Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane küçük boy karnabahar
Sosu İçin
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tutam maydanoz
- Yarım su bardağı un
Üzeri İçin
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
- Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
- Maydanozu ince doğrayıp bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım.
- Haşlanan karnabaharın suyunu süzüp sosun içine atalım.
- Daha sonra yağlanmış borcama dizelim.
- Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
- Kaşar peyniri eriyip kızarınca fırından alalım. afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder