Yeşil Pastam Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı sıcak su
- Çeyrek bağ ıspanak
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- Islatmak için bir portal suyu
Pelte;
- Yarım kilo kivi
- 3 fincan şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Yeşil Pastam Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sıcak su ile yıkadığımız ıspanakları rondodan geçirelim sonra yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar çırpalım.
- Sonra unu ekleyip güzelce çırpalım yağlanmış borcama dökelim 180 derece fırında pişirelim
- İlk sıcaklığı çıkınca bir portakalın suyunu üzerine eşit bir şekilde döküp ıslatalım.
- Kreması için bütün malzemeleri tencereye alıp çırpalım altını açıp iyice koyulaşana kadar çırpalım .
- Altını kapatıp üstü kabuklanmasın diye ara ara karıştıralım ilk sıcaklığı çıkınca kekin üstüne sürelim.
- Pelte için tencereye soyup doğradığımız kivileri alalım .
- Üzerine şekeri ve suyu ekleyelim iyice yumuşayana kadar pişirin pişince blenderden geçirelim.
- İki yemek kaşığı nişastası su ile açıp tencereye koyalım tekrar pişirelim.
- Göz göz olunca altını kapatalım ilk sıcaklığı çıkınca kremanın üzerine sürelim soğuyunca boz dolabında dinlendirelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder