20 Aralık 2020 Pazar

Bulgur Pilavı (Az Ölçülü) Tarifi

 

Bulgur Pilavı (Az Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ ( tereyağı ya da margarin )
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • Tuz

Bulgur Pilavı (Az Ölçülü) Tarifi Yapılışı

  1. Bulgurumuzu yıkayalım.
  2. Şehriyemizi kavuralım az pembeleşmeye başlayınca yıkamış  olduğumuz  bulgurumuzu koyalım kavurmaya devam edelim.
  3. Kavurduğumuz bulgura suyumuzu koyalım.
  4. Tuzumuzu atalım.
  5. Suyunu çekince altını kapalım. Dinlenmeye bırakalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder