Tek Hamurla Hem Cantık Hem Çiğ Börek (Tatar Kızından ) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-3,5 bardak un
İç harcı için;
- 200 gram kıyma
- 2 orta boy soğan
- Tuz, karabiber
- Çeyrek çay bardağı su(çiğ börek için ayrılacak kıymaya)
- 1 kase sıvı yağ
Tek Hamurla Hem Cantık Hem Çiğ Börek (Tatar Kızından ) Tarifi Yapılışı
- Önce hamurumuzu mayalıyoruz şeker maya ve ılık suyu iyice karıştırıp beş dk bekleyip tuz ve unu ekliyoruz .
- Bu noktada dikkat edilecek kısım kulak memesinden sert olacak hamur yani normal mayaladığımızdan bir tık sert hamuru iyice örtüp 1 saat oda ısısında daha sorma buz dolabında ben üç saat beklettim.
- Ama daha kısa ve uzun olabilir sorun yok daha iç harcımızı soğanları rendeleyip su dışında diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz .
- Şu çiğ böreği açarken eklenecek ( sorpalı olsun diye) önce cantık için dolaptaki hamurumuzdan küçük borcam için 20 -21 adet ceviz büyüklüğünde bezeleri çay tabağı kadar açıp içine bir tatlı kaşığı kıymalı harcımızdan koyup küçük bir çiğ börek gibi kapatıyoruz .
- Yağlı kaseye daldırıp kapama kısmı alta gelecek şekilde balık istifi gibi hepsini yağa bulayıp borcama yerleştiriyoruz .
- Fazla yağlı gözükebilir korkmayın bütün işlem bitince 200 derece ısıtılmış fırına verelim.
- Kontrol ederek pişirelim kalan hamuru biraz un serpip yoğuralım ve cevizden daha büyük bezelere ayıralım.
- Tatlı tabağı kadar açıp içine kalan kıymaya çeyrek çay bardağı suyu eklediğimiz kıymayı güzelce karıştıralım ve eşit şekilde paylaştıralım çiğ börek şekli verip kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsuuuunn .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder