Otlu Burma Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sirke
- Yarım kase yoğurt
- 1 kase kurutulmuş dereotu
- Un
İç harcı için :
- Beyaz peynir
- Kekik, nane, kimyon
- Zeytinyağı
Otlu Burma Çörek Tarifi Yapılışı
- İlk etapta ılık suda mayayı eritiyoruz ardından şeker ilave edip 5 dk kadar mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
- Bu noktada suyun el yakmaması gerekir.
- Ardından sıvı yağ, süt, şeker ve tuz ilave edip içine 1 adet yumurta kırıyoruz.
- Diğer yumurtanın sarısını ayırıp kalan beyazı da ilave edip sirkeyi de ekledikten sonra sıvı bir karışım elde ediyoruz.
- Elenmiş unu azar azar ekleyerek kıvam almasını sağlıyoruz.
- 3-4 bardak undan sonra yoğunlaştığını göreceksiniz.
- Unun çeşidi ve markası farklılık gösterebileceğinden tam ölçü vermeyi tercih etmiyorum.
- Siz alabildiğince un eklemeye devam edin 15 dk kadar yoğurup ele yapışmayacak forma gelmesi yeterli.
- Streçle üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlenmeye alıyoruz. Bu sırada harcını hazır edebilirsiniz.
- Doğranmış peynire kekik nane ve kimyon atıp akabinde hafif zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
- Mayalanan hamuru parçalara ayırıp harcı ilave ettikten sonra dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
- En son yoğurt ve ayırdığımız yumurta sarısına bir miktar zeytinyağı gezdirip elde ettiğimiz karışımı çöreğin yüzüne fırça yardımı ile güzelce yediriyoruz.
- Susam serpip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirmeye alıyoruz.
- Bu tarz çöreklere çok yakıştırdığım için bu defa burma şeklinde hazırladım.
- Buna zeytin de çok yakıştırıyorum iç harcı tamamen damak zevkinize kalmış.
Afiyet olsun! :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder