21 Aralık 2020 Pazartesi

Çökelek Yapımı Tarifi

 

Çökelek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • Çökelek yapımı
  • 5 kg süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Çökelek Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce sütü kaynatalım.
  2. Sonra beklemeye alalım.
  3. Serçe parmağımızı içine daldırıp 7-8 saniye dayanabilecek kıvamdayken içine bir yemek kaşığı yoğurt ekleyip mayalayalım. Ertesi gün “yoğurdu”ocağa alıp bir tatlı kaşığı tuz atıp 15-20 dk. Kaynatalım.
  4. Ardından karışımı torbaya(tülden) koyup, suyunu süzdürüp(birkaç saat dolap vb. Bir yere asıp), sonrasında üstüne ağırlık koyup bir gün bekletelim.
  5. Ertesi gün kalıp şeklinde peynirimiz oldu.
  6. Bir kısmını bıçak ile dilimleyip, geri kalanını da elle ufalayıp içine zeytinyağı, tuz, çörek otu, kırmızı biber, nane, kekik (damak tadınıza göre baharat cins ve miktarını ayarlayabilirsiniz. ) attım.
  7. Sonra kahvaltıda yemek üzere elle yuvarlayıp küçük peynirli lezzet topları haline getirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder