Mandarinenschmand Kuchen( Mandalinalı Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 75 gram şeker
- 100 gram un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket pişirilen vanilyalı puding
Dolgu malzemesi;
- 4 kutu schmand(4 labne)
- 2 kutu mandarin konservesi(veya herhangi bir yumuşak meyve)
- 1 paradiescreme vanilyalı(cremeole vanilyalı)
Mandarinenschmand Kuchen( Mandalinalı Pasta) Tarifi Yapılışı
- Kek malzemelerini hepsini karıştırın ve uygun bi kalıpta (kelepçeli kalıp olabilir)175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin..
- Daha sonra schamanddi(labneyi)paradiescremele(kremole) iyice çırpalım.
- Sonra konservelerimizi bi süzgece alalım suyunu süzelim .
- Suyunu ayıralım(üst jöle için) mandalinaları elimizle ezdirelim posası biraz suyuna geçsin( kıvamı acısından)
- Sonra bunlarda çırptığımız kremaya ilave edelim karıştıralım,, iyice karıştırdıktan sonra soğumuş olan pastamızın üzerine dökelim.
- Kaşık yardımıyla bi güzel üzerini düzeltelim.
- Bu arada mandalina suyuna 1, 5 yemek kaşığı nişasta koyalım ve kaynayana kadar pişirelim
- Koyulaşınca kremamızın üzerine dökelim.
- En az 4-5 saat bekletelim sonra kelepçesinden ayıralım servis tabağına alalım..
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder