19 Aralık 2020 Cumartesi

Kabak Tatlısı (Ölçüsüz Cam Gibi) Tarifi

 

Kabak Tatlısı (Ölçüsüz Cam Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz kadar balkabağı (3 kg)
  • Üzerini örtecek kadar toz şeker
  • Üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz

Kabak Tatlısı (Ölçüsüz Cam Gibi) Tarifi Yapılışı

  1. Balkabakları temizlenir yıkanır dilimlenir. Ben 3 kg kabaktan yaptım.
  2. Siz istediğiniz kg dan yapabilirsiniz.
  3. Geniş yayvan çelik tencereye dilimlenen kabaklar dizilir. Kabakların üzerleri kapanacak kadar toz şeker dökülür.
  4. Aynı şekilde tekrar kabak dizilir toz şeker dökülür. Kapağı kapalı şekilde bir gece beklettim.
  5. 3 kg kabaktan 2 çelik yayvan tencere çıktı.
  6. Ertesi gün tencerelerimizin kapakları açık şekilde 1o dakika orta ocakta harlı şekilde kaynatılır. Şeker eriyecek.
  7. 2 aşama tencerenin kapağı kapatılarak en kısık ateşte kapalı olarak 30 dak pişirilir.
  8. Son aşamada tencerenin kapağı açarak ocağın en harlı kısmı açılarak şekerin kabakla özleşmesi sağlanır.
  9. Göz göz olunca şeker ve suyu iyice kabakla birleşene kadar 10 dk harlı bir şekilde başından ayrılmayarak bütünleştirilir.
  10. Su kabardıkça şeker ağdalandıkça kabak cam gibi olacak göreceksiniz. Hem şekeri içine çekecek.

Muhteşem oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder