7 Aralık 2020 Pazartesi

Bulgurlu Brokoli Salatası Tarifi

 

Bulgurlu Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kaşık bulgur
  • 1 dal brokoli
  • Acı biber
  • Kırmızı küçük soğan
  • Domates
  • Sarımsaklı yoğurt

Bulgurlu Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Brokolilerimizi buharda haşlıyoruz.
  2. Malzemelerimizi doğuyoruz.
  3. 3 kaşık haşlanmış bulgur (ben pilav koydum) da ekleyip üzerine yoğurt koyuyoruz.
  4. İsteyen yanında yer yada ayran tüketebilir.

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 -4 adet orta boy patlıcan
  • 500 gr kıyma (ben yarım yağlı kullandım)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kıymamızı bir kaseye alıp soğan sarımsakları rendeleyelim.
  2. Baharatları da ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  3. Patlıcanları yıkayıp başlarını keselim. En alta patlıcanları keserken dengeleyebileceğimiz bir nesne koyalım ve 4-5 parça halinde keselim.
  4. Patlıcanları derin ve geniş bir kaba alalım ve bir kapak kapatarak tuzlu suda bekletelim.
  5. Daha sonra kıymalı harcımızı aralarına yerleştirerek borcam tepsiye dizelim.
  6. Bir kaseye domates salçası, sıvı yağ ve bir çimdik tuz ekleyip salçayı biraz açalım.
  7. Daha sonra patlıcanların üzerine gezdirelim.
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 -35 dakika kontrol ederek pişirelim.
  9. 📌Burada pişirmeye çok dikkat etmelisiniz fırından fırına farklılık gösterebilir.
  10. 📌 Köfteyi ne kadar çok yoğurursanız o kadar lezzetli olur.

Şahane Islak Kek Tarifi

 

Şahane Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarın su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

Şahane Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
  2. Daha sonrasında sıvı yağ, sütü, kakao, un ve kabartma tozunu katıp karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Elde ettiğimiz kek harcını yağladığımız tepsimize döküyoruz.
  4. 180 derece de 30 dakika pişiriyoruz. Kekimiz pişerken biz sosunu yapmaya başlayalım.
  5. Bir tencere alıp içine süt, şeker, yağ ve kakaomuzu ekleyip karıştırıyoruz .
  6. Çok kaynatmadan pişiriyoruz. Pişen kekimizi 5 dakika bekletip dilimliyoruz.
  7. Hazırladığımız sosumuzu üzerine döküp süslüyoruz. Deneyeceklere afiyet olsuuuun 🥰.

Cheese Kek (Çikolatalı ) Tarifi

 

Cheese Kek (Çikolatalı ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 100 gram eritip ılıtılmış bitkisel margarin
  • 2 çay kaşığı toz tarçın.
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

İç malzemeler :

  • 4 paket labne peyniri (4×200 gram =800 gram ) 1su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında )
  • 1 paket vanilya.
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası

Ayrıca:

  • 150-200gr eritilmiş bitter çikolata
  • Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su

Cheese Kek (Çikolatalı ) Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvileri robotta çekip un haline getirin ve derin bir kabın içine aktarın.
  2. Üzerine toz şekeri ve tarçını serpiştirin ılık yağı ilave edin.
  3. İyice yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın.
  4. Bu arada en az 25-26 cm cm kelepçeli bir kabın içini alüminyum folyoyla iyice kaplayın ( kendim 25-30 cm borcam yuvarlak tepside yapıyorum ).
  5. Böylece cheese kekinizi çok kolay çıkarabilirsiniz. Hazırladığınız bisküvi hamurunu kalıbın içine bastırarak ve kenarlarını 2 cm kadar yükselterek yayın.
  6. Kalıbı buzdolabına koyup en az 30-40 dakika bekletin.
  7. İç malzemelerini hazırlamak için derin bir kabın içine önce oda sıcaklığındaki yumurtaları koyun.
  8. Toz şekeri ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın.
  9. Sonrada vanilya ve labne peynirini ilave edip tüm malzemeler iyice ezilip muhallebi kıvamına gelinceye dek çırpın.
  10. Nişastayı katıp 2-3 dakika daha çırpın. Koyu boza yada muhallebi kıvamında bir karışım elde etmiş olacaksınız. Şimdi buzdolabından kalıbı çıkarın.
  11. Üzerine hazırladığınız muhallebi kıvamındaki kremayı aktarın.
  12. Bu arada fırını 170 derece alt üst konuma getirip 5 dakika önceden ısıtın.
  13. Sıcak fırında 45-50 dakika kadar pişirin.
  14. Fırından alın üzerine hemen bir kapak kapatın ki soğurken çatlamasın.
  15. Bu şekilde buzdolabında en az 3-4 saat kadar soğutun yada buzdolabında bir gece kadar bekletin.
  16. Bu arada sosu için çikolataları küçük parçalara ayırıp çelik bir tencereye koyun.
  17. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte eritin ve ocaktan alın.
  18. En sonunda dolaptan cheese keki çıkarın.
  19. Kekin kenarını bıçakla sıyırarak açıp bir servis tabağına keki yerleştirin.
  20. Sosunu kekin ortasındaki krema çatlayabilir.

Önemsemeyip üzerine sosla kapatın. Afiyet olsun :).

Tel Şehriye Çorbası Tarifi

 

Tel Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şehriye
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tane sarımsak
  • Yarım sürahi su (kaynatılmış)

Tel Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ bırakalım salçamızı ekleyelim kavuralım .
  2. Tel şehriye ekleyelim karıştıralım.
  3. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim sarımsak rendeleyelim .
  4. 1 diş 1 su bardağı kemik suyunu ekleyelim.
  5. Kaynatılmış suyu ekleyelim karıştıralım kaynatalım.
  6. Şehriye pişince altını kapatalım afiyet olsun.

Ağzı Açık Tarifi

 

Ağzı Açık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • Maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz pulbiber karabiber

Ağzı Açık Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu yoğurup mayalandıralım.
  2. İç harcı için gerekli malzemeleri karıştıralım(ben malzemeleri robottan geçirdim)hamuru un ve oklava yardımı ile açalım.
  3. Yuvarlak daireler çıkarıp iç harçtan koyalım.
  4. Kenarlarına şekil verelim elimizle büzgü büzgü yapalım.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.

Marmelatlı Kurabiye Tarifi

 

Marmelatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamında)

Arasına sürmek için:

  • Marmelat

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Marmelatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeler sırasıyla yoğurma kabına alınır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  2. Hamurumuz merdane yardımıyla yarım cm inceliğinde açılır ve eşit şekilde düz ve delikli şekiller elde edilir. Bu işlem hamur bitene dek tekrarlanır.
  3. Fırın tepsilerine dizildikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10- 12 dakika kadar üzerleri pek kızarmayacak şekilde pişirilir. (not: iki tepsi = fırın ayarı- “havalandirma”, bir tepsi= fırın ayarı- “alt-üst”).
  4. İlk sıcağını attıktan sonra düz olan kurabiyelere marmelat sürülüp delikli olan kurabiyelerle kapatılır ve son olarak pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun :).

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 250 gram oda ısısında margarin yada tereyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri

İç malzemeleri

  • 3-4 orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı şeker

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle rendelenmiş elmaları tarçın ve şekeri tavaya alıp suyunu salıp geçene kadar orta ateşte pişirelim. Daha sonra soğuması için kenara alalım.
  2. Hamuru için bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Daha sonra hamuru 5 bezeye ayıralım.
  4. Yaptığımız bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp bıçak yardımıyla 8 parçaya keselim.
  5. Hazırladığımız iç malzemeyi bir tatlı kaşığı kadar koyalım ve sigara böreği gibi saralım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim. Bu işlemi hamur bitene kadar tekrar edelim.
  6. Daha önceden ısıtılmış 175 decelik fırında 20-25dk altı kızarıncaya kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkarıldıktan sonra ılıyınca üzerine pudra şekeri dökelim.Yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi

 

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 500 gram mantar
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet kapya biber
  • 1 tatlı tuz
  • 1 çay pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Beşamel sos;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir çimdik muskat rendesi
  • 1 cimdik karabiber

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları 🐔küp küp doğrayıp teflon tavada ara ara karıştırarak soteleyim.
  2. Tavuklar suyunu çekince 2 yemek kaşığı tereyağ koyup kavurup pişirelim.
  3. Ayrı bir tavaya biraz sıvı yağ koyun, kabuklarını soyulan mantarı 🍄ve küçük küçük doğranan kapya biberleri🌶 ekleyin ve harlı ateşte karıştırarak kavurun.
  4. Suyunu çekene ve rengi biraz kızarana kadar pişirin.
  5. Patatesleri 🥔küp küp doğrayın ve az sıvı yağ da kavurarak kızartın.
  6. Bütün pişen malzemeleri derin bir kasede birleştirerek, baharatlarınıza ekleyip karıştırın.
  7. Beşamel soruda ekleyip karıştırın ve yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltın.
  8. 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  9. Beşamel sos;.
  10. Tencereye sıvı yağı ve unu koyup karıştırarak rengi sararana kadar kavurun.
  11. Sonra sütü ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
  12. Sosumuz boza kıvamında olacaktır.
  13. Sonra tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyip pişen malzemelerin üzerine koyup karıştırın. Afiyet olsun.

Labneli Pancar Salatası Tarifi

 

Labneli Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy pancar
  • 2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • Kıvamına göre yoğurt (sulu olmasın)
  • Tuz
  • Az zeytinyağı
  • Ceviz içi

Labneli Pancar Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Pancarın kabuğunu soyup, düdüklü tencerede 40 dakika haşladım.
  2. Soğuduktan sonra rendeledim, yoğurt, labne peyniri ile bir güzel karıştırdım.
  3. İçine ceviz ekleyip yine dondurma kaşığı ile servis ettim🙈.

Afiyetle 💞.

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kabak
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağından az su
  • Tahin ceviz

Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklarımızı doğrayıp tencereye koyuyoruz üzerine şeker ve suyu ekliyoruz.
  2. 20 dakika kadar pişiriyoruz ara ara kontrol ediniz.
  3. 10 dakika önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında bekletiyoruz.
  4. Sonrasında ceviz ve tahini karıştırıp üzerine gezdiriyoruz.

Afiyet olsun 😇.

Ayva Tatlısı Narlı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Narlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy ayva
  • 1 adet nar
  • Her yarım ayvanın üzeri için (2 şer kaşık şeker)
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4 su bardağı su
  • 1 paket krem şanti

Üzerini süslemek için ;

  • Antep fıstıklı tozu

Ayva Tatlısı Narlı Tarifi Yapılışı

  1. Ayvalarımızın kabuklarını soyup suda bekletelim.
  2. 2 ye kesip kabuklarını tencereye dizelim üzerine ayvaları dizelim .
  3. Her yarım ayvanın üstüne 2 yemek kaşığı şeker bırakalım .
  4. 1 adet narı soyup üzerine dökelim ayvaların 1 adet çubuk tarçın bırakalım.
  5. 4 su bardağı suyu ekleyelim tenceremizdeki ayvaların üstüne 35 -40 dk kapağını kapatıp kısık ateşte kaynatalım .
  6. Ara ara şerbetinin ayvanın üstüne gezdirelim .
  7. Pişen soğuyan ayvaların üstüne krem şantiyi hazırlayıp süsleyelim.

Mantarlı Patatesli Ispanak Graten (Ispanak Yemem Diyen Kalmayacak) Tarifi

 

Mantarlı Patatesli Ispanak Graten (Ispanak Yemem Diyen Kalmayacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 2 adet patates
  • 1 paket mantar
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı süt
  • Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber

Mantarlı Patatesli Ispanak Graten (Ispanak Yemem Diyen Kalmayacak) Tarifi Yapılışı

  1. 👩‍🍳Mantarlar tereyağında yüksek ısıda sotelenir. (içine bir miktar limon suyu eklenirse kararmaz)
  2. Piyazlık doğranan soğanlar ve sarımsaklar sıvı yağda kavrulur.
  3. Orta boyutta ve ince patates dilimleri elde edilir. Patatesler kavrulan soğanlara eklenir.
  4. Yumuşayana kadar (tam pişmesi beklenmeden) bir süre kavrulur.
  5. Doğranan ıspanaklar tencereye alınır. Tuz ve baharatlar ilave edilir.
  6. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Yemeği hazırladığımız tencereye un koyulur ve karıştırılır. Yavaş yavaş süt ilave edilir. Sotelenen mantarlar da eklenip karıştırılır.
  7. Tereyağı ile yağlanan pişirme kabına karışım aktarılır.
  8. Üzeri rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.