20 Aralık 2020 Pazar

Tavuk Midye Tava Tarifi

 

Tavuk Midye Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram göğüs tavuk kemiksiz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Marinesi için;

  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kori
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soda
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Çöp şiş (tavukları dizmek için)
  • Yeteri kadar un ( tavukları bulamak için)

Tavuk Midye Tava Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavukları küp küp doğrayıp kasemize alıyoruz.
  2. Üzerine tuz ,karbonat ve suyu ekleyip güzelce karıştırıp 20 dakika bekletiyoruz.
  3. Tavuklarımızın marinesi için kasemize un, baharatlar ve sarımsağı ekleyip üzerine sodayı döküyoruz güzelce çırpıp karıştırıyoruz kenara alıyoruz.
  4. Tavuklarımızın suyunu süzüp şişe takıyoruz.
  5. Önce una sonra marine için hazırladığımız sosa bulayıp tabağımıza alıyoruz.
  6. Tavuklar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz .
  7. Son olarak tavamıza yağ koyup kızınca tavukları güzelce kızartıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder