19 Aralık 2020 Cumartesi

Kıymalı Börek Tarifi

 

Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt(200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda(sade maden suyu)

İçine;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • Karabiber
  • Tuz

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Yağda minik minik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
  2. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurarak pişiriyoruz.
  3. Baharat ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  4. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
  5. Yufkayı serip tamına sosu sürüyoruz.
  6. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da sos sürüyoruz.
  7. Kıymalı harçtan uzun kısıma koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
  8. Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış yada kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  9. Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
  10. Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz.
  11. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletiyoruz.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  13. İsterseniz bitişik değil boşluk kalacak şekilde de tepsiye dizip pişirebilirsiniz.

Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder