Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket + 8 adet kakaolu petibör bisküvi
- 5 adet muz
Ganaj İçin
- 200 ml sıvı krema
- 160 gram sütlü çikolata
Kreması İçin
- 4 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
- 1 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk önce kremayı hazırlayalım, kremşanti ve tereyağ hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp devamlı karıştırarak pişirelim.
- Tencereden bir kaseye alıp üzerini kremaya değecek şekilde streçleyelim kenara alalım soğuması için.
- Büyük dikdörtgen borcamı hafif tereyağ ile yağlayıp robottan iyice geçirdiğimiz bisküvileri borcama eşit yayaylım bastıralım üzerini.
- Ganaj için sıvı kremayı kaynama noktasına getirelim ocağın altını kapatıp içine çikolataları koyup iyice karıştıralım ılınınca borcamdaki bisküvilerin üzerine eşit şekilde dikkatlice yayalım borcamı buzluğa kaldıralım iyice donsun.
- İyice soğumuş olan kremayı azıcık mislerden geçirip içerisine toz şantiyi ve yumuşak tereyağını ilave edip iyice mikser ile çırpalım.
- Buzluktan borcamı alıp kremayı eşit şekilde üzerine yayalım normal buzdolabına kaldıralım 1 gece mutlaka bekletin güzel sonuç alabilmek için.
- Sonrasında isterseniz 10 porsiyon olacak şekilde dilimleyin isterseniz benim gibi 8 porsiyonluk yapın 1 muzu ortadan kesip ucuna koyup dikkatlice rulo yapın.
- Servis tabağına alın. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder