20 Aralık 2020 Pazar

Otlu Burma Çörek Tarifi

 

Otlu Burma Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sirke
  • Yarım kase yoğurt
  • 1 kase kurutulmuş dereotu
  • Un

İç harcı için :

  • Beyaz peynir
  • Kekik, nane, kimyon
  • Zeytinyağı

Otlu Burma Çörek Tarifi Yapılışı

  1. İlk etapta ılık suda mayayı eritiyoruz ardından şeker ilave edip 5 dk kadar mayanın aktifleşmesini bekliyoruz.
  2. Bu noktada suyun el yakmaması gerekir.
  3. Ardından sıvı yağ, süt, şeker ve tuz ilave edip içine 1 adet yumurta kırıyoruz.
  4. Diğer yumurtanın sarısını ayırıp kalan beyazı da ilave edip sirkeyi de ekledikten sonra sıvı bir karışım elde ediyoruz.
  5. Elenmiş unu azar azar ekleyerek kıvam almasını sağlıyoruz.
  6. 3-4 bardak undan sonra yoğunlaştığını göreceksiniz.
  7. Unun çeşidi ve markası farklılık gösterebileceğinden tam ölçü vermeyi tercih etmiyorum.
  8. Siz alabildiğince un eklemeye devam edin 15 dk kadar yoğurup ele yapışmayacak forma gelmesi yeterli.
  9. Streçle üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlenmeye alıyoruz. Bu sırada harcını hazır edebilirsiniz.
  10. Doğranmış peynire kekik nane ve kimyon atıp akabinde hafif zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
  11. Mayalanan hamuru parçalara ayırıp harcı ilave ettikten sonra dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
  12. En son yoğurt ve ayırdığımız yumurta sarısına bir miktar zeytinyağı gezdirip elde ettiğimiz karışımı çöreğin yüzüne fırça yardımı ile güzelce yediriyoruz.
  13. Susam serpip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirmeye alıyoruz.
  14. Bu tarz çöreklere çok yakıştırdığım için bu defa burma şeklinde hazırladım.
  15. Buna zeytin de çok yakıştırıyorum iç harcı tamamen damak zevkinize kalmış.

Afiyet olsun! :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder