İşkembe Ve Mumbar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük işkembe
- 12 adet mumbar
İç harcı için:
- 2 kase pirinç
- 2 adet orta boy soğan
- Maydanoz
- Kuru nane
- Pul biber
- Kara biber
- Kişniş
- Tuz
- 2 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
- Zeytinyağı
- Küçük doğranmış dana eti
İşkembe Ve Mumbar Dolması Tarifi Yapılışı
- İlk olarak işkembelerimizi ve mumbarlarımızı itinayla güzelce temizleyelim işkembelerimizi parçalara ayırıp kenarlarını dikelim biraz boşluk bırakalım ki içini doldurabilelim.
- İç harcı için tüm malzemelerimiz karıştıralım ve diktiğimiz işkembeleri dolduralım ve açık kısmı da dikelim tekrar ( içini fazla doldurmayın işkembe pişerken küçülür pilavlar şişer ).
- Sıra geldi bağırsakları doldurmaya en zahmetlisi onlar benim için elimizle dolduralım pilavı içine koyarken bağırsağın yağlı kısmı içe gelicek şekilde bastıralım yani hem pilavı içine koyalım hem de bağırsağın yağlı kısmını içe doğru itelim.
- Bağırsaklar da bittikten sonra hepsini düdüklü tenceremize alalım üzerini geçicek kadar su ekleyelim biraz da tuz ekleyelim bi 15 dk ağzı açık kaynatalım daha sonra ağzını kapatalım 1, 30 saatte pişti benimkiler.
İşte bu kadar arkadaşlar gerçekten çok zahmetli bir yemek temizliği çok çaba gerektiren bir yemek.
Şimdiden deneyenlere.