Tavuk Midye Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram göğüs tavuk kemiksiz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Marinesi için;
- 6 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kori
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soda
- Kızartmak için sıvı yağ
- Çöp şiş (tavukları dizmek için)
- Yeteri kadar un ( tavukları bulamak için)
Tavuk Midye Tava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavukları küp küp doğrayıp kasemize alıyoruz.
- Üzerine tuz ,karbonat ve suyu ekleyip güzelce karıştırıp 20 dakika bekletiyoruz.
- Tavuklarımızın marinesi için kasemize un, baharatlar ve sarımsağı ekleyip üzerine sodayı döküyoruz güzelce çırpıp karıştırıyoruz kenara alıyoruz.
- Tavuklarımızın suyunu süzüp şişe takıyoruz.
- Önce una sonra marine için hazırladığımız sosa bulayıp tabağımıza alıyoruz.
- Tavuklar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz .
- Son olarak tavamıza yağ koyup kızınca tavukları güzelce kızartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder