Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 soğan
- 1 havuç
- Tuz
- 8 su bardağı su
Terbiyesi için:
- 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
Sos için:
- 1 yemek kaşığı salça (biber kullandım)
- Çok az sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Pulbiber
- Kimyon
Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye yıkayıp bulanık suyundan arındırdığımız mercimek, pirinç ve bulguru alalım .
- Üzerine iri doğranmış soğan ve havucu da ekleyip tuzunu ve suyunu ilave edelim karıştırıp kaynamaya bırakalım.
- Çorbamız kaynamaya başlayınca ayrı bir kase de çırptığımız yoğurt yumurta karışımına çorbanın suyundan azar azar ekleyip karıştıralım.
- Terbiye ılıyınca tencereye ekleyip devamlı karıştırarak bir kaç dakika daha pişirelim ve çorbayı blendırdan geçirelim.
- Son olarak çorbanın sosu için gerekli malzemeyi ocağa alıp salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım ardından sosunu da tencereye ekleyip çorbayı iyice karıştıralım.
- Gerekliyse su ilavesi yapalım (ben 1 buçuk su bardağı daha ekledim su) kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kapatabiliriz çorbamız hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder