Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 10-15 ıspanak yaprağı (sapları hariç)
- 1 su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Krem şanti
- Çikolata sosu
Ispanaklı Kek Tarifi Yapılışı
- Ispanak püresi için ilk olarak ıspanak yapraklarını rondoya alınır, üzerine sıvı yağ eklenir ve püre haline getirilir.
- Ayrı bir çırpma kabında yumurtalar ve şeker beyaz köpük köpük olana kadar güzelce çırpılır.
- Süt ve püre halindeki ıspanak da ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek çırpılır.
- Hazırlanan kek harcı kalıba konulur ve 180 derecede kontrollu olarak pişirilir.
- Pişen kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.
- Tamamen soğuyan keki dilediğimiz boyutta keserek servis edebilirsiniz.