20 Aralık 2020 Pazar

Mahluta Çorbası Tarifi

 

Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • Tuz
  • 8 su bardağı su

Terbiyesi için:

  • 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı salça (biber kullandım)
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Pulbiber
  • Kimyon

Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yıkayıp bulanık suyundan arındırdığımız mercimek, pirinç ve bulguru alalım .
  2. Üzerine iri doğranmış soğan ve havucu da ekleyip tuzunu ve suyunu ilave edelim karıştırıp kaynamaya bırakalım.
  3. Çorbamız kaynamaya başlayınca ayrı bir kase de çırptığımız yoğurt yumurta karışımına çorbanın suyundan azar azar ekleyip karıştıralım.
  4. Terbiye ılıyınca tencereye ekleyip devamlı karıştırarak bir kaç dakika daha pişirelim ve çorbayı blendırdan geçirelim.
  5. Son olarak çorbanın sosu için gerekli malzemeyi ocağa alıp salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım ardından sosunu da tencereye ekleyip çorbayı iyice karıştıralım.
  6. Gerekliyse su ilavesi yapalım (ben 1 buçuk su bardağı daha ekledim su) kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatabiliriz çorbamız hazır.

Afiyet olsun🌹🌹🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder