9 Aralık 2020 Çarşamba

Sebzeli Kremalı Tavuklu Spaghetti Tarifi

 

Spaghetti Tarifi İçin Malzemeler

Spaghetti için:

  • 1 spaghetti
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Tavuklu sebze:

  • 100 gram tavuk bos et
  • 1 yeşil biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı sos:

  • Yarım paket krema
  • 1 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük dis rendelenmiş sarımsak
  • Çok az kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Sebzeli Kremalı Tavuklu Spaghetti Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavuk haşlanır ( 1 kere suyu atılır yeniden haşlanır).
  2. Haşlanan tavuk küp küp doğranır.
  3. Tencerede sebzeler ve soğan sıvı yağda öldürülür.
  4. Öldürüldükden sonra tavuk, kara biber ve tuz ve eklenerek kısık ateşte pişirilir.
  5. Spaghetti için suya sıvı yağ ve tuz ilave edilerek spaghheti eklenir.
  6. Spaghetti pisdikden sonra 5-10 dakika altı kapatılarak suda bekletilir.
  7. Süzülen spaghettiye önce sebzeler, daha sonra kremalı sos ilave edilerek 5 dakika beraber kısık atesde kavrulur.

Çilekli Yoğurtlu Kek Tarifi

 

Çilekli Yoğurtlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt (Sulu olursa daha iyi olur)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 – 3.5 su bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase cilek
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Çilekleri bulamak için)
  • 1 limon kabuğu rendesi

Çilekli Yoğurtlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurta iyice çırpılır.
  2. Üzerine sıvı yağ ve yoğurt eklenerek biraz daha çırpmaya devam edilir.
  3. Un vanilya ve kabartma tozu eklenir. Limon kabuğu da rendelenip çırpılır.
  4. Çilekler küp küp doğranıp nişasta ile bulanır. Kek harcının içine döküp bir spatula yardımı ile fazla ezmeden karıştırılır.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 45 dk kadar pişirilir.Afiyet olsun.

Tavuklu Patlıcan Tarifi

 

Tavuklu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane patlıcan
  • Tavuk göğsü (Ben bir buçuk parça kullandım)
  • 1 tane yeşil biber ( acı sevenler 2 tane arnavut biberde koyabilir )
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber, karabiber, tuz, isot, kekik
  • Kaşar peyniri
  • Kızartmak için sıvı yağ

Beşamel sos

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Tavuklu Patlıcan Tarifi Yapılışı

  1. 1 patlıcanlar alacalı soyulup uzun şeritler halinde kesilir. ( 1 santim kalınlığında ne ince ne kalın) 2 yemek kaşı tuzlu suda 10dk bekletilir.
  2. Acısı çıkan patlıcanlar temiz bir beze sarılıp kuruması için bekletilir.
  3. Tavuklar küçük küp şeklinde doğranıp bir tavaya alınır az yağda suyunu bırakınca ya kadar kavrulur.
  4. Soğan ve sarımsak küçük küçük doğrandıktan sonra tavukla kavrulur.
  5. Biberler eklenir biraz daha kavrulduktan sonra domatesler kabuğu soyulmuş küçük doğranmış şeklinde eklenir.
  6. Salça, pul biber, karabiber, isot, tuz ve kekik eklenir ( baharatını damak zevkinize göre ayarlayın ben acılı yapıyorum çok güzel oluyor, ).
  7. Son olarak üzerine 2 su bardağına yakın su koyup pişirin (sulu kalmayacak ).
  8. Kuruyan patlıcanlarımızı kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
  9. Bir kasenin içine patlıcanları dizin ( aşağıda resim var her kaseye 6 şerit koydum ) arasına ilk olarak bir tutam kaşar koyun üzerine tavuk sote onun üzerine çok az kaşar koyup kapatın.
  10. Tepsiye kaseyi ters çevirin.
  11. Beşamel sosu için tereyağı eritilip un kavrulur son olarak karıştıra karıştıra süt eklenir tuz ve karabiber eklenip koyulaşınca ocaktan alınır (karıştırma önemli topaklanmaması gerekiyor ).
  12. Patlıcanların üzerine beşamel sos ve kaşar eklenir fırında kaşarlar eriyip kızarınca servise alınır. Afiyet olsun.

1 Yaş Omleti Tarifi

 

1 Yaş Omleti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 6 kaşık yoğurt evde yapılmış
  • 6 kasık un
  • Cimdik tuz
  • Çok az karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köy tereyağ

1 Yaş Omleti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 6 kaşık yoğurt evde yapılmış
  • 6 kasık un
  • Cimdik tuz
  • Çok az karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köy tereyağ

1 Yaş Omleti Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle derin kasemize yumurtamızı kırıp çırpıyoruz geri kalan malzemeleride ekleyip çırpıyoruz
  2. Önceden erittiğimiz tereyağına yuvarlak şekilde önlü arkalı şekilde pişiriyoruz servise hazır hale geliyor. Çok lezzetli ve yumuşacık oluyor.
    Benim oğlum 1 yaşında ve 2 yaşında oğlum var yumurta beyazlarını oyüzden kattım isteyen küçük bebişlerimize yapacak olanlar beyazlarını katmayabilir.

 Yapılışı

  1. Öncelikle derin kasemize yumurtamızı kırıp çırpıyoruz geri kalan malzemeleride ekleyip çırpıyoruz
  2. Önceden erittiğimiz tereyağına yuvarlak şekilde önlü arkalı şekilde pişiriyoruz servise hazır hale geliyor. Çok lezzetli ve yumuşacık oluyor.
    Benim oğlum 1 yaşında ve 2 yaşında oğlum var yumurta beyazlarını oyüzden kattım isteyen küçük bebişlerimize yapacak olanlar beyazlarını katmayabilir.

Renkli Tavuk Salatası Tarifi

 

Renkli Tavuk Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kemikli tavuk göğsü
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet havuç
  • 3 dal taze soğan
  • 1 adet salatalık
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kase mayonez
  • Tuz, karabiber

Renkli Tavuk Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kemikli tavuk göğsünü haşlayın.
  2. Piştikten sonra didikleyin. Tuz ve kara biber ile harmanlayın. Salatalık hariç tüm sebzeleri çok küçük olacak şekilde doğrayın. ( mercimek tanesi kadar)
  3. Salatalığın kabuğunu kalınca soyarak kabuğunu diğer sebzeler gibi küçük küçük doğrayın.
  4. Tüm sebzeleri güzelce karıştırın.
  5. Bir kase ayırın. Mayonez, yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırın. Tavuk ve sebzeleri ekleyin.
  6. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Servis tabağına salatayı alın.
  7. Üzerine ayırdığınız sebzeleri ekleyerek salatanızı süsleyin.Afiyet olsun.

Greyfurtlu Kestaneli Brüksel Lahanası Tarifi

 

Greyfurtlu Kestaneli Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket brüksel lahanası
  • 1 greyfurt
  • 1 chili biberi
  • 10-15 kestane
  • 1 havuç
  • 1 küçük mor soğan
  • Sarımsak tozu
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağ

Greyfurtlu Kestaneli Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı

  1. Kestaneleri c şeklinde boylu boyunca kesip on dk haşlayın, sonra soyun.
  2. Kestaneler haşlanırken greyfurtun ortasından tabağı süslemek için iki halka çıkarın. Bir yarısını limon sıkacağı da sıkın. Diğer yarısının yarım tanelerini dış zarını da soyarak çıkarın.
  3. Soğanı halka, biber ve havuçları jülyen doğrayın.
  4. Büyük boyutlu brüksel lahanası varsa onları da ortadan ikiye kesin.
  5. Tavaya zeytinyağı koyup havuç ve soğanı ekleyin. Biraz kavurup biberi ekleyip sonrasında brüksel lahanasını ve soyduğunuz kestaneleri ekleyin. Biraz su ekleyip lahanaları pişirin.
  6. Yemek pişmeye yakın baharatlarını, tuzunu ve sıktığınız greyfurt suyunu ekleyin. Otuz saniye daha çevirip kapatın. Soyduğunuz yarım greyfurt tanelerini de ekleyip karıştırın.
  7. Tabağa güzelce dizip en üstüne de greyfurt halkasını koyun.Hayran bırakan, rengarenk, özel hissettiren bir yemek.

Tam Buğday Unlu Pırasalı Kiş Tarifi

 

Tam Buğday Unlu Pırasalı Kiş Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 2-2.5 su bardağı tam buğday unu
  • 2 adet yumurta
  • 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • Tuz

Üzeri için:

  • 2 adet pırasa
  • Yarım kase peynir (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağ
  • 1 paket krema
  • 1 kase kaşar peyniri

Tam Buğday Unlu Pırasalı Kiş Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pırasayı yıkayıp küçük küçük doğrayalım.
  2. Tavamıza biraz zeytinyağ koyup pırasayı kavuralım.
  3. Pırasaya tuz ve karabiber ekleyeyim.
  4. Soğuyan pırasaya istersek peynir ekleyelim.
  5. Hamur malzemelerini bir kaba koyup yoğuralım ve hafifçe yağladığımız tart kabımıza yayalım.
  6. Hamura çatalla delikler açalım ve fırında 10 dakika pişirelim.
  7. Kabımızı pırından alıp harcımızı üzerine yayalım.
  8. En son kremayı ilave edip fırında 15 dakika alt üst ayarda pişirelim. (fırından fırına değişiklik gösterebilir. Ben yaklaşık 160 derecede pişirdim. ).
  9. Kaşarımızı da ekleyelim. Kaşar erdikten sonra fırından alıp ılık servis yapalım.

Afiyet olsun 🌺🌺🌺.

Barbunya Pilaki Tarifi

 

Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo barbunya
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Zeytin yağı
  • Limon
  • Tuz

Üzerine;

  • Maydanoz

Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

Merhabalar,.

  1. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavuralım peşinden havuç ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  2. Patatesleri ekleyelim biraz daha kavuralım ve barbunyaları ilave edelim.
  3. Şeker, tarçın ve tuzu ekleyelim 5 -6 damla da limon sıkalım, üzerini geçecek kadar sıcak ilave edip pişmeye bırakalım.
  4. Piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım üzerine maydanoz serpip servis edebiliriz.

Afiyet olsun 😊.

Saray Sarma (Az Malzemeli) Tarifi

 

Saray Sarma (Az Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi;

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

Diğer malzemeler;

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi ya da bisküvi isteğe bağlı
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti

Saray Sarma (Az Malzemeli) Tarifi Yapılışı

  1. Orta boylarda fırın tepsisine ben bisküvi çektim robottan onu koydum.
  2. Muhallebi için tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye koyup orta ateşte pişiriyoruz muhallebimiz göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağımızı atıyoruz iyice karıştırıyoruz.
  3. Yaptığımız muhallebiyi hazırladığımız bisküvi üzerine döküyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  4. 1 şu bardağı soğuk sütle kremsanti çırpıyoruz.
  5. Muhallebimiz soğudun da kremsanti üzerine sürüyoruz.
  6. Muhallebimiz soğumuş olması lazım yoksa kremsanti erir.
  7. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 2- 3 saat dinlendiriyoruz.
  8. Dinlenen tatlımızı dilimlere ayırıp sarıp istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Kremalı Tavuk Sote Tarifi

 

Kremalı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2-3 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet göğüs tavuk eti
  • Yarım paket krema
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Baharatlar

Kremalı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz ve tavaya az bişey yağ koyup tavukları suyu çıkıp çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Tavuklar pişerken biber ve soğanları julyen şekilde doğruyoruz.
  3. Suyunu çeken tavukların içine soğan ve biberleri ekleyip kavuruyoruz.
  4. Soğan ve biberler ölünce salçayı ekliyoruz.
  5. Biraz daha kavurup kremayı ekliyoruz istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.
  6. En son baharatları ekleyip 5-6 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Brokoli Mantı Tarifi

 

Brokoli Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet brokoli
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sarımsak
  • Yoğurt
  • Pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Brokoli Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Brokoli çiçeklerine ayrılıp güzelce yıkanır.
  2. Tencerede su kaynatılır.
  3. Su kaynarken 1 çay kaşığı tuz ilave edilir.
  4. Kaynayan suyun içine brokoli çiçekleri eklenir.
  5. Brokoli çiçekleri yumuşayana kadar kaynatılır.
  6. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
  7. Küçük bir tavaya zeytinyağı ve pul biber eklenir.
  8. Yağ biraz kızınca tavanın altı kapatılır.
  9. Tabağa önce brokoli, üstüne sarımsaklı yoğurt ve zeyintinyağlı pul biber eklenerek servise edilir.

Havuçlu Kırmızı Biberli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Havuçlu Kırmızı Biberli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane havuç
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1, 5 su bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak kemik suyu
  • 1 tane kesme şeker
  • Tuz, karabiber pulbiber kırmızı toz biber kimyon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1, 5 buçuk su bardağı sıcak su

Havuçlu Kırmızı Biberli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tencereye tereyağı alalım. Havucu rendeleyelim katalım.
  2. Ardından kırmızı biberi küp küp doğrayıp tenceremize ekleyelim bi güzel çevirelim.
  3. Sotelensin bulgur ve pirinci ilave edelim.
  4. Salçamızı katalım baharatlar ve şekeri de ekleyelim bi güzel karıştıralım.
  5. Bir beş dakika soteleyelim ve sıcak suyu ekleyelim pişmeye bırakalım çok güzel oldu afiyetler olsun efendim 🌼🌼.

Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ + 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sonradan eklemek için;

  • 1 ufak kase çorbalık erişte(pirinç̧ veya şehriye de olur)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı  pul biber

Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kapta yoğurt ve sütü iyice çırpalım. Kenara alalım beklesin.
  2. Bir tencereye yağları ekleyelim, yağlar eriyince ununu da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. İyice kavrulduktan sonra tuzunu ekleyip 1 su bardağı suyu da ekleyelim. ( burası önemli suyu önceden eklemek yoğurdun kesilmesini engelliyor )
  4. Hiç bekletmeden yoğurtlu sütlü karışımı da tencereye alalım.
  5. Kaynayana dek çırpmaya devam edelim. Çırpmayıp bekletirsek çorbamız kesilebilir.
  6. Sürekli karıştıralım. Kaynayınca altını kısıp erişte, şehriye, pirinç̧ ne ekleyecekseniz onu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  7. Ara sıra karıştırarak 10-15 dk daha kısık ateşte pişirelim.
  8. Pişmeye yakın nanesi ve pul biberini de ekleyip altını kapatalım.

Çorbamız servise hazır. 😍.