10 Aralık 2020 Perşembe

Mantarlı Strogonof Tarifi

 

Mantarlı Strogonof Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana strogonof
  • 400 gr mantar
  • 200 gr soya filizi
  • Yarım demet taze soğan
  • 1.5 çorba kaşığı susam yağı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Strogonof Nasıl Yapılır?

Bu özel yemeği yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Dana strogonofları tenceyere alın. 1.5 çorba kaşığı susamyağı ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Diğer tarafta mantarları dilimleyin. Soğanı 5’er cm uzunluğunda verev doğrayın. Soya filiziyle birlikte tuz, karabiber ilave ederek harmanlayın. Hafif pişen etlere ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak tekrar 25 dakika daha pişirin. Son iki dakika kala 1 çorba kaşığı susam ilave ederek pişirme işlemini tamamlayın. Yemeği servis tabağına aktarıp biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Sucuklu Tarhana Çorbası Tarifi

 

Sucuklu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı tarhana
  • 1 çay bardağı mısırözü yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 200 gram sucuk
  • 7-8 su bardağı su
  • Tuz
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Sucuklu Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sucukları küçük küçük doğrayın ve yağı tencereye alın.
  • Farklı bir kapta suyu ısıtın. Kaynamaya başladığında altını kapatın.
  • Yağ ısınmaya başladığında doğradığınız sucukları üzerine ekleyin ve kavurun.
  • Tarhanayı da sucukların üzerine ekleyerek 1-2 sefer çevirin.
  • Tarhanaların üzerine yavaş yavaş sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
  • Ardından salçayı da ekleyerek kıvamını koyulaştırın. Tortu oluşmaması için sürekli karıştırın.
  • Çorbanın kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • 10 dakika kaynattıktan sonra çorbayı ocaktan alın ve servis kaselerine paylaştırın.
  • Sucuklu tarhana çorbasının üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyin. Afiyet olsun.

Sucuklu Tarhana Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Eğer sucuğu sadece aroma katmak için kullanacaksanız, yağda kavurduktan sonra çıkartabilir ve klasik tarhana çorbası yapabilirsiniz.
  • Çorbanın topaklanmaması için mikser ile karıştırabilirsiniz.
  • Çorbanın üzerinde kaşar yerine lor peyniri de kullanabilirsiniz.

Marlenka Tarifi

 

Marlenka Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 55 gram tereyağı
  • Yoğunlaştırılmış süt için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı yağlı süt

Kreması için:

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 300 gram yoğunlaştırılmış süt
  • 3 adet yumurta
  • 55 gram tereyağı

Üzeri için:

  • 400 gram fındık içi

Marlenka Nasıl Yapılır?

  • Kek için; Bir kabın içerisinde şeker ve yumurtayı çırparak yumurtanın kabarmasını sağlayın.
  • Boş bir tencereye su koyun ve ocakta ısıtın. Tencerenin içerisine sığabilecek bir boyutta ısıya dayanıklı kap hazırlayın.
  • Kabın içerisine tereyağını koyun ve ısıyla direkt temas ettirmeden eritin.
  • Tereyağının içerisine un ve kabartma tozu dışında kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  • Karışımım homojen bir kıvam aldığında, şekerli yumurtayı da ekleyerek mikserle çırpın.
  • Karışım, ilk halinin iki katına çıktığı zaman ısıyı kesin. Unu karışıma yedirerek ekleyin ve tahta kaşıkla yavaşça çırpın.
  • Pasta kat kat olacağı için, her katı ayrı ayrı hazırlamak daha iyi olacaktır.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kek harcından 1.5 kepçe dökün ve ince tabaka olacak şekilde yayın.
  • Önceden ısıtılmış 165 dereceli fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Kek harcı bitene kadar bu işlemi uygulayın.
  • Yoğunlaştırılmış süt için; Sütü bir tencereye alın ve orta ateşte kaynatın.
  • Her taşım esnasında üzerinde biriken tortuları alın ve bu işlemi ortalama 2 saat kadar uygulayın.
  • Sütün miktarı azaldığında, taşım süresi de kısalacaktır. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Tencerede ortalama 1.5 su bardağı süt kalınca, delikli süzgeçten geçirin.
  • Süzülen sütün içerisine şekeri ekleyin ve eritin. Tekrardan ocağa alın ve kaynayana kadar pişirin.
  • Süt kaynadığında tencereyi ocaktan alın ve soğutun. Bu sayede yoğunlaştırılmış süt elde edeceksiniz.
  • Kreması için; Tereyağını eritin ve ardından soğutun. Tereyağı dışında kalan malzemeleri geniş bir kaba koyarak çırpın.
  • Karışım içine tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Krema kıvam almaya başladığında, soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Kat kat pişirdiğiniz kekin ilk katını servis tabağına alın ve üzerine ince bir şekilde krema sürerek yayın.
  • Kremanın üzerine ufalanmış fındıkları serpiştirin. Ardından ikinci keki alın ve bu işlemi kek katları bitene kadar uygulayın.
  • En üst kısma krema sürün ve fındık serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında  tereyağı (85 gr)
  • 1/3 su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 küçük yumurta (yumurtanız büyük ise çırpıp içinden 1 yemek kaşığı kadarını ayırın)
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un

Elmalı iç harç için:

  • 4 elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağından biraz fazla ceviz

Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tart için yumurta tuz ve şekeri iyice krema haline gelene kadar çırpınız üzerine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  • Daha sonra unu ekleyip yoğurunuz. Bu aşamada hamurun toparlanması yeterlidir uzun süre yoğurmayınız.
  • Hamuru streç filme sarıp 1 saat dolapta dinlendiriniz. Süre sonunda iki yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın şeklinde açınız ve yine dolaba alıp 1 saat dinlendiriniz.
  • Dolaptan aldığınız hamuru yağladığınız tart kalınına yerleştiriniz ve kenardaki fazlalıkları alarak oturmasını sağlayınız.
  • Tabanına çatalla delikler açıp buzlukta 5 dakika dinlendiriniz.
  • Buzluktan aldıktan sonra yağlı kağıt üzerinde herhangi bir bakliyatla 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriniz.
  • Bu aşamada bakliyatla kör pişirme tekniği kullanmak istemiyorsanız kalıptaki tartı en az 2 saat dolapta dinlendirmelisiniz ki pişerken kabarma olmasın. Fırından alıp bakliyatları çıkarınız.
  • İç harç için tereyağını bir tavaya alıp eritelim üzerine elma, tereyağı ve şekeri ekleyip şeker eriyene ve elmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Piştikten sonra cevizleri ekleyelim.
  • Daha sonra 10 dakika pişirdiğiniz tartın içine iç harcı ekleyip üzerine minik minik kalpli desen yapabilirsiniz❤️
  • Ya da tart hamurundan iki yemek kaşığı kadar alıp buzlukta bir saat beklettikten sonra üzerine rendeleyebilirsiniz.
  • Son olarak 160 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis ediniz.

Linzen Cookie Tarifi

 

Linzen Cookie Tarifi İçin Malzemeler

  • 120 gr margarin 
  • 1 yumurta 
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri 
  • 2 su bardağı un 
  • 2,5 yemek kaşığı mısır unu 
  • 1 paket vanilya 
  • 1çay kaşığı tuz 

Arası için:

  • Vişne reçeli (veya ahududu, çilek)

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Linzen Cookie Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta önce margarini ve şekeri çırpın yumurta vanilya tuz ve mısır unu ekleyerek çırpmaya devam edin unu da ilave edin.
  • Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
  • Hamuru unlanmış tezgahın üzerinde bir merdane yardımıyla 1 lira  kalınlığında açın kalıplar ile 26-30 tane çıkartın.
  • Yarısının ortasına istediğiniz şekli açın, yarısını taban olması için düz bırakın .
  • Kurabiyeleri pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10- 12 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelince taban kurabiyelerin üzerine reçel sürün ve şekilli kapak kurabiyeler ile sandviç gibi kapatın üzerini pudra şekeri ile süsleyin. AFİYET OLSUN 😋

Sezar Salata Tarifi

 

Sezar Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı küp doğranmış ekmek
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1 demet endivyen
  • 4 parça ançuez
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı hardal
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş
  • Parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı mayonez

Sezar Salata Nasıl Yapılır?

  • Mayonez, ançuez, sarımsak, hardal, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi el blender’ı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
  • Endivyenleri yıkayıp süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın.
  • Ekmekleri fırın ızgarasında kızartın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kekik ve pul biber ekleyin. Kızarmış ekmekleri ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  • Salatayı servis tabağına alın. Üzerine dilimlenmiş kiraz domatesleri, rendelenmiş parmesan peyniri ve ekmekleri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Sezar Salata Sosu Nasıl Yapılır?

  • Sezar salata sosu yapılırken; 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 limon ve tuz kullanılır. İsteğe göre hardal ve worcestershire sosu da eklenebilir. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra, servis esnasında sosu salataya ilave edin. İyice özdeşleşene kadar karıştırın.

Sade olarak veya yemeklerin yanında sunabileceğiniz salata tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Garnitürler zenginleştirilen nefis rus salatası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 300 gram yulaflı bisküvi
  • 7 yemek kaşığı tereyağı (110 gram eritilmiş)

İç harcı için:

  • 4 adet yumurta
  • 25 gram un
  • 200 gram krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 700 gram labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 3.5 yemek kaşığı limon suyu

Limon sosu için:

  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak 24 cm'lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve altına yağlı kağıt serin.
  • Fırını 160 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine su konulacağı için, kalıbın dışını alüminyum folyo ile sarın.
  • Yulaf bisküvileri rondoda toz haline gelene kadar çekin.
  • Bisküvileri bir kabın içine alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Bisküvili karışımı kalıbın içerisine alın ve kenarlara da gelecek şekilde kaşıkla düzeltin.
  • Karışımı bu şekilde fırına atın ve 10 dakika pişirin. Ardından bisküvili tabanı fırından çıkartın ve fırın ısısını 150 dereceye düşürün.
  • Bir kasede un, şeker ve labne peyniri çırpma teli ile çırpın. Mikser kullanacaksanız, düşük ayarda çalıştırın.
  • Farklı bir kasede limon kabuğu, limon suyu ve kremayı karıştırın.
  • Bu karışımı, labneli karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla birbirine yedirin.
  • Yumurtaları tek tek karışıma ilave edin.
  • Yumurtaları ekledikten sonra tekrardan karıştırın. Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıba dökün.
  • Kelepçeli kalıbın içine oturabileceği bir kap ayarlayın. Bu kalıbın içine 3 parmak kalınlığında su dökün ve fırına verin.
  • Kalıbın içine su kaçmamasına dikkat edin. Tatlıyı 70 dakika fırında pişirin.
  • 70 dakika sonunda fırını kapatın fakat kapağını açmayın. Kapağı kapalı bir şekilde tatlınızı 15 dakika dinlendirin.
  • 15 dakika sonunda fırının kapağını yarım açın ve bu şekilde 20 dakika daha bekleyin.
  • Cheesecake'i oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında dinlendirin.
  • Limon sosu için; Nişasta, limon suyu, toz şeker ve limon kabuğu rendesini sos tenceresine alın ve koyulaşana kadar karıştırın.
  • Koyulaşan tatlıyı ocaktan alın ve içine tereyağı ekleyin. Tereyağını karıştırarak sosa yedirin.
  • Hazırladığınız sosu soğutun. Limon sosu, soğuyan cheesecake'in üzerinde ilave edin. Afiyet olsun.

9 Aralık 2020 Çarşamba

Domates Çorbası (Salçasız) Tarifi

 

Domates Çorbası (Salçasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 dolu yemek kaşığı mısır unu
  • 3 su bardağı su (sıcak)
  • 1 su bardağı süt (sıcak)
  • Tuz karabiber yaprak kekik

Domates Çorbası (Salçasız) Tarifi Yapılışı

  1. 🍅🍅🍅Tereyağ ve zeytinyağını ocağa alıyoruz tereyağ eridikten sonra mısır ununu ilave edip kavuruyoruz.
  2. Sonra domates rendemizi ekliyoruz (ben konserve kullandım rondodan geçtikten sonra posalı sevmiyorsanız süzebilirsiniz tercih sizin )
  3. Bir taşım kaynayınca sütünü ve suyunu ilave ediyoruz.
  4. Kaynamaya bırakıyoruz 10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıp tuz karabiber kekiğini ilave ediyoruz damak tadınıza göre kızarmış ekmek kaşar tercih edebilirsiniz afiyet şifa olsun. ❤️.Not.1:)Konserve ile yaptığım için tuzu kontrol ettikten sonra ekledim 😋.2:) süt için kullandığım bardak klasik su bardağından 1 parmak fazla alıyor.

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane soğan
  • 2 tane kapya biber (kırmızı yağ biberi)
  • 2 tane domates
  • 1 su bardağı bulgur
  • Tuz, su

Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı biberi kavuralım.
  2. Ardından küçük küçük doğradığımız domatesleri ekleyelim.
  3. Bi iki karıştırdıktan sonra bulgurunu ekleyelim.
  4. Suyunu göz kararı katıyorum tuzunu da ekleyelim pişirmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Bu Tarif İle Mantı Yapmayan Kalmayacak Pratik Mantı Tarifi

 

Bu Tarif İle Mantı Yapmayan Kalmayacak Pratik Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 500 gram süzme yoğurt
  • Sarımsak
  • Tereyağ

Bu Tarif İle Mantı Yapmayan Kalmayacak Pratik Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuz için yumurta su ve tuzu karıştırıyoruz.
  2. Ardından unumuzu ekliyoruz. Hamurumuz katı olacaktır. Yarım saat dinlendirelim.
  3. Hamur dinlenirken biz iç harcımızı hazırlayalım.
  4. Öncelikle soğanımızı rendeliyoruz.
  5. Ardından kıymanın içine soğan maydanoz tuz karabiber ekleyip yoğuruyoruz.
  6. Dinlenen hamurumuzu 4 eşit parçaya bölüp beze yapıyoruz. Daha sonra 15 dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurlarımızı tek tek açıyoruz.
  7. Daha sonra hamur aparatımızın üstüne bir tanesini koyuyoruz.
  8. Üstüne kıymalarımızı ekliyoruz.
  9. Ardından üzerini kapatmak için tekrar hamurumuzu koyuyoruz. Oklava ile şeklini belli etmek için üstünden geçiyoruz. Aynı işlemi diğer iki hamurda da yapıyoruz. Daha sonra kenarlarındaki hamurları mızı toplayıp ters çevirip çıkartıyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına 15 dakika 15 dakika koyuyoruz pişiyor.
  11. Soğuduktan sonra suda tekrar pişiriyoruz. Servis edebiliriz. Yoğurt ile sarımsağı karıştırıp mantımıza ilave ediyoruz. Üzerine de tereyağ koyuyoruz.

Filtresiz Katkısız Ayva Reçeli Tarifi

 

Filtresiz Katkısız Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Varsa 3-4 adet karanfil
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Filtresiz Katkısız Ayva Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaları soyup, çekirdeklerini ayıklayıp minik minik doğrayalım. Ben küp şeker büyüklüğünde doğradım. Kararmaması için su dolu bir kaba hemen atalım. Doğrama işlemi bitince suyunu süzüp derin bir tencereye ayvaları alalım.
  2. Üzerine şekeri döküp yaklaşık 3-4 saat beklemeye bırakalım.
  3. Ayvalar suyunu bıraktığında üzerine 1 bardak su ekleyip kısık ateşte pişirmeye koyalım.
  4. İçine ayırdığımız çekirdeklerini ve varsa karanfili ekleyip en az 1 saat pişirelim. Rengini kontrol edin, yumuşadığında 1 yemek kaşığı limon suyunu döküp, 1 dk kadar kaynatalım. Ayar hep en kısık ateşte olsun.
  5. Sonrasında sıcak halde kavanoza koyup ağzını kapatalım. İşte bu kadar🌟

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı (Değişik Bir Tat) Tarifi

 

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı (Değişik Bir Tat) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış tavuk
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • 5 su bardağı tavuk ya da normal su

Tavuklu Nohutlu Bulgur Pilavı (Değişik Bir Tat) Tarifi Yapılışı

  1. Pilav tenceremize sıvı yağı, küçük küçük doğradığımız kurusoğan ve biberimizi pembeleşinceye kadar pişirelim.
  2. Daha sonra küçük küçük doğranmış domatesimizi de katıp birkaç dakika daha kavuralım.
  3. Önceden haşlayıp didiklediğimiz tavuğu, nohutu ve bulgurumuzu ekleyip, karıştıralım.
  4. Üzerine pulbiber, tuz ve 5 bardak suyumuzu ilave edip pişirmeye bırakalım. (ben 2, 5 bardak tavuk 2, 5 bardak normal su kullanıyorum).
  5. Bulgur suyunu çekince biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Ispanaklı Kek Tarifi

 

Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 ıspanak yaprağı (sapları hariç)
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Krem şanti
  • Çikolata sosu

Ispanaklı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Ispanak püresi için ilk olarak ıspanak yapraklarını rondoya alınır, üzerine sıvı yağ eklenir ve püre haline getirilir.
  2. Ayrı bir çırpma kabında yumurtalar ve şeker beyaz köpük köpük olana kadar güzelce çırpılır.
  3. Süt ve püre halindeki ıspanak da ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
  4. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek çırpılır.
  5. Hazırlanan kek harcı kalıba konulur ve 180 derecede kontrollu olarak pişirilir.
  6. Pişen kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.
  7. Tamamen soğuyan keki dilediğimiz boyutta keserek servis edebilirsiniz.