Kabak Tatlısı (Ölçüsüz Cam Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
- İstediğiniz kadar balkabağı (3 kg)
- Üzerini örtecek kadar toz şeker
- Üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz
Kabak Tatlısı (Ölçüsüz Cam Gibi) Tarifi Yapılışı
- Balkabakları temizlenir yıkanır dilimlenir. Ben 3 kg kabaktan yaptım.
- Siz istediğiniz kg dan yapabilirsiniz.
- Geniş yayvan çelik tencereye dilimlenen kabaklar dizilir. Kabakların üzerleri kapanacak kadar toz şeker dökülür.
- Aynı şekilde tekrar kabak dizilir toz şeker dökülür. Kapağı kapalı şekilde bir gece beklettim.
- 3 kg kabaktan 2 çelik yayvan tencere çıktı.
- Ertesi gün tencerelerimizin kapakları açık şekilde 1o dakika orta ocakta harlı şekilde kaynatılır. Şeker eriyecek.
- 2 aşama tencerenin kapağı kapatılarak en kısık ateşte kapalı olarak 30 dak pişirilir.
- Son aşamada tencerenin kapağı açarak ocağın en harlı kısmı açılarak şekerin kabakla özleşmesi sağlanır.
- Göz göz olunca şeker ve suyu iyice kabakla birleşene kadar 10 dk harlı bir şekilde başından ayrılmayarak bütünleştirilir.
- Su kabardıkça şeker ağdalandıkça kabak cam gibi olacak göreceksiniz. Hem şekeri içine çekecek.
Muhteşem oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder