9 Aralık 2020 Çarşamba

Ispanaklı Kek Tarifi

 

Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 ıspanak yaprağı (sapları hariç)
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Krem şanti
  • Çikolata sosu

Ispanaklı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Ispanak püresi için ilk olarak ıspanak yapraklarını rondoya alınır, üzerine sıvı yağ eklenir ve püre haline getirilir.
  2. Ayrı bir çırpma kabında yumurtalar ve şeker beyaz köpük köpük olana kadar güzelce çırpılır.
  3. Süt ve püre halindeki ıspanak da ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
  4. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek çırpılır.
  5. Hazırlanan kek harcı kalıba konulur ve 180 derecede kontrollu olarak pişirilir.
  6. Pişen kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.
  7. Tamamen soğuyan keki dilediğimiz boyutta keserek servis edebilirsiniz.

Bal Kabağı Görünümlü Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Bal Kabağı Görünümlü Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (tahminen 4-4, 5 su bardağı)

İç malzemesi

  • 3 adet orta boy elma
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç iri dövülmüş ceviz veya fındık

Bal Kabağı Görünümlü Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç malzemesi hazırlanır. Bunun için kabukları soyulup rendelenmiş elmalar, şeker ve tarçın tavaya alınıp suyu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca iri dövülmüş ceviz veya fındık ekleyip karıştırın.
  2. Hamuru için yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri koyup yoğurun.
  3. Ardından azar, azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  4. Yoğrulan hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle açıp oyuk oluşturun.
  5. İçine bir miktar elmalı iç malzemeden koyup kapatın.
  6. Bal kabağı şekli vermek için yorgan ipiyle hamuru sıkmadan etrafını dolayıp bağlayın. (ben bazılarının üzerine elmanın sap kısımlarından batırdım dilerseniz sizde batırabilirsiniz).
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Isıtılmış 180°c fırında 25 dk pişirin.
  8. Pişen ve soğuyan kurabiyedeki ipleri dikkatlice çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mini Ekler Tarifi

 

Mini Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 75 gram margarin
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 2 orta boy yumurta

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket toz kremşanti

Üzeri için:

  • 1 paket sütlü çikolata
  • Beyaz çikolata
  • Çikolata sosu
  • Karamel sos

Mini Ekler Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kremayı yapmakla başlayalım tüm malzemeler tencereye alınır sürekli karıştırılır koyu bir muhallebi olana kadar pişirilir.
  2. Üzeri hava almasın diye streç çekilir soğumaya bırakılır.
  3. Soğuyan kremaya toz halinde kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır.
  4. Hamuru için tencereye sırasıyla su ve yağ eklenir kaynaması beklenir.
  5. Kaynamaya başladığı an un eklenir ve kısık ateşte hamur toparlanana kadar karıştırılır pişirilir.
  6. Hamur toparlandığında soğumaya bırakılır.
  7. Soğuduktan sonra içerisine teker teker yumurtalar eklenir (en az 30 saniye ) yumurta mikserle çırpılır iyice yedirilsin diye.
  8. Hamur sıkma torbasına doldurulur pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıkılır.
  9. Önceden ısıtılmış 170°alt-üst ayarda fansız fırında 35-40 dk pişirilir.
  10. Pişen ve soğuyan ekler hamurları ortadan ikiye kesilir. Alt taban kısımlarına bol şekilde krema sıkılır. (bu arada benmari usulü çikolata eritilir).
  11. Üst kısımları eritilmiş çikolataya batırılarak kremaların üzerlerine koyulur.
  12. Beyaz çikolata, karamel sos ve çikolata sos ile süslenir. Toz antep fıstığı serpiştirilir.
  13. Not: yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.
  14. Hamur piştikten sonra soğuması beklenir sıcak iken yumurtaları yedirmeye çalışırsanız olmaz.
  15. Ekler fırında pişer iken fırın kapağı açılmamalıdır. Piştikten sonra 5-10 dakika kadar fırın içinde bekletin hemen çıkarırsanız hamurunuz çöker.

Brokoli Mantı Tarifi

 

Brokoli Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet brokoli
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sarımsak
  • Yoğurt
  • Pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Brokoli Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Brokoli çiçeklerine ayrılıp güzelce yıkanır.
  2. Tencerede su kaynatılır.
  3. Su kaynarken 1 çay kaşığı tuz ilave edilir.
  4. Kaynayan suyun içine brokoli çiçekleri eklenir.
  5. Brokoli çiçekleri yumuşayana kadar kaynatılır.
  6. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
  7. Küçük bir tavaya zeytinyağı ve pul biber eklenir.
  8. Yağ biraz kızınca tavanın altı kapatılır.
  9. Tabağa önce brokoli, üstüne sarımsaklı yoğurt ve zeyintinyağlı pul biber eklenerek servise edilir.

Makarna Salatası Tarifi

 

Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket boncuk makarna
  • 1 konserve mısır (220gr)
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 çay bardağı/ 6-7 yk/300gr garnitür
  • 1 çay kaşığı tuz

Makarna Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Yarım paket makarnayı haşlıyoruz. Haşlanınca suyunu süzüp geniş bir kaba alıyoruz.
  2. Mısır, yoğurt, mayonez, garnitür ve tuzu da ekliyoruz.
  3. Hepsini karıştırıyoruz.
  4. İsteğe göre en son üstüne baharat ekilebilir. (ben çok az nane, kekik ve toz kırmızı biber koydum). Afiyet olsun :).

Portakallı Leziz Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Leziz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 bardak portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı
  • Aldığı kadar un

Portakallı Leziz Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeler güzelce karıştırılır.
  2. En son karışıma un eklenir ve yoğurulur.
  3. Kıvamı kurabiye hamuru kıvamında yumuşak ele yapışmayan bir kıvam olmalı.
  4. Daha sonra kurabiyeler istenilen biçimde şekillendirilir. İsteğe bağlı üzerine toz şeker serpilir.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak 20 dakika pişirilir.Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Fırında Tavuk Tarifi

 

Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 but
  • 3 patates
  • 1 domates
  • 1 biber
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik.

Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Butları iki kenarından biraz açıyoruz.
  2. Yoğurt, zeytinyağı ve baharatları karıştırıyoruz tavukları içine koyup yarım saat bekletiyoruz.
  3. Patatesleri soyup büyük olacak şekilde kesiyoruz soğan ve domatesi de aynı şekilde hepsini tepsiye dizip 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Börülce Yemeği Tarifi

 

Börülce Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı haşlanmış börülce
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Bir tutam maydanoz

Börülce Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. 2 adet soğan ve 2 diş sarımsak öncelikle sıvı yağ ile güzelce kavrulur.
  2. Ardından 1 yemek kaşığı salça konur ve kavrulmaya devam eder kavrulduktan sonra 2, 5 su bardağı su konulup hafif kaynamaya yakın haşlanmış börülce tuz ve maydanozda konulup kısık ateşte 15 20 dakika pişirilir ve en son karabiber eklenir afiyet olsun☺️.

Börek Tadında Ispanaklı Cannelloni Tarifi

 

Börek Tadında Ispanaklı Cannelloni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu cannelloni (makarna çeşidi)

Ispanaklı harcı için:

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 kutu labne + nane, karabiber, maydanoz, tuz (kräuterfrischkäse)

Sosu için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kutu krema
  • Tuz, karabiber, muskat

Ayrıca:

  • 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Börek Tadında Ispanaklı Cannelloni Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ıspanakları iyice yıkıyoruz ve küçük küçük doğrayıp bir tencereye alıyoruz.
  2. Yağ eklemeden orta ateşte biraz kavuruyoruz.
  3. Suyunu hafiften salmaya başlayınca labne ve baharatları ilave ediyoruz.
  4. Karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.
  5. Cannelloni makarnalarını (haşlamadan!) bu harç ile kaşıkla dolduruyoruz ve bir fırın tepsisine diziyoruz.
  6. En son sosu için küçük küçük doğradığımız soğanı az zeytinyağında kavuruyoruz.
  7. Domatesi küp küp doğrayıp ilave ediyoruz.
  8. Salçayı da ekleyip az kavurduktan sonra kremayı döküyoruz.
  9. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp bir avuç dolusu kaşar peyniri koyup iyice karıştırıyoruz.
  10. Bu sosu doldurduğumuz cannellonilerin üzerine döküyoruz.
  11. En son yine kalan kaşar peyniriyle üzerini tamamen kaplayıp fesleğen serpiştiriyoruz (isteğe bağlı) ve önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dk pişiriyoruz.
  12. Üzeri güzelce kızardığında fırından çıkarabiliriz.

Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.

Süzme Yoğurtlu Ispanak Ve Havuçlu Salata Tarifi

 

Süzme Yoğurtlu Ispanak Ve Havuçlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1.5 su bardağı yoğurt (Süzme)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Baharatlar;pulbiber, tuz

Süzme Yoğurtlu Ispanak Ve Havuçlu Salata Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı rende yapalım, kavuralım, ıspanağı yıkayalım, doğrayalım biraz yağ ekleyip tavamızda kavuralım,
  2. Soğanı ıspanağın içine dökelim.
  3. Havuçları rende yapalım, 5-8 dakika soteliyelim.
  4. Ispanağın içine dökelim, yoğurda, sarımsağı rendeleyip karıştıralım, ıspanağın üzerine dökelim, karıştıralım.
  5. Üzerine daha önceden haşlanmış nohutunuz var ise tavada biraz kavurup üzerine dizebilirsiniz,.Salatamız hazır.✔️

Peynirli Ekmek (Elazığ Usulü) Tarifi

 

Peynirli Ekmek (Elazığ Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr tuzsuz peynir
  • 200 gr toz şeker

Peynirli Ekmek (Elazığ Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Tuzsuz peynirlerimizi bir kabın içerisine rendeliyoruz.
  2. Üzerine şekerimizi ilave edip elimizle karıştırıyoruz (tadına bakabilirsiniz şekerini damak zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz arkadaşlar).
  3. Hazırladığımız iç harcımızı ekmek fırınına yolluyoruz.

Fırında Brokolili Tavuk Tarifi

 

Fırında Brokolili Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs
  • 300 gram brokoli
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Kaşar peyniri

Marine için:

  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Fırında Brokolili Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü bonfile şeklinde dilimleyin.
  2. Sarımsakları küçük doğrayın ve marine malzemelerini bir kapta karıştırın.
  3. Doğradığınız tavukları marine sosunun içine atın ve bekletin.
  4. Tavuklar sosta beklerken, brokolileri haşlayın ve biberleri küçük küçük doğrayın.
  5. Doğradığınız biberleri ısınmış tavada 4-5 dakika pişirin. Ardından haşlanmış brokolileri tavaya atıp yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Pişen malzemeleri fırın kabına alın.
  6. Isınmış tavaya tavukları atın ve 3 dakika yüksek ateşte sonrasında kapağı kapalı olarak düşük ateşte pişirin.
  7. Tavuklar piştikten sonra tavukları da sebzelerin üzerine ekleyin.
  8. Kaşarları rendeleyin ve tavukların üzerine serpin.
  9. 2-3 dakika fırınlayın.Leziz yemeğiniz hazır.Afiyet olsun. 😄😄.

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 200 gram kıyma
  • 1 ortaboy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber
  • 2 domates
  • Sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz
  • Süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizi ince ince dilimleyelim.
  2. Diğer taraftan önce kıymamızı 2 kaşık sıvı yağla kavuralım.
  3. Küçük küçük doğradığınız soğanımızda ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri de kavurup baharatlarımızı ekleyelim.
  5. Kıyma harcı pişince ocağın altını kapatalım.
  6. Patateslerimizi bol kızgın yağ da kızartıp tabağın altına patatesleri üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu onun üzerine kıyma harcımızı koyalım en üstüne de ince ince kıydığımız maydanozlarımız koyalım. Afiyet olsun.