20 Aralık 2020 Pazar

Mandarinenschmand Kuchen( Mandalinalı Pasta) Tarifi

 

Mandarinenschmand Kuchen( Mandalinalı Pasta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 75 gram şeker
  • 100 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket pişirilen vanilyalı puding

Dolgu malzemesi;

  • 4 kutu schmand(4 labne)
  • 2 kutu mandarin konservesi(veya herhangi bir yumuşak meyve)
  • 1 paradiescreme vanilyalı(cremeole vanilyalı)

Mandarinenschmand Kuchen( Mandalinalı Pasta) Tarifi Yapılışı

  1. Kek malzemelerini  hepsini karıştırın ve uygun bi kalıpta (kelepçeli kalıp olabilir)175 derecede önceden ısıtılmış  fırında pişirin..
  2.  Daha sonra schamanddi(labneyi)paradiescremele(kremole) iyice çırpalım.
  3. Sonra konservelerimizi bi süzgece alalım suyunu süzelim .
  4. Suyunu ayıralım(üst jöle için) mandalinaları elimizle ezdirelim posası biraz suyuna geçsin( kıvamı acısından)
  5. Sonra bunlarda çırptığımız kremaya ilave edelim karıştıralım,, iyice karıştırdıktan sonra soğumuş olan pastamızın üzerine dökelim.
  6. Kaşık yardımıyla bi güzel üzerini düzeltelim.
  7. Bu arada mandalina suyuna 1, 5 yemek kaşığı nişasta koyalım ve kaynayana kadar pişirelim
  8. Koyulaşınca kremamızın üzerine dökelim.
  9. En az 4-5 saat bekletelim sonra kelepçesinden ayıralım servis tabağına alalım..

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder