağ yetmeyecek seviyedeyse 1 yemek kaşığı daha zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
  5. Tavukların pişmesine yakın mümkünse kapaksız bir kavurma tenceresini harlı bir ateşte iyice ısıtalım
  6. Ardından zeytinyağını ilave edelim üzerine iyice yıkayıp temizleyip süzdüğümüz mantarları, tuzu ve ister ince dilim ister rendelediğimiz sarımsakları, karabiberi ekleyip tencereyi ara ara sallayıp mantarları çevirerek pişirelim. Ateş çok yüksek ve harlı olsun ki mantarlar su salmasın.
  7. Mantarlar piştikten sonra ( mantar aşırı pişirilmemesi ne çok sert ne de yumuşak olmalı) maydanozları ekleyerek ocağın altını kapatalım ( yaklaşık 15 20 dakika pişme süresi yine de tadına bakmanızı tavsiye ederim damak tadı ve tuz kontrolü için).Afiyet olsun.

Waffle Tarifi

 

Waffle Tarifi İçin Malzemeler

Waffle hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ

Süslemek için;

  • Evdeki malzemeleri değerlendirme taraftarıyım, benim kullandıklarım;
  • Muz
  • Çilek(dondurulmuş)
  • Kivi (dondurulmuş)
  • Ananas(dondurulmuş)
  • Bonibon
  • Çikolata parçacıkları
  • Hazır çikolata sosu (üzerine)
  • Nutella

Waffle Tarifi Yapılışı

  1. Waffle yapmak için yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıyoruz.
  2. Yumurtanın akını, vanilyanın yarısıyla mikserde köpürene kadar çırpıyoruz.
  3. Yumurtanın sarısıyla, toz şekeri de ayrı bir kapta çırpıyoruz.
  4. Yumurta akıyla, vanilya karışımının üzerine bu karışımı ve diğer tüm malzemeleri döküp karıştırıyoruz ve hamurumuz hazır.
  5. Bundan sonra, bu hamuru waffle makinesine koyuyoruz ve pişiriyoruz.
  6. Pişen waffle hamurunun üzerine dilediğimiz malzemeleri koyuyoruz ve süslüyoruz.

Muhteşem Lezzette Spiral Patates Tarifi

 

Muhteşem Lezzette Spiral Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet haşlanmış patates
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş peynir (Tercihen parmesan)
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta (çırpılmış olacak)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Muhteşem Lezzette Spiral Patates Tarifi Yapılışı

  1. Haşlanmış patatesler iyice ezilir.
  2. Diğer bütün malzemeler eklenip prüssüz bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  3. Karışım sıkma torbasına konulur.
  4. İyice kızarmış yağa spiral şekli verilerek sıkılır.
  5. Pembeleşene kadar arkalı önlü pişirilir.
  6. Çıtır çıtır farklı bir tat. Şiddetle tavsiye ederim. Deneyeceklere afiyet olsun.
  7. Spiral şekille uğraşamam derseniz ince bir şekilde mücver gibi yağda pişirebilirsiniz.

Dönderme Tarifi

 

Dönderme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yufka
  • 3 yumurta
  • 2-3 dilim kaşar peyniri
  • 2-3 dilim sucuk
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı

Dönderme Tarifi Yapılışı

  1. Yufkayı tezgaha serin.
  2. Tüm malzemeleri her yerine eşit şekilde dağıtın.
  3. Tavaya tereyağının yarısını koyun.
  4. Önlü arkalı kızarana kadar pişirin.
  5. Kalan tereyağını da diğer tarafina sürün.*bir tarafı tamamen kızarınca diğer tarafini çevirin.

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker (3 ‘u tepeleme 1’i silme)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 bardak un

Pankek Tarifi Yapılışı


  1. Un hariç malzemenin hepsini bir kaba koyup çırpıyoruz.
  2. Çırpılan malzemeye yavaş yavaş un ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  3. Akışkan kıvamda olan hamurumuzu önceden ısıttığımız tavaya bir yemek kaşığı döküp önlü arkalı kızartıyoruz. Afiyet olsun.Tavaya yağ dökmüyoruz.

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta (birinin akını üzeri için ayırın)
  • 2 paket vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Aldığı kadar un (3.5 su bardağı kadar)

Üzeri için;

  • Ayırdığımız bir yumurta akı
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında margarin ve diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurun. Hamur ne çok sert ne de yumuşak olmalı ununuza göre un miktarını azaltıp artırabilirsiniz.
  2. Elde ettiğimiz kurabiye hamurumuza ceviz büyüklüğünde şekil verelim.
  3. Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırıp tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.Hindistan cevizi tadına bir kez daha aşık olacaksınız🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩.

Balkabağı Tatlısı Tarifi

 

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 dilim soyulmuş kabak 3 kiloya yakın
  • 2 su bardağı şeker

Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Geceden kabakları doğrayalım.
  2. Bi tencereye koyalım üzerine şekeri ekleyelim tezgahın üzerinde sabaha kadar beklesin sulansın.
  3. Sabah ağzı kapalı bi şekilde orta atese koyalım kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını açalım.
  4. 20 dk öyle pişsin sonra yumuşaklığına göre altını kapatabilirsiniz. Şekerini isteğinize göre biraz fazla koyabilirsin bu ölçüde tam kıvamında oluyor.Not: kabağı pişirirken üzerine su eklemiyoruz.

Kendinden Geçiren Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Kendinden Geçiren Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için gereken malzemeler :

  • 250 gr bisküvi
  • 100 gr tere yağı

Kreması için gereken malzemeler :

  • Yarım kg mascarpone peyniri veya labne peyniri
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kutu krema
  • 1 yaprak jelatın
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu

Limonlu sos için gereken malzemeler :

  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 adet limon suyu
  • 2 yaprak jelatın
  • Yarım şu bardağı şu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Varsa sarı gıda boyası

Kendinden Geçiren Limonlu Cheesecake  Tarifi Yapılışı


  1. Bisküvileri toz haline getirdikten sonra eritilmiş tereyağı ile beraber karıştıralım.
  2. Servis tabağın üstüne altı açık bir kalıp koyalım bu kalıbın kenarlarını yağlıyalım ki koyduğumuz yağlı kağıt kaymasın daha sonra taban harcını kalıbın içine döküp bir bardak yardımı ile bastıralım servis tabağını buzdolabında bekletelim.
  3. İlk önce jelatın yaprağımızı bir soğuk su olan bir kasede 15 dakika yumuşatmak için bekletelim.
  4. Derin bir kaseye mascarpone veya labne peynirimizi alalım.
  5. Toz şekeri ve limon kabuğu rendesini de ilave edip güzelce çırpalım cezveye 1 limon suyunu sıkıp kaynatmadan ısıtalım.
  6. Yumuşayan jelatının fazladan suyunu sıkıp sıcak limon suyuna koyup karıştıralım bunuda kasemize alıp tekrar çırpalım.
  7. Diğer yandan mikserde veya hamur yuğurma makinesinde soğuk kremamızı döküp köyü bir kıvam alana kadar çırpalım.
  8. Bunuda yavaş yavaş diğer malzemelerle bir spatula yardımı ile karıştıralım buzdolabından çıkarttığımız
  9. Cheescake tabanının üstüne kremamızı yayıp düzleştirelip ve buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
  10. Öncelikle jelatın yapraklarını yine soğuk su dolu bir kasede 15 dakika bekletelim ufak bir tencereye limonun rendesini ve suyunu dökelim suyu ve toz şekerinide ilave edip kaynatmadan ısıtalım.
  11. Yumuşamış jelatını sıcak olan limonlu sosa ekleyip karıştıralım limon sosumuzu süzgecden geçirip sarı gıda boyasından 5 damla döküp karıştıralım 2 saat buzdolabında dinlendirdiğimiz cheescake’ i çıkarttım limonlu sosumuzu da döküp tekrar 2 saatliğine buzdolabında dinlendirelim. Muhteşem tadıyla limonlu cheescake’imiz servise hazır deneyenlere afiyet olsun