20 Aralık 2020 Pazar

Brokolili Soslu Makarna Tarifi

 

Brokolili Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram makarna
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 200 ml sıvı krema
  • 100 ml süt
  • 100 gram krem peynir
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz dikkatli ekleyin
  • Bir tutam karabiber
  • Yarım brokoli çiçeklerinden ayrılmış

Brokolili Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Brokolileri buharda veya suda haşlayın ( çok yumuşamasın).
  2. Makarnayı tuzlu suda haşlayın.
  3. Bir tavaya tereyağ ve ezilmiş sarımsağı alın güzelce kavurun.
  4. Unu ekleyip köpüklenene kadar kavurmaya devam edin.
  5. Kremayı sütü ve baharatları ekleyip karıştırın son olarak peyniri de ekleyip karıştırın.
  6. Haşlanmış makarnayı ve brokolileri ekleyip kısa bir süre birlikte pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.

Az Malzemeli Akroşka Tarifi

 

Az Malzemeli Akroşka Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış kuzu eti (İsteğe bağlı tavuk da olabilir)
  • 2 yumurta (Haşalanacak)
  • 2 salatalık(Küp küp doğranacak)
  • 1 tutam maydanoz ince kıyılacak
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 2 adet soda
  • Tuz

Az Malzemeli Akroşka Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırıyoruz ardından buz dolabına koyalım.
  2. Soğuk içilmesi daha güzel ve lezzetli oluyor. Deneyecekler şimdiden afiyet olsun.

Nohutlu Pilav Eşliğinde Tavuk Sote Tarifi

 

Nohutlu Pilav Eşliğinde Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 10 adet küçük mantar
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı toz köri
  • 1 fincan zeytin yağ
  • 1 adet küp şeker

Nohutlu Pilav Eşliğinde Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü doğrayalım yıkayalım süzgeçte bekletelim soğanı yıkayıp soyalım
  2. Mantarları da yıkayıp doğrayalım tavuğu soğanı mantarı tavaya kayalım .
  3. Yağ tuz kara biberde ilave edip soteleyelim önce suyunu salacak suyunu çekene kadar pişirelim .
  4. Öte yanda kapya biberleri doğrayıp onları da tavaya ilave edelim .
  5. Biberler diri kalması için en son koyuyorum iyice kavuralım.
  6. Ocağı kapatmadan bir çay kaşığı toz köriyi de ilave edip kapatalım ben nonutlu pilavla servis ettim afiyet olsun.

Otlu Burma Çörek Tarifi

 

Otlu Burma Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sirke
  • Yarım kase yoğurt
  • 1 kase kurutulmuş dereotu
  • Un

İç harcı için :

  • Beyaz peynir
  • Kekik, nane, kimyon
  • Zeytinyağı

Otlu Burma Çörek Tarifi Yapılışı

  1. İlk etapta ılık suda mayayı eritiyoruz ardından şeker ilave edip 5 dk kadar mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
  2. Bu noktada suyun el yakmaması gerekir.
  3. Ardından sıvı yağ, süt, şeker ve tuz ilave edip içine 1 adet yumurta kırıyoruz.
  4. Diğer yumurtanın sarısını ayırıp kalan beyazı da ilave edip sirkeyi de ekledikten sonra sıvı bir karışım elde ediyoruz.
  5. Elenmiş unu azar azar ekleyerek kıvam almasını sağlıyoruz.
  6. 3-4 bardak undan sonra yoğunlaştığını göreceksiniz.
  7. Unun çeşidi ve markası farklılık gösterebileceğinden tam ölçü vermeyi tercih etmiyorum.
  8. Siz alabildiğince un eklemeye devam edin 15 dk kadar yoğurup ele yapışmayacak forma gelmesi yeterli.
  9. Streçle üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlenmeye alıyoruz. Bu sırada harcını hazır edebilirsiniz.
  10. Doğranmış peynire kekik nane ve kimyon atıp akabinde hafif zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
  11. Mayalanan hamuru parçalara ayırıp harcı ilave ettikten sonra dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
  12. En son yoğurt ve ayırdığımız yumurta sarısına bir miktar zeytinyağı gezdirip elde ettiğimiz karışımı çöreğin yüzüne fırça yardımı ile güzelce yediriyoruz.
  13. Susam serpip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirmeye alıyoruz.
  14. Bu tarz çöreklere çok yakıştırdığım için bu defa burma şeklinde hazırladım.
  15. Buna zeytin de çok yakıştırıyorum iç harcı tamamen damak zevkinize kalmış.

Afiyet olsun! :).

Tavuk Marine Tarifi

 

Tavuk Marine Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı  mayonez
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 750 gram tavuk

Tavuk Marine Tarifi Yapılışı

  1. Bekleme süresi : 1-2 saat.
  2. Beklemeden yapılması için 1 çay kaşığı sirke damlatabilirsin.
  3. Kremalı yapacaksan, salça ve ketçapı çıkart.
  4. Baharat miktarını arttır. Suyunu salarken kremayı dökebilirsin.
  5. İsteğe göre kaşar peyniri eklenebilir.

Kremalı Patates Çorbası Tarifi

 

Kremalı Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 adet sebze bulyon ( isteğe bağlı )
  • Tuz, karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı  zerdeçal
  • 100 ml. krema

Kremalı Patates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler, ve havuçları iri bir şekilde doğruyoruz.
  2. Tenceremizde ilk olarak soğanımızı fazla öldürmeden kavuruyoruz.
  3. Daha sonra patates ve havuçlarımızı ekleyip birbirine harmanlıyoruz.
  4. Tüm baharatlarımızı ve bulyonumuzu ekleyip birbirine karıştırdıktan sonra sıcak suyumuzu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra altını kısıp patates ve havuçlar iyice eriyene kadar pişiriyoruz. İstediğimiz kıvama gelince ocaktan çekip el mikseriyle güzelce eziyoruz.
  6. Yoğunluğuna göre su ekleyip istediğimiz kıvama getirince 100 ml kadar krema ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz.
  7. Çorba kasemize alıp üzerine çok az krema ve maydanoz ile süsleyip servis ediyoruz🌺.

Fırında Karışık Tavuk Yemeği Tarifi

 

Fırında Karışık Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo tavuk kanat
  • 5 adet patates
  • 4 adet domates
  • 3 tane yeşil biber
  • 3 tane kırmızı biber
  • Yarım kaşık domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Fırında Karışık Tavuk Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk kanatları bıçakla çizin. Patatesi, domatesleri, biberleri, sarımsakları, soğanı doğrayıp kanatlarla beraber fırın tepsisine alın.
  2. Tuz, karabiber, salça ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıp homojen hale getirin
  3. . Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo orta yağlı kıyma
  • 3 tane kapya biber
  • 1 tane soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon

Üzerine;

  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • 1tane domates
  • 1 tane patates

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kapya biber, 1tane soğan, maydanoz ve sarımsağı robotta çekiyoruz ve büyük bı kapta kıymayı da ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Salça, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Fırın tepsisine resimdeki gibi yayıyoruz. Üzerine salçayı biraz suyla açıp döküyoruz.
  4. Domates, biber ve kenarına patates dizip 250 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Mozaik Pasta (Pastane Usulü) Yumurtasız Ve Çok Pratik Tarifi

 

Mozaik Pasta (Pastane Usulü) Yumurtasız Ve Çok Pratik Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı  kakao
  • Yarım su bardağı bir parmak eksik toz şeker
  • 65.gr. tereyağ yada margarin (1 yemek kaşığı  biraz fazla)

İç harcı için :

  • Fındık yada ceviz

Üzeri için :

  • Hindistan cevizi yada şam fıstığı

Mozaik Pasta (Pastane Usulü) Yumurtasız Ve Çok Pratik Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce derin bir kaba bisküvilerimizi kıralım irili, ufaklı daha sonra bir tavada yada küçük tencerede süt, toz şeker ve kakaoyu iyice çırpalım.
  2. Ocağa alıp, içine margarin yada tereyağını koyup eriyene kadar karıştıralım.
  3. Kesinlikle pişmeyecek sadece margarini ve şekeri eritince ocaktan alıp bisküvili kabımızın içine dökelim.
  4. Kakaolu karışımı bir kaşık yardımı ile birbiri ile karıştırıp iyice özleştirelim.
  5. Streçin yada temiz bir poşetin üzerine döküp uzunlamasına şekil verelim elimizle tamamen sarıp buzluğa atalım 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim .
  6. Daha sonra servis edelim dilerseniz üzerini benim gibi ceviz ve Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Not :muazzam basit bir tarif pasta tadında. Afiyet olsun.

Mandarinenschmand Kuchen( Mandalinalı Pasta) Tarifi

 

Mandarinenschmand Kuchen( Mandalinalı Pasta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 75 gram şeker
  • 100 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket pişirilen vanilyalı puding

Dolgu malzemesi;

  • 4 kutu schmand(4 labne)
  • 2 kutu mandarin konservesi(veya herhangi bir yumuşak meyve)
  • 1 paradiescreme vanilyalı(cremeole vanilyalı)

Mandarinenschmand Kuchen( Mandalinalı Pasta) Tarifi Yapılışı

  1. Kek malzemelerini  hepsini karıştırın ve uygun bi kalıpta (kelepçeli kalıp olabilir)175 derecede önceden ısıtılmış  fırında pişirin..
  2.  Daha sonra schamanddi(labneyi)paradiescremele(kremole) iyice çırpalım.
  3. Sonra konservelerimizi bi süzgece alalım suyunu süzelim .
  4. Suyunu ayıralım(üst jöle için) mandalinaları elimizle ezdirelim posası biraz suyuna geçsin( kıvamı acısından)
  5. Sonra bunlarda çırptığımız kremaya ilave edelim karıştıralım,, iyice karıştırdıktan sonra soğumuş olan pastamızın üzerine dökelim.
  6. Kaşık yardımıyla bi güzel üzerini düzeltelim.
  7. Bu arada mandalina suyuna 1, 5 yemek kaşığı nişasta koyalım ve kaynayana kadar pişirelim
  8. Koyulaşınca kremamızın üzerine dökelim.
  9. En az 4-5 saat bekletelim sonra kelepçesinden ayıralım servis tabağına alalım..

Afiyet olsun.

Mişöriz (arnavut usulü gerçek mişöriz) Tarifi

 

Mişöriz (arnavut usulü gerçek mişöriz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but veya 3 adet kalçalı but
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 orta boy soğan
  • Acı pul biber veya tatlı toz biber
  • Karabiber
  • Salça
  • Tuz

Mişöriz (arnavut usulü gerçek mişöriz) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavukları haşlayalım.
  2. Önceden pirinçlerimizi kaynar suya koyalım.
  3. Fırın tepsimizi ocağa alalım – fırınımızı 200 derece fanlı ayara ayarlayalım.
  4. Orta boy fırın tepsisine pirinçleri kavuracak kadar sıvı yağ ve az miktarda tereyağı koyalım.
  5. Yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
  6. 1 yemek kaşığı salça ekleyelim kavuralım.
  7. Üstüne baharatları ekleyelim, yıkayıp süzdürdüğümüz pirinçleri koyup kavuralım.
  8. Kavrulan pirinçlere 3 bardak sıcak tavuk suyu ekleyelim, tuzunu katalım.
  9. Tavukları üstüne dizelim sıcak fırına atalım.
  10. Önce 200 derecede daha sonra 175 derecede suyunu çekene kadar pişirelim.

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

 

Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket + 8 adet kakaolu petibör bisküvi
  • 5 adet muz

Ganaj İçin

  • 200 ml sıvı krema
  • 160 gram sütlü çikolata

Kreması İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 çorba kaşığı yumuşak tereyağ

Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kremayı hazırlayalım, kremşanti ve tereyağ hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp devamlı karıştırarak pişirelim.
  2. Tencereden bir kaseye alıp üzerini kremaya değecek şekilde streçleyelim kenara alalım soğuması için.
  3. Büyük dikdörtgen borcamı hafif tereyağ ile yağlayıp robottan iyice geçirdiğimiz bisküvileri borcama eşit yayaylım bastıralım üzerini.
  4. Ganaj için sıvı kremayı kaynama noktasına getirelim ocağın altını kapatıp içine çikolataları koyup iyice karıştıralım ılınınca borcamdaki bisküvilerin üzerine eşit şekilde dikkatlice yayalım borcamı buzluğa kaldıralım iyice donsun.
  5. İyice soğumuş olan kremayı azıcık mislerden geçirip içerisine toz şantiyi ve yumuşak tereyağını ilave edip iyice mikser ile çırpalım.
  6. Buzluktan borcamı alıp kremayı eşit şekilde üzerine yayalım normal buzdolabına kaldıralım 1 gece mutlaka bekletin güzel sonuç alabilmek için.
  7. Sonrasında isterseniz 10 porsiyon olacak şekilde dilimleyin isterseniz benim gibi 8 porsiyonluk yapın 1 muzu ortadan kesip ucuna koyup dikkatlice rulo yapın.
  8. Servis tabağına alın. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. 🌸.

Evde Pizza Tarifi

 

Evde Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (Ya da yarım paket yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su

Sosu İçin

  • 2 su bardağı domates sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri İçin

  • İstediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz

Evde Pizza Tarifi Yapılışı

  1. Unu yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.
  2. Unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İnstant maya yerine yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz.
  3. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film örterek yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım.
  6. Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölelim. Eğer ince hamurlu pizza hazırlamak istiyorsanız aynı hamuru 3 parçaya da bölebilirsiniz.
  7. Kestiğimiz parçayı beze haline getirerek un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım. Hafifçe un serperek merdaneye yapışmamasını sağlayabilirsiniz.
  8. Açtığımız hamuru pizza tepsisine almadan önce boyutu uygun mu diye kontrol edelim.
  9. Açtığımız hamuru unladığımız pizza tepsisine alalım ve elimizle etrafını düzeltelim.
  10. Dilerseniz normal fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek veya altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz.
  11. Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır.
  12. Pizza tepsisini önceden ısıttığımız 200° fırına sürerek hamurumuzu 10 dakika pişirelim.
  13. Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım.
  14. Yarı pişen hamurumuzu fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine bolca sürelim. Kenarlarına doğruda güzelce sürersek kenarlarıda daha güzel kızaracaktır.
  15. Domates sosunun üzerine tercihe etmiş olduğunuz malzemeleri ekleyin.
  16. Son olarak pizzamızı tekrar fırına sürelim ve 200 derece fırında 20 dakika daha pişmeye bırakalım.
  17. Peynirleri güzel bir şekilde eriyen sucukları sosisleri gayet nefis bir şekilde pişen pizzamız servise hazır. Afiyet olsun .