Çökelek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- Çökelek yapımı
- 5 kg süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Çökelek Yapımı Tarifi Yapılışı
- İlk önce sütü kaynatalım.
- Sonra beklemeye alalım.
- Serçe parmağımızı içine daldırıp 7-8 saniye dayanabilecek kıvamdayken içine bir yemek kaşığı yoğurt ekleyip mayalayalım. Ertesi gün “yoğurdu”ocağa alıp bir tatlı kaşığı tuz atıp 15-20 dk. Kaynatalım.
- Ardından karışımı torbaya(tülden) koyup, suyunu süzdürüp(birkaç saat dolap vb. Bir yere asıp), sonrasında üstüne ağırlık koyup bir gün bekletelim.
- Ertesi gün kalıp şeklinde peynirimiz oldu.
- Bir kısmını bıçak ile dilimleyip, geri kalanını da elle ufalayıp içine zeytinyağı, tuz, çörek otu, kırmızı biber, nane, kekik (damak tadınıza göre baharat cins ve miktarını ayarlayabilirsiniz. ) attım.
- Sonra kahvaltıda yemek üzere elle yuvarlayıp küçük peynirli lezzet topları haline getirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder