Orman Meyveli Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un
- Kabartma tozu vanilya
Kremasi için;
- 2 su bardağı sut
- 1 kaşık un
- 1 kaşık nisasta
- 5 kaşık toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Biraz beyaz damla çikolata
- Üzeri için kırmızı meyveler
Orman Meyveli Tart Tarifi Yapılışı
- Hamuru için: oda ısısındaki tereyağ ile pudra şekerini çatal ile karıştırıp içine unu yumurta ve kabartma tozu vanilya atıp yoğuruyoruz.
- Dolapta yarım saat dinlendirip tart kalıbına göre acıyoruz çatal ile hamurdan delikler acıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra kremasını sıkma torbası ile tartımıza sıkıyoruz.
- Üzerini meyveler ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Tek Hamurla Hem Cantık Hem Çiğ Börek (Tatar Kızından ) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-3,5 bardak un
İç harcı için;
- 200 gram kıyma
- 2 orta boy soğan
- Tuz, karabiber
- Çeyrek çay bardağı su(çiğ börek için ayrılacak kıymaya)
- 1 kase sıvı yağ
Tek Hamurla Hem Cantık Hem Çiğ Börek (Tatar Kızından ) Tarifi Yapılışı
- Önce hamurumuzu mayalıyoruz şeker maya ve ılık suyu iyice karıştırıp beş dk bekleyip tuz ve unu ekliyoruz .
- Bu noktada dikkat edilecek kısım kulak memesinden sert olacak hamur yani normal mayaladığımızdan bir tık sert hamuru iyice örtüp 1 saat oda ısısında daha sorma buz dolabında ben üç saat beklettim.
- Ama daha kısa ve uzun olabilir sorun yok daha iç harcımızı soğanları rendeleyip su dışında diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz .
- Şu çiğ böreği açarken eklenecek ( sorpalı olsun diye) önce cantık için dolaptaki hamurumuzdan küçük borcam için 20 -21 adet ceviz büyüklüğünde bezeleri çay tabağı kadar açıp içine bir tatlı kaşığı kıymalı harcımızdan koyup küçük bir çiğ börek gibi kapatıyoruz .
- Yağlı kaseye daldırıp kapama kısmı alta gelecek şekilde balık istifi gibi hepsini yağa bulayıp borcama yerleştiriyoruz .
- Fazla yağlı gözükebilir korkmayın bütün işlem bitince 200 derece ısıtılmış fırına verelim.
- Kontrol ederek pişirelim kalan hamuru biraz un serpip yoğuralım ve cevizden daha büyük bezelere ayıralım.
- Tatlı tabağı kadar açıp içine kalan kıymaya çeyrek çay bardağı suyu eklediğimiz kıymayı güzelce karıştıralım ve eşit şekilde paylaştıralım çiğ börek şekli verip kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsuuuunn .
Bulgur Pilavı (Az Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ( tereyağı ya da margarin )
- 2 çay bardağı sıcak su
- Tuz
Bulgur Pilavı (Az Ölçülü) Tarifi Yapılışı
- Bulgurumuzu yıkayalım.
- Şehriyemizi kavuralım az pembeleşmeye başlayınca yıkamış olduğumuz bulgurumuzu koyalım kavurmaya devam edelim.
- Kavurduğumuz bulgura suyumuzu koyalım.
- Tuzumuzu atalım.
- Suyunu çekince altını kapalım. Dinlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
Bisküvi Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı sut
- Yarım paket yağ
- 1 paket bitter çikolata
Bisküvi Topları Tarifi Yapılışı
- Bisküvileri robottan geçiriyoruz.
- Paket yağını eritip içine bitter çikolatayı atıp eritiyoruz.
- Süt ekleyip birazcık daha kaynatıyoruz.
- Biskuvilerin üstüne ekliyoruz.
- Ve top yapiyoruz istediginiz gibi süsleyebilirsiniz ben hindistan cevizine buladim.
Afiyet olsun.
Mantar Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin( 250 gram oda sıcaklığında)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 400 gram nişasta
- 1, 5-2 çay bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için ;
Mantar Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda ısısında yumuşamış margarini yumurtayı pudra şekerini yoğurma kabına alın .
- Üzerine 400 gram nişasta vanilya ve kabartma tozunu ekleyip elimizle iyice karıştırın.
- Ele yapışan bir kıvam alacaktır unumuzu da döküp yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Şişenin ağzını kakasıya batırıp kurabiyelerimizin üstüne bastırın önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Karışık Tost Tarifi İçin Malzemeler
- 2 somun
- 1 adet sucuk
- 1 adet kaşar
- Pul biber
- 1 adet ketçap
- 1 adet mayonez
- Yarım kaşıktan az yağ
Karışık Tost Tarifi Yapılışı
- Sucuklarımızı kalın olmayacak şekilde keselim.
- Tost makinasında biraz pişirelim.
- Kaşarımızı rendeleyelim.
- Somunumuzu ortadan keselim.
- Pişirdiğimiz sucuklardan somunumuza koyalım.
- Rendelediğimiz kaşarımızı somunumuza koyduktan sonra yayalım.
- Üzerine pul biberimizi dökelim.
- Ketçap ve mayonezimizi de dökelim.
- Tost makinesine koymadan önce arkalı önlü somunumuzu yağlayalım.
- Tost makinesine koyup pişirelim.
Afiyet olsun .
Fırında Balık Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- 3 kaşık has zeytin yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Limon
- Tuz
Fırında Balık Tarifi Yapılışı
- Balıklarımızı güzel yıkayalım suyu süzelen balıkları tuz atıp elimizle karıştıralım.
- Tepsimize yağlı kağıdı serip balıklarımızı koyalım.
- Bi yandanda sosumuzu hazırlayıp.
- Hazırladığımız balıkların üstüne sürelim.
- 200 ° fırında 20 dk pişirelim afiyet olsun.
Yeşil Pastam Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı sıcak su
- Çeyrek bağ ıspanak
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- Islatmak için bir portal suyu
Pelte;
- Yarım kilo kivi
- 3 fincan şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Yeşil Pastam Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sıcak su ile yıkadığımız ıspanakları rondodan geçirelim sonra yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar çırpalım.
- Sonra unu ekleyip güzelce çırpalım yağlanmış borcama dökelim 180 derece fırında pişirelim
- İlk sıcaklığı çıkınca bir portakalın suyunu üzerine eşit bir şekilde döküp ıslatalım.
- Kreması için bütün malzemeleri tencereye alıp çırpalım altını açıp iyice koyulaşana kadar çırpalım .
- Altını kapatıp üstü kabuklanmasın diye ara ara karıştıralım ilk sıcaklığı çıkınca kekin üstüne sürelim.
- Pelte için tencereye soyup doğradığımız kivileri alalım .
- Üzerine şekeri ve suyu ekleyelim iyice yumuşayana kadar pişirin pişince blenderden geçirelim.
- İki yemek kaşığı nişastası su ile açıp tencereye koyalım tekrar pişirelim.
- Göz göz olunca altını kapatalım ilk sıcaklığı çıkınca kremanın üzerine sürelim soğuyunca boz dolabında dinlendirelim afiyet olsun.
Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo brokoli
- 2 küçük boy patates
- 1 küçük boy havuç
- 2 küçük boy soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı krema
- Karabiber
- Tuz
- Sunum için pul biber
Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi Yapılışı
- Patates, soğan ve havuç küp küp doğranır.
- Zeytinyağında çok az sotelenir.
- Üstüne yıkamış olduğunuz brokolini eklenir çok az sotelemeye devam edilir.
- Üzerine sebzeleri geçmeyecek şekilde sıcak su eklenir.
- Varsa eğer et suyu veya tavuk suyu ekleyebilirsiniz. (ben et suyu ekledim)
- Orta ateşte pişmeye bırakılır.
- Sebzeler piştikten sonra blenderden geçirilir.
- 3 kaşık krema, tuz ve karabiber eklenir, bir taşım kaynatıp ocaktan alınır
- Sunum için krema ve pul biber kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Vitaminli Kolay Puding Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Trabzon hurması
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 tatlı kaşığı dark kakao
- Hindistan cevizi
Vitaminli Kolay Puding Tarifi Yapılışı
- Trabzon hurmasını kabuğundan ayırıp bir kaba koyuyoruz.
- Üzerine tahin ve kakaoyu ekleyip blender ile karıştırıyoruz.
- Pudingimiz hazır kaseye boşaltıp üzerine hindistan cevizi döküyoruz.
- Afiyet olsun.
Karışık Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet kültür mantarı
- 1 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
- 1 adet salatalık turşusu
- 1 yemek kaşığı mısır
- 4-5 adet biberli zeytin
- 1 tutam dereotu
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi (İsteğinize bağlı)
- Zeytinyağ
- Tuz
Karışık Mantar Salatası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle doğramış olduğumuz mantarlarımızı, içine birkaç damla limon suyu ve birkaç damla sirke eklediğimiz kaynar suda haşlayalım.
- Derin kabımıza küçük küçük doğramış olduğumuz kırmızı biberimizi, yine küçük küçük doğramış olduğumuz salatalık turşumuzu, mantarlarımızı, mısırımızı, doğranmış zeytinlerimizi ve ince kıymış olduğumuz dereotumuzu ilave edelim.
- Limon suyu, tercihimize göre nar ekşisi, tuz ve zeytinyağ ilavesiyle güzelce karışıtaralım.Lezzetli mi lezzetli salatamız hazır, servis kabımıza alalım ve afiyetle yenmek üzere soframıza ekliyelim. Malzemelerde tercihinize göre eksiltme ve arttırma yapabilirsiniz.
Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 soğan
- 1 havuç
- Tuz
- 8 su bardağı su
Terbiyesi için:
- 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
Sos için:
- 1 yemek kaşığı salça (biber kullandım)
- Çok az sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Pulbiber
- Kimyon
Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye yıkayıp bulanık suyundan arındırdığımız mercimek, pirinç ve bulguru alalım .
- Üzerine iri doğranmış soğan ve havucu da ekleyip tuzunu ve suyunu ilave edelim karıştırıp kaynamaya bırakalım.
- Çorbamız kaynamaya başlayınca ayrı bir kase de çırptığımız yoğurt yumurta karışımına çorbanın suyundan azar azar ekleyip karıştıralım.
- Terbiye ılıyınca tencereye ekleyip devamlı karıştırarak bir kaç dakika daha pişirelim ve çorbayı blendırdan geçirelim.
- Son olarak çorbanın sosu için gerekli malzemeyi ocağa alıp salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım ardından sosunu da tencereye ekleyip çorbayı iyice karıştıralım.
- Gerekliyse su ilavesi yapalım (ben 1 buçuk su bardağı daha ekledim su) kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatabiliriz çorbamız hazır.
Afiyet olsun.
Tavuk Midye Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram göğüs tavuk kemiksiz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Marinesi için;
- 6 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kori
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soda
- Kızartmak için sıvı yağ
- Çöp şiş (tavukları dizmek için)
- Yeteri kadar un ( tavukları bulamak için)
Tavuk Midye Tava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavukları küp küp doğrayıp kasemize alıyoruz.
- Üzerine tuz ,karbonat ve suyu ekleyip güzelce karıştırıp 20 dakika bekletiyoruz.
- Tavuklarımızın marinesi için kasemize un, baharatlar ve sarımsağı ekleyip üzerine sodayı döküyoruz güzelce çırpıp karıştırıyoruz kenara alıyoruz.
- Tavuklarımızın suyunu süzüp şişe takıyoruz.
- Önce una sonra marine için hazırladığımız sosa bulayıp tabağımıza alıyoruz.
- Tavuklar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz .
- Son olarak tavamıza yağ koyup kızınca tavukları güzelce kızartıyoruz.