19 Aralık 2020 Cumartesi

Karnabahar Graten Tarifi

 

Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane küçük boy karnabahar

Sosu İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım su bardağı un

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharı küçük parçalara koparıp yıkayalım.
  2. Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
  3. Maydanozu ince doğrayıp bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım.
  4. Haşlanan karnabaharın suyunu süzüp sosun içine atalım.
  5. Daha sonra yağlanmış borcama dizelim.
  6. Kalan sosu üzerine dökelim ve önceden ısıttığımız 190 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Üzeri kızarınca fırından çıkartıp rendelediğimiz kaşar peynirini serpip tekrar fırına verelim.
  8. Kaşar peyniri eriyip kızarınca fırından alalım. 🌹 afiyet olsun 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder