Mişöriz (arnavut usulü gerçek mişöriz) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk but veya 3 adet kalçalı but
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 orta boy soğan
- Acı pul biber veya tatlı toz biber
- Karabiber
- Salça
- Tuz
Mişöriz (arnavut usulü gerçek mişöriz) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavukları haşlayalım.
- Önceden pirinçlerimizi kaynar suya koyalım.
- Fırın tepsimizi ocağa alalım – fırınımızı 200 derece fanlı ayara ayarlayalım.
- Orta boy fırın tepsisine pirinçleri kavuracak kadar sıvı yağ ve az miktarda tereyağı koyalım.
- Yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
- 1 yemek kaşığı salça ekleyelim kavuralım.
- Üstüne baharatları ekleyelim, yıkayıp süzdürdüğümüz pirinçleri koyup kavuralım.
- Kavrulan pirinçlere 3 bardak sıcak tavuk suyu ekleyelim, tuzunu katalım.
- Tavukları üstüne dizelim sıcak fırına atalım.
- Önce 200 derecede daha sonra 175 derecede suyunu çekene kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder