Düğme Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Üzerine
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Düğme Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına yumuşamış margarin veya tereyağını alıyoruz. Üzerine unu, cevizi, pudra şekerini, kabartma tozunu koyup kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
- Bu kurabiyenin özelliği minik olmasıdır. Minik minik yuvarlayıp fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirip çıkarttık dan sonra soğutup, servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine pudra şekeriyle tarçını karıştırıp tel süzgeçten eliyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder