20 Aralık 2020 Pazar

Yeşil Pastam Tarifi

 

Yeşil Pastam Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • Çeyrek bağ ıspanak

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Islatmak için bir portal suyu

Pelte;

  • Yarım kilo kivi
  • 3 fincan şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Yeşil Pastam Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle sıcak su ile yıkadığımız ıspanakları rondodan geçirelim sonra yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sonra  unu ekleyip güzelce çırpalım yağlanmış borcama dökelim 180 derece fırında pişirelim
  3. İlk sıcaklığı çıkınca bir portakalın suyunu üzerine eşit bir şekilde döküp ıslatalım.
  4. Kreması için bütün malzemeleri tencereye alıp çırpalım altını açıp iyice koyulaşana kadar çırpalım .
  5. Altını kapatıp üstü kabuklanmasın diye ara ara karıştıralım ilk sıcaklığı çıkınca kekin üstüne sürelim.
  6. Pelte için tencereye soyup doğradığımız kivileri alalım .
  7. Üzerine şekeri ve suyu ekleyelim iyice yumuşayana kadar pişirin pişince blenderden geçirelim.
  8. İki yemek kaşığı nişastası su ile açıp tencereye koyalım tekrar pişirelim.
  9. Göz göz olunca altını kapatalım ilk sıcaklığı çıkınca kremanın üzerine sürelim soğuyunca boz dolabında dinlendirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder