Spaghetti Tarifi İçin Malzemeler
Spaghetti için:
- 1 spaghetti
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Tavuklu sebze:
- 100 gram tavuk bos et
- 1 yeşil biber
- 1 dolmalık yeşil biber
- 1 kapya biber
- 1 havuç
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Kremalı sos:
- Yarım paket krema
- 1 bardak süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 küçük dis rendelenmiş sarımsak
- Çok az kimyon
- Karabiber
- Tuz
Sebzeli Kremalı Tavuklu Spaghetti Tarifi Yapılışı
- İlk önce tavuk haşlanır ( 1 kere suyu atılır yeniden haşlanır).
- Haşlanan tavuk küp küp doğranır.
- Tencerede sebzeler ve soğan sıvı yağda öldürülür.
- Öldürüldükden sonra tavuk, kara biber ve tuz ve eklenerek kısık ateşte pişirilir.
- Spaghetti için suya sıvı yağ ve tuz ilave edilerek spaghheti eklenir.
- Spaghetti pisdikden sonra 5-10 dakika altı kapatılarak suda bekletilir.
- Süzülen spaghettiye önce sebzeler, daha sonra kremalı sos ilave edilerek 5 dakika beraber kısık atesde kavrulur.