Patates Yatağında Mantar Sote (Keçi Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler
- 6-8 orta boy haşlanmış patates
- 100-150 gram mantar
- 2 orta boy soğan- doğranmış
- 2 çorba kaşığı krema
- 1 çorba kaşığı un
- 4-5 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım litre süt
- 2 çorba kaşığı yağ
- Tuz ,karabiber
Patates Yatağında Mantar Sote (Keçi Peynirli) Tarifi Yapılışı
- Haşlanmış patatesleri ezip içine süt ve tereyağı ile kısık ateşte karıştıralım tuz ve karabiber ilave edin.
- Soğanı ve mantarları sıvı yağda kavuralım. Pişmeye yakın un ilave edin.
- Yüksek ateşte hızlı karıştırarak unun kavrulmasını sağlayalım.
- Son olarak kremayı karıştıralım.
- Cam tepsiye patates püresini yayalım.
- İnce dilimli peyniri kenarlara dizelim. Ortaya mantar sotemizi yayalım.
- 220 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.