20 Aralık 2020 Pazar

Tek Hamurla Hem Cantık Hem Çiğ Börek (Tatar Kızından ) Tarifi

 

Tek Hamurla Hem Cantık Hem Çiğ Börek (Tatar Kızından ) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-3,5 bardak un

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • Tuz, karabiber
  • Çeyrek çay bardağı su(çiğ börek için ayrılacak kıymaya)
  • 1 kase sıvı yağ

Tek Hamurla Hem Cantık Hem Çiğ Börek (Tatar Kızından ) Tarifi Yapılışı

  1. Önce hamurumuzu mayalıyoruz şeker maya ve ılık suyu iyice karıştırıp beş dk bekleyip tuz ve unu ekliyoruz .
  2. Bu noktada dikkat edilecek kısım kulak memesinden sert olacak hamur yani normal mayaladığımızdan bir tık sert hamuru iyice örtüp 1 saat oda ısısında daha sorma buz dolabında ben üç saat beklettim.
  3. Ama daha kısa ve uzun olabilir sorun yok daha iç harcımızı soğanları rendeleyip su dışında diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz .
  4. Şu çiğ böreği açarken eklenecek ( sorpalı olsun diye) önce cantık için dolaptaki hamurumuzdan küçük borcam için 20 -21 adet ceviz büyüklüğünde bezeleri çay tabağı kadar açıp içine bir tatlı kaşığı kıymalı harcımızdan koyup küçük bir çiğ börek gibi kapatıyoruz .
  5. Yağlı kaseye daldırıp kapama kısmı alta gelecek şekilde balık istifi gibi hepsini yağa bulayıp borcama yerleştiriyoruz .
  6. Fazla yağlı gözükebilir korkmayın bütün işlem bitince 200 derece ısıtılmış fırına verelim.
  7. Kontrol ederek pişirelim kalan hamuru biraz un serpip yoğuralım ve cevizden daha büyük bezelere ayıralım.
  8. Tatlı tabağı kadar açıp içine kalan kıymaya çeyrek çay bardağı suyu eklediğimiz kıymayı güzelce karıştıralım ve eşit şekilde paylaştıralım çiğ börek şekli verip kızgın yağda kızartalım.

Afiyet olsuuuunn 😊😊😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder