20 Aralık 2020 Pazar

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo orta yağlı kıyma
  • 3 tane kapya biber
  • 1 tane soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon

Üzerine;

  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • 1tane domates
  • 1 tane patates

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kapya biber, 1tane soğan, maydanoz ve sarımsağı robotta çekiyoruz ve büyük bı kapta kıymayı da ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Salça, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Fırın tepsisine resimdeki gibi yayıyoruz. Üzerine salçayı biraz suyla açıp döküyoruz.
  4. Domates, biber ve kenarına patates dizip 250 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder