21 Aralık 2020 Pazartesi

Çökelek Yapımı Tarifi

 

Çökelek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • Çökelek yapımı
  • 5 kg süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çökelek Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce sütü kaynatalım.
  2. Sonra beklemeye alalım.
  3. Serçe parmağımızı içine daldırıp 7-8 saniye dayanabilecek kıvamdayken içine bir yemek kaşığı yoğurt ekleyip mayalayalım. Ertesi gün “yoğurdu”ocağa alıp bir tatlı kaşığı tuz atıp 15-20 dk. Kaynatalım.
  4. Ardından karışımı torbaya(tülden) koyup, suyunu süzdürüp(birkaç saat dolap vb. Bir yere asıp), sonrasında üstüne ağırlık koyup bir gün bekletelim.
  5. Ertesi gün kalıp şeklinde peynirimiz oldu.
  6. Bir kısmını bıçak ile dilimleyip, geri kalanını da elle ufalayıp içine zeytinyağı, tuz, çörek otu, kırmızı biber, nane, kekik (damak tadınıza göre baharat cins ve miktarını ayarlayabilirsiniz. ) attım.
  7. Sonra kahvaltıda yemek üzere elle yuvarlayıp küçük peynirli lezzet topları haline getirdim.

İncir Uyutması Tarifi

 

İncir Uyutması Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet incir
  • 1 litre süt

İncir Uyutması Tarifi Yapılışı

  1. İncirler kaynamış suda yarım saat bekletilecek.
  2. Süt kaynamayacak sadece ısıtılacak(küçük parmağınızın 5 sn dayanabileceği sıcaklıkta olması kafi) ☺️
  3. İlk basta çok sıvı oluyor ancak üstü kapalı bir şekilde 2 saat uyuttuğunuzda kıvam alıyor 👍🏻
  4. En son buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edebilirsiniz. Ben 15 incir (her kaseye 3 tane denk gelecek sekilde) kullandım ve 1 litre de süt 🙃

Ev Yapımı Muzlu Puding Tarifi

 

Ev Yapımı Muzlu Puding Tarifi İçin Malzemeler

Muzlu puding için:

  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 tane soyulmuş ve ezilmiş muz
  • Bu puding yanında krambel ve karamel sosu hazırlıyorum hem tadı daha güzel olur hemde şekli hoş duruyor, ama tabiki böyle şeyler isteğe bağlı, zaten muzlu puding tek başına çok güzel

Krambel için:

  • 120 gr margarin yada tereyağ
  • 150 gr un
  • 50 gr şeker

Karamel sosu için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt yada krema

Ev Yapımı Muzlu Puding Tarifi Yapılışı

  1. Muzlu puding:İlk önce süt ve kremayı kaynamaya bırakalım.
  2. Bir kapta, bütün kalan malzemeyi koyulur ve iyice karıştıralım.
  3. Süt ve krema kaynayınca, muzlu karışımı üzerine dökelim ve karıştıralım.
  4. Elde edilen karışımı, kısık ateşte pişirelim (koyu bi kıvam alana kadar karıştıralım).
  5. Krambel:Bütün malzemeleri bir kasede sadece el ile karıştırın, fırın tepsisine dizin ve 180°ısıtılmış fırında pişırelim.
  6. Karamel sosu:Bir tavada 1 su bardağı şeker eritip, üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip karıştıralı.
  7. Ardından 1/2 çay bardağı süt ekleyip karıştıralım ve altına kapatalım.Her şey hazır, şimdi montaj’a geçebiliriz.
  8. Önce kaselerde 1-2 yemek kaşığı puding koyalım.
  9. Üzerine karamel sosu ve biraz krambel, üzerine yine puding koyalım.
  10. En son bir parça muz biraz karamel ve krambel’le süsleyelim.

Çok Lezzetli Bir Çerkez Yemeği Fıccın Tarifi

 

Çok Lezzetli Bir Çerkez Yemeği Fıccın Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Aldığı kadar un

İçi için:

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, kimyon

Çok Lezzetli Bir Çerkez Yemeği Fıccın Tarifi Yapılışı


  1. Suyu ocak ılıtalım. Un hariç diğer hamur malzemelerini iyice karıştıralım.
  2. Hamur kulak memesi kıvamı alıncaya dek un ekleyelim ve mayalanmaya bırakalım.
  3. Domates, soğan, biber ve sarımsağı ince ince kıyalım. Derin bir kapta kıymayla karıştıralım ve baharatları ekleyelim.
  4. Tepsimizi yağlıyalım. Hamuru tepside boşluk kalmayacak şekilde iyice yayalım. İç harcımızı her yere iyice dağıtalım.
  5. İç harcımızın üzerinde hamurlu iyice kapatın.
  6. Hazır olan yemeğimizin üzerinde  yumurta sürüp 200 derecelik fırına koyalım ortalama 20 dakikada pişer. Şimdien afiyet olsun.

Kereviz Meze Tarifi

 

Kereviz Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 havuç
  • Yarım kereviz
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Zeytin yağı, ceviz ve nar

Kereviz Meze Tarifi Yapılışı

  1. Süzme yoğurt, tuz ve mayonez bir kasede birleştirilir.
  2. Süzme yoğurt pürüzsüz hale gelene kadar çırpılarak inceltilir.
  3. Rendelenmiş havuç ve soyulup rendelenmiş kereviz süzme yoğurt karışımı ile buluşturulup iyice harmanlanır.
  4. Sunum tabağına alınan mezenin üzerine zeytin yağı gezdirilir ve kaşık ile yağın oluklar oluşturması için şekil verilir.
  5. Nar ve iri kıyım ceviz ile servis edilir.
  6. Ben zeytinyağı ile sunmak istedim ve nar ekledim.
  7. İsterseniz tereyağı eritip, tatlı toz kırmızı biber ve ceviz ekleyerek kavurup üzerine zeytin yağı yerine bu yağı dökebilirsiniz.

Deneyeceklere afiyet olsun 🌼.

3 Beze İle Kat Kat El Açması Börek Tarifi

 

3 Beze İle Kat Kat El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su(200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt(200 ml)
  • 1 paket insant maya(10 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 4.5 su bardağı)

Yağlamak için;

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ(50 ml)
  • İçine;
  • 250 gram beyaz peynir
  • Maydanoz

3 Beze İle Kat Kat El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için su, süt maya kaba alınır ve karıştırılır.
  2. Tuz ve azar azar un eklenerek yaklaşık 10 dakika iyice yoğrulur.
  3. Üzeri örtülü olarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  4. 3 bezeye bölünür mayalanan hamur.
  5. Her beze çok ince olmayacak şekilde 40 cm kadar açılır.
  6. 1 beze eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır.
  7. Üzerine peynirli harçtan serpilir. 2. Açılan beze üzerine konulur ve yağlanır.
  8. Tekrar peynirli harçtan serpilir. 3. Beze de serilir yağlanır. Yine peynirden serpilir.
  9. Üstten başlayarak hamur yağlanarak fotoğraftaki gibi katlanır.
  10. Bohça haline gelen hamur 20 dk üzeri örtülü olarak dinlendirilir.
  11. Dinlenen hamur tepsiye alınır ve elle bastırılarak yayılır.
  12. Üzerine yumurta sarısı ve isteğe bağlı olarak susan serpilir.
  13. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😋.

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

 

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 5-6 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5-6 yemek kaşığı domates sosu
  • Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Pırasa yemeği yapmak için pırasalar temizlenerek 1 cm uzunluğunda doğranır.
  2. Bol su ile yıkanarak suyunun süzülmesi sağlanır.
  3. 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde dilimlenir.
  4. Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.
  5. Rendelenmiş  domates  eklenerek 1-2 tur çevirelim.
  6. Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dk hep birlikte kavrulması sağlanır.
  7. Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
  8. Orta ateşte pırasalar suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.
  9. Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir. Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
  10. Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Not: Domates yerine domates sosu kullanarak veya salça miktarını artırarak  da pırasa yemeği yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Nefis Balkabağı Çorbası Tarifi

 

Nefis Balkabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim balkabağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz, pul biber, karabiber, zerdeçal
  • 2 litre su
  • 1 su bardağa süt
  • 1 su bardağa et suyu veya 2 adet et suyu tablet

Nefis Balkabağı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kabakları temizleyip küp şeklinde doğruyoruz ve yıkıyoruz.
  2. Tencereye su ile birlikte koyup rendelenmiş patatesi ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz.
  3. Rendelenmiş havuç, küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı tavada sıvı yağı ile kavuruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
  4. Bir bardak et suyunu ve tuz da ilave ediyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  5. Blendırdan geçirin ve süt, pul biber, yarım çay kaşığı zerdeçal ilave edin.
  6. Kısık ateşte beş dakika daha kaynatın ve karabiber ilave edip altını kapatın.

Not: Kıvam koyu olursa sütü koyarken biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Kıvam sulu olursa süt ile birlikte 1 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz(unu sütün içine koyup çırpın öyle ilave edin). Ayrıca tablet et suyu kullanacaksanız  sütü koyduktan sonra son beş dakikada koyun ve sürekli karıştırın. Servis yaptıktan sonra limon sıkmaya unutmayın .

Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun :)

Sac Kavurma Tarifi

 

Sac Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • Tuz karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik

Sac Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Etimizi güzelce doğrayıp yıkayalım ve saca alalım, suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Yumuşayan etlere biraz sıvı yağ, sonra da soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
  3. Sonra domatesi de ekleyip kısık ateşte pişirelim.
  4. Baharatları da ekleyip kapatalım. Afiyet olsun.

Rulo Pasta Tarifi

 

Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao

İçi için

  • 2 adet muz

Kreması için

  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • İsteğe bağlı ılındıktan sonra krema ilave edilebilir (Ben eklemedim )

Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Önce kekini hazırlayalım.Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Kuru malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek harcını iyice yayalım.
  4. 170 derecede kontrollü bir şekilde 10-15 dk pişirelim.
  5. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıkınca keki rulo haline getirip soğumasını bekleyelim.
  6. Kreması için tereyağı ve vanilin hariç diğer malzemeleri karıştırıp pişirelim. Hem kek hem krema soğuyunca keke önce krema sürelim.
  7. Üzerine muz ilave edelim ve rulo haline getirelim.
  8. Son olarak üzerine kakao serpelim. İsteğe bağlı değişik şekilde süslenebilir.Not: eğer kekini daha ıslak seviyorsanız krema sürmeden önce keki sütle ıslatabilirsiniz, daha yumuşak ve ıslak olacaktır.Deneyenlere afiyet olsun.

Lavaş Tost (Çok Beğeneceksiniz) Tarifi

 

Lavaş Tost (Çok Beğeneceksiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet lavaş
  • 15 -20 dilim sucuk
  • 3 adet yeşil biber
  • 5 dilim kaşar peyniri

Lavaş Tost (Çok Beğeneceksiniz) Tarifi Yapılışı

  1. Sucuklar tost makinesinde önlü arkalı pişirilir.
  2. Lavaşlara paylaştırılır.
  3. Üzerine doğranmış biber ve kaşar peyniri eklenir.
  4. Tost makinasinda kaşarlar eriyene kadar pişirilir deneyenlere afiyet olsun 😍.

Yulaf Kurabiyesi Tarifi

 

Yulaf Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yulaf
  • 4 adet kuru siyah erik
  • 1 adet kuru incir
  • 1 yemek kaşığını dolduracak kadar kuru üzüm veya vişne ben vişne kullandım siz ne varsa veya ne koymak isterseniz
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 küçük yumurta
  • 5 adet ceviz

Yulaf Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle meyveleri küçük küpler halinde doğrayalım.
  2. Cevizleri elimizle kıralım çok ufak olmasın.
  3. Ardından kalan tüm malzemerle karıştıralım gelişi güzel yağlı kağıt serili fırın tepsisine pay edelim.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü bir şekilde fırınlayalım ve atıştırmalığımız hazır kilo vermek istemeyenler şekersiz filtre kahve eşliğinde iyi bir atıştırmalık afiyet olsun.

Puf Puf Çiçek Poğaça Tarifi

 

Puf Puf Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta (Sarısının biri yüzüne sürülmek için ayrılacak) 4, 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Yağlamak için:

  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Puf Puf Çiçek Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Un ve tuz hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
  2. Sonra üzerine un ve tuz eklenir yumuşak güzel bir hamur hazırlanır 1 saat boyunca mayalandırılır. Süre sonunda hamurun havası alınır ve bezelere ayrılır.
  3. Yapılan bezelerin üzeri kapatılır 10 dk bekletilir bütün hepsi hazırlanır daha sonra ilk yapmış olduğumuz beze çay tabağı büyüklüğünde açılır ve hepsi açılır hazır edilir.
  4. Borcam yağlanır ve hazır edilir.
  5. Bir tabağa sıvı yağ alınır yapılan poğaçalar yağın içine batırılır.
  6. Ve borcama dizilir.
  7. Hepsi bu şekilde hazırlanır ve borcama poşet geçirilir. O şekilde 15 dk dinlendirilir.
  8. Süre sonunda yumurta sarısı sürülür ve susam çörek otu serpilir.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180 c’de yaklaşık 30 dk pişirilir.
  10. Fırından çıkan poğaçaların üzerine bez kapatılır bi 10 dk bekletilir süre sonunda servis edebilirsiniz.