Mantarlı Patatesli Ispanak Graten (Ispanak Yemem Diyen Kalmayacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 2 adet patates
- 1 paket mantar
- 3 çorba kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı süt
- Kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
Mantarlı Patatesli Ispanak Graten (Ispanak Yemem Diyen Kalmayacak) Tarifi Yapılışı
- 👩🍳Mantarlar tereyağında yüksek ısıda sotelenir. (içine bir miktar limon suyu eklenirse kararmaz)
- Piyazlık doğranan soğanlar ve sarımsaklar sıvı yağda kavrulur.
- Orta boyutta ve ince patates dilimleri elde edilir. Patatesler kavrulan soğanlara eklenir.
- Yumuşayana kadar (tam pişmesi beklenmeden) bir süre kavrulur.
- Doğranan ıspanaklar tencereye alınır. Tuz ve baharatlar ilave edilir.
- Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Yemeği hazırladığımız tencereye un koyulur ve karıştırılır. Yavaş yavaş süt ilave edilir. Sotelenen mantarlar da eklenip karıştırılır.
- Tereyağı ile yağlanan pişirme kabına karışım aktarılır.
- Üzeri rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.