Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo kemikli et
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- Tozbiber
Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kemiklerimizi düdüklü tencereye koyup üzerini örtecek kadar su koyup haşlıyoruz.
- Haşlanmış kemikleri biraz soğuduktan sonra etlerinden ayırıp küçük küçük doğruyoruz.
- Daha sonra sarımsakları soyup ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz, salçalarımızı ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
- Haşlanmış kemik suyundan yavaş yavaş döküp salçalarımızın açılmasını sağlıyoruz. Tuzunu ve tozbiberide koyuyoruz, kaynayan sosumuza etleri ve kemik suyunu ekleyip kaynatmaya bırakıyoruz.
- Çorbamız kaynayınca ocağın altını kapatıp, biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı limon suyu ve sumak da koyabilirsiniz.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder