19 Aralık 2020 Cumartesi

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi

 

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo kemikli et
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Tozbiber

Yalancı Kelle Paça Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kemiklerimizi düdüklü tencereye koyup üzerini örtecek kadar su koyup haşlıyoruz.
  2. Haşlanmış kemikleri biraz soğuduktan sonra etlerinden ayırıp küçük küçük doğruyoruz.
  3. Daha sonra sarımsakları soyup ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz, salçalarımızı ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
  4. Haşlanmış kemik suyundan yavaş yavaş döküp salçalarımızın açılmasını sağlıyoruz. Tuzunu ve tozbiberide koyuyoruz, kaynayan sosumuza etleri ve kemik suyunu ekleyip kaynatmaya bırakıyoruz.
  5. Çorbamız kaynayınca ocağın altını kapatıp, biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı limon suyu ve sumak da koyabilirsiniz.
  6. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙏.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder