Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı süt(200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe soda(sade maden suyu)
İçine;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram kıyma
- 3 adet orta boy soğan
- Karabiber
- Tuz
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı
- Yağda minik minik doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
- Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurarak pişiriyoruz.
- Baharat ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
- Yufkayı serip tamına sosu sürüyoruz.
- Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da sos sürüyoruz.
- Kıymalı harçtan uzun kısıma koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
- Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış yada kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
- Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz.
- Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletiyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- İsterseniz bitişik değil boşluk kalacak şekilde de tepsiye dizip pişirebilirsiniz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder