19 Aralık 2020 Cumartesi

Düğme Kurabiye Tarifi

 

Düğme Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Üzerine
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Düğme Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına yumuşamış margarin veya tereyağını alıyoruz. Üzerine unu, cevizi, pudra şekerini, kabartma tozunu koyup kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
  2. Bu kurabiyenin özelliği minik olmasıdır. Minik minik yuvarlayıp fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirip çıkarttık dan sonra soğutup, servis tabağına alıyoruz.
  3. Üzerine pudra şekeriyle tarçını karıştırıp tel süzgeçten eliyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder