19 Aralık 2020 Cumartesi

Balkabaklı Diyet Truff Tarifi

 

Balkabaklı Diyet Truff Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 küçük dilim şekersiz haşlamış balkabağı
  • 4 yemek kaşığı yulaf unu
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım çay bardağı ceviz

Balkabaklı Diyet Truff Tarifi Yapılışı

  1. ❗️Yulafı robottan geçirerek yulaf ununu elde edebilirsiniz.
  2. ❗️Balkabaklarını çatal yardımı ile ezebilirsiniz.
  3. ❗️Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra top haline getirip ister kakao ister Hindistan cevizi ve isterseniz bitter çikolata ile süsleyip servis edebilirsiniz.
  4. 1 tanesi yaklaşık 50 kaloridir.

Afiyet olsun 😊👩🏼‍🍳.

Kıymalı Börek Tarifi

 

Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt(200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda(sade maden suyu)

İçine;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • Karabiber
  • Tuz

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Yağda minik minik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
  2. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurarak pişiriyoruz.
  3. Baharat ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  4. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
  5. Yufkayı serip tamına sosu sürüyoruz.
  6. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da sos sürüyoruz.
  7. Kıymalı harçtan uzun kısıma koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
  8. Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış yada kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  9. Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
  10. Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz.
  11. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletiyoruz.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  13. İsterseniz bitişik değil boşluk kalacak şekilde de tepsiye dizip pişirebilirsiniz.

Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Kakaolu Muffin Tarifi

 

Kakaolu Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • Damla çikolata
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket Vanilya
  • 1 paket Kabartma tozu

Kakaolu Muffin Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım köpürene kadar.
  2. Sonra üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpalım.
  3. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu güzelce karıştıralım.
  4. Muffin kapsüllerine hazırladığımız harcı yarısına gelecek kadar dolduralım.
  5. Üstüne damla çikolataları koyalım ve 170 dercelik fırında yaklaşık 30 dk pişirelim fakat fırından fırına değişiklik gösterebilir kontrol ederek pişirelim. Servis edelim.

Vee. İşte hazır. Afiyet olsun 😋

Nefis Browni Kurabiye Tarifi

 

Nefis Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 125 gram margarin yada tereyağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 buçuk su bardağı un ( harcınız yumuşak bir kovamasa olacak cıvık olursa yarım su bardağı un ekleyebilirsiniz)

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 4 yada 5 damla limon suyu

Nefis Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Un ,kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştıralım .
  2. Sonra unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı karıştıralım .
  3. Hazırladığımız karışımı yağlı kağıt serili tepsinin üzerine ellerimizle şekil vererek yerleştirelim .
  4. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırınında 10- 15 dakika pişirelim .
  5. Kurabiye pişerken şerbetini yapalım su ve şekeri kaynatalım .
  6. Üzerine limonunu da damlatalım kekimiz ver şerbetiniz ılıyınca şerbeti bir kaba alıp yaptığımız kurabiyeyi şerbete bandırıp 10 saniye bekletelim.
  7. Bandırdığımız kurabiyeleri bir tabağa alıp servis edelim afiyet olsun.

Kahveli Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Kahveli Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tepeleme neskafe
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Un ölçüsü için tarifi okuyunuz
  • Süslemek İçin
  • Yarım paket 40 gram çikolata
  • Fındık fıstık vs

Kahveli Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ve diğer bütün malzemeleri bir kaba alalım az karıştıralım ve kontrollü olarak azar azar un ilavesiyle hamurumuzu yoğuralım.
  2. Ben dört çay bardağı kullandım ama un markasından yada yumurta boyutundan bazen değişkenlik gösterebilir tavsiyem üç çay bardağından sonra dikkatli ekleyin yumuşak bir hamur olmalı ki şekil verirken zorlanmayalım.
  3. Hem kıyır kıyır olması için de de önemlidir kıvamı, hamur toparlayınca resimlerde detaylandırdığım gibi şekil veriyoruz bu aşamada kullandığım duy resmide mevcut.
  4. İşlem bitince tepsiye alıp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim bu sürede fırından fırına değişir lütfen 10 dakikadan sonra kontrollü pişirelim.
  5. Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuyunca benmari usulü eriştiğimiz çikolata vs süsleyelim ve servise sunalım afiyetle şifa olsun 😊🌹🌷🤲.

Düğme Kurabiye Tarifi

 

Düğme Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Üzerine
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Düğme Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına yumuşamış margarin veya tereyağını alıyoruz. Üzerine unu, cevizi, pudra şekerini, kabartma tozunu koyup kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
  2. Bu kurabiyenin özelliği minik olmasıdır. Minik minik yuvarlayıp fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirip çıkarttık dan sonra soğutup, servis tabağına alıyoruz.
  3. Üzerine pudra şekeriyle tarçını karıştırıp tel süzgeçten eliyoruz. Afiyet olsun.

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Toz biber
  • Karabiber

Fırında Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayıp, tavamıza alalım.
  2. Pişip suyunu çekince üzerine sıvı yağını, yemeklik doğradığımız soğanları, biberlerimizi ekleyip bir güzel kavuralım.
  3. Soğan ve biberler iyice piştikten sonra salçalarımızı, küçük küçük doğranmış domatesleri ve baharatları ilave edip üzerine bir çay bardağı kadarda suyu ekleyip pişmeye bırakalım.
  4. Pişen sotemizi küçük güveç kaplarına paylaştıralım ( isterseniz büyük borcamda da yapabilirsiniz)
  5. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙏.

İşkembe Ve Mumbar Dolması Tarifi

 

İşkembe Ve Mumbar Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük işkembe
  • 12 adet mumbar

İç harcı için:

  • 2 kase pirinç
  • 2 adet orta boy soğan
  • Maydanoz
  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Kişniş
  • Tuz
  • 2 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
  • Zeytinyağı
  • Küçük doğranmış dana eti

İşkembe Ve Mumbar Dolması Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak işkembelerimizi ve mumbarlarımızı itinayla güzelce temizleyelim işkembelerimizi parçalara ayırıp kenarlarını dikelim biraz boşluk bırakalım ki içini doldurabilelim.
  2. İç harcı için tüm malzemelerimiz karıştıralım ve diktiğimiz işkembeleri dolduralım ve açık kısmı da dikelim tekrar ( içini fazla doldurmayın işkembe pişerken küçülür pilavlar şişer ).
  3. Sıra geldi bağırsakları doldurmaya en zahmetlisi onlar benim için 😅😅 elimizle dolduralım pilavı içine koyarken bağırsağın yağlı kısmı içe gelicek şekilde bastıralım yani hem pilavı içine koyalım hem de bağırsağın yağlı kısmını içe doğru itelim.
  4. Bağırsaklar da bittikten sonra hepsini düdüklü tenceremize alalım üzerini geçicek kadar su ekleyelim biraz da tuz ekleyelim bi 15 dk ağzı açık kaynatalım daha sonra ağzını kapatalım 1, 30 saatte pişti benimkiler.

İşte bu kadar arkadaşlar gerçekten çok zahmetli bir yemek temizliği çok çaba gerektiren bir yemek.

Şimdiden deneyenlere.

Karnabahar Graten Tarifi

 

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane küçük boy karnabahar

Sosu İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı un

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
  2. Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
  3. Maydanozu ince doğrayıp bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım.
  4. Haşlanan karnabaharın suyunu süzüp sosun içine atalım.
  5. Daha sonra yağlanmış borcama dizelim.
  6. Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
  8. Kaşar peyniri eriyip kızarınca fırından alalım. 🌹 afiyet olsun 🌹.

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi

 

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo kemikli et
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Tozbiber

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kemiklerimizi düdüklü tencereye koyup üzerini örtecek kadar su koyup haşlıyoruz.
  2. Haşlanmış kemikleri biraz soğuduktan sonra etlerinden ayırıp küçük küçük doğruyoruz.
  3. Daha sonra sarımsakları soyup ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz, salçalarımızı ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
  4. Haşlanmış kemik suyundan yavaş yavaş döküp salçalarımızın açılmasını sağlıyoruz. Tuzunu ve tozbiberide koyuyoruz, kaynayan sosumuza etleri ve kemik suyunu ekleyip kaynatmaya bırakıyoruz.
  5. Çorbamız kaynayınca ocağın altını kapatıp, biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı limon suyu ve sumak da koyabilirsiniz.
  6. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙏.

Domates Soslu Spagetti Tarifi

 

Domates Soslu Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket spagetti (istediğiniz başka makarna da olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı toz et bulyon
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı (50gr) süt
  • 2 tatlı kaşığı fesleğen
  • 4 ad domates rendesi

Domates Soslu Spagetti Tarifi Yapılışı

  1. Makarnalarınızı bulyonu ve 1 tatlı kaşığı tuzu sıcak suyun içine atıp makarnalar pişene kadar haşlayın.
  2. Daha sonra bir süzgeç ile makarnalarınızı kenara alın.
  3. Sos için tencereye tereyağını atın eriyince salça fesleğen ve kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip kavurun.
  4. Salça pişince sütü ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alınca domatesleri ekleyip karıştırın.
  5. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Daha sonra haşladığınız makarnaları ilave edip 5 dk daha kavurup servis edin.

Kolay Çiğ Börek Tarifi (Hamur Açmakla Uğraşmayın)

Kolay Çiğ Börek Tarifi (Hamur Açmakla Uğraşmayın) İçin Malzemeler

  • 2 afet yufka
  • 4 adet patates
  • Küçük bir kase lor
  • İnce kıyılmış bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 yumurta

Kolay Çiğ Börek Tarifi (Hamur Açmakla Uğraşmayın) Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp güzelce eziyoruz.
  2. Üzerine lor, maydanoz, baharatları da ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Yufkaları bir kase ağzı kadar yuvarlak kesiyoruz. Boyutu size kalmış.
  4. Arasına patates harcını koyup kenarlarına yumurta sürüp kapatıyoruz.
  5. Kızgın yağda güzelce kızartıp afiyetle yiyoruz.

Kabak Tatlısı (Ölçüsüz Cam Gibi) Tarifi

 

Kabak Tatlısı (Ölçüsüz Cam Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz kadar balkabağı (3 kg)
  • Üzerini örtecek kadar toz şeker
  • Üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz

Kabak Tatlısı (Ölçüsüz Cam Gibi) Tarifi Yapılışı

  1. Balkabakları temizlenir yıkanır dilimlenir. Ben 3 kg kabaktan yaptım.
  2. Siz istediğiniz kg dan yapabilirsiniz.
  3. Geniş yayvan çelik tencereye dilimlenen kabaklar dizilir. Kabakların üzerleri kapanacak kadar toz şeker dökülür.
  4. Aynı şekilde tekrar kabak dizilir toz şeker dökülür. Kapağı kapalı şekilde bir gece beklettim.
  5. 3 kg kabaktan 2 çelik yayvan tencere çıktı.
  6. Ertesi gün tencerelerimizin kapakları açık şekilde 1o dakika orta ocakta harlı şekilde kaynatılır. Şeker eriyecek.
  7. 2 aşama tencerenin kapağı kapatılarak en kısık ateşte kapalı olarak 30 dak pişirilir.
  8. Son aşamada tencerenin kapağı açarak ocağın en harlı kısmı açılarak şekerin kabakla özleşmesi sağlanır.
  9. Göz göz olunca şeker ve suyu iyice kabakla birleşene kadar 10 dk harlı bir şekilde başından ayrılmayarak bütünleştirilir.
  10. Su kabardıkça şeker ağdalandıkça kabak cam gibi olacak göreceksiniz. Hem şekeri içine çekecek.

Muhteşem oluyor.