20 Aralık 2020 Pazar

Mişöriz (arnavut usulü gerçek mişöriz) Tarifi

 

Mişöriz (arnavut usulü gerçek mişöriz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but veya 3 adet kalçalı but
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 orta boy soğan
  • Acı pul biber veya tatlı toz biber
  • Karabiber
  • Salça
  • Tuz

Mişöriz (arnavut usulü gerçek mişöriz) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavukları haşlayalım.
  2. Önceden pirinçlerimizi kaynar suya koyalım.
  3. Fırın tepsimizi ocağa alalım – fırınımızı 200 derece fanlı ayara ayarlayalım.
  4. Orta boy fırın tepsisine pirinçleri kavuracak kadar sıvı yağ ve az miktarda tereyağı koyalım.
  5. Yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım.
  6. 1 yemek kaşığı salça ekleyelim kavuralım.
  7. Üstüne baharatları ekleyelim, yıkayıp süzdürdüğümüz pirinçleri koyup kavuralım.
  8. Kavrulan pirinçlere 3 bardak sıcak tavuk suyu ekleyelim, tuzunu katalım.
  9. Tavukları üstüne dizelim sıcak fırına atalım.
  10. Önce 200 derecede daha sonra 175 derecede suyunu çekene kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder